Cookie- og Privatlivspolitik

Coraline

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
12.06.2009
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Coraline
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Coraline har fundet en hemmelig dør i huset, hun lige er flyttet ind i sammen med sine forældre. Da hun går igennem den, opdager hun en alternativ udgave af sit eget liv.

På overfladen ligner denne parallelle virkelighed uhyggelig meget hendes rigtigt liv – blot meget bedre. 

Eventyret tager dog en farlig drejning, og da hendes falske anden mor forsøger at beholde hende for evigt, må Coraline stole på sin stædige beslutsomhed, sit mod, hjælp fra naboerne og en talende, sort kat.

Filmen 'Coraline' er baseret på Neil Gaimans roman og instrueret af Henry Selick, som også var instruktør på 'The Nightmare Before Christmas'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (280 votes)
4.8
5.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... lykkes med at forene sin højaktuelle forældre-barn-problematik med eventyrets eviggyldighed. 'Coraline' er nutidigt cool, men en klassiker. Man bøjer sig i støvet." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "... et mesterværk. En fantastisk filmoplevelse som børn såvel som voksne ganske enkelt ikke bør snyde sig selv for." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... en vild blanding af visuel skønhed, gotisk uhygge og klassisk fortælleteknik." ()

 • Ekstra Bladet

  "... en helt igennem visuelt virtuos og forførende fantasifuld film. Billeder, musik, spænding og humor flyder sammen til en sjældent sansemættet oplevelse... Desværre... har 'Coraline' nogle irriterende huller i den grundlæggende historie." (Kirstine Krefeld) ()

 • Politiken

  "Digitale syvmilefremskridt, ’voksen’-temaer, selvironi og sugende Super 3D-syner: Der sker store ting i animationsfilmen, og med alle de her nævnte træk er ’Coraline’ en af dem..." (Søren Vinterberg) ()

 • Weekendavisen

  "... det [er] historien, som bærer igennem, og den spektakulære dybdevirkning opleves mest som en distraherende gimmick. ... I sin form er den lidt selvsmagende..." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

Der er noget special og unikt ved stopmotion film, som jeg bare er vildt forelsket i - det hele føles levende og fortryllende!!!

Coraline er noget nyt og spændende indenfor stopmotionsfilms fortællinger, og håber i fremtiden at vi stadig får sådan nogle film.
Filmen er så smuk gennemført og fascinerende at kigge på! Den har charme ligesom Tim Burton's stopmotionfilm, som jeg synes man burde se :)
- Som sagt stor ros og laaaaaang klappesalme til Coraline!

Joan

En virkelig god og spændene fortælling.
Hvem har som barn ikke ønsket sig andre forældre på et eller andet tidspunkt. Fortællingen er fængene og kan eftertolkes.
love it !

Bjerg

Coraline er af aller bedste kvalitet, når det kommer til kreationen af fantastisk stop-motion animationsfilm!

Animationen er spændende, unik og fuld af liv. Historien er helt fantastisk fortalt fyldt med temaer og referencer der tiltaler det voksne-publikum. Filmen kan virke skræmmende på mindre børn, men da det ikke er tilfældet for mig selv, blev jeg ganske enkelt blæst bagover af dette lille mesterværk!

S. Rico

Fantastisk god historie for både børn og voksne. Kan dog være for uhyggelig for de mindste. Så har du ingen børn med, så husk at se den med original tale. Det løfter den op på et endnu højere niveau.

The Other Account

Det skal lige siges at animationsfilmen 'Coraline' ikke er en film til hvem som helst. Filmen vil kunne provokere de fantasi-frastødende voksne, og skræmme de allermindste. Men er du stor fan af ordet "Fantasi", er omkring eller over censuren; 7år, og er du hverken følsom eller har en sart sjæl, så vil du garanteret nyde disse 105 uforglemmelige minutter, i selskab med den seje Coraline, og resten af det herlige miljø! Det er flot klaret af filmen og oven i købet af instruktøren Henry Selick - og jeg må da heller ikke glemme resten af det talentfulde co., for endnu engang overrasker især Selick, blot ved brug af filmteknikkens fortid og - mulige fremtid. Jeg havde egentligt heller ikke forventet noget af denne film, andet end at blive godt underholdet. Og derfor blev jeg (mere end) positivt overrasket, da filmen var færdig, fordi den takket være sin fejlfrie handling, filmens nonstop brug af alle mulige midler fra den både børne - og voksenvenlige side af eventyrgenren, og så peger filmen på de sejeste dele af fantasi. Bogen har jeg dog aldrig fundet tid til at læse, så jeg kan desværre ikke sige filmatiseringen er tro mod Neil Gaimans novelle af samme navn, eller præstere sit indhold som den skal. Men jeg syndtes da at filmen har gjort det rigtig godt, så bogen - og fans af bogen, burde være/blive stolt. For her er en filmatisering der på frydefuld vis, beskriver en fantasifuld og til tider grum eventyrfortælling om hvad der sker, når forældre har for travlt til at være sammen med deres børn, og når barnets drøm ikke går som planlagt. Tja, filmen lever alt i alt op til alle de krav om et eventyr, som den skal, og leger på en perfekt og forførende måde, med ordet "Fantasi", mens den samtidigt giver det tankevækkende ord, en ny betydning!

Endeligt - skal det dog også lige siges - at de danske stemmer fint fungere som de skal. Emma Høeg stemme kan nem sammenlignes med Coralines attitude, desværre kan hun bare ikke gøre det lige så godt som Dakota Fanning, der lægger den originale stemme, til vores hovedperson. Tja, jeg syndtes faktisk at jeg tydeligt har beskrevet at 'Coraline' er et biografkig værd. En fremragende film og et fryd for øjnene (om man har set den igennem de klassiske 3D briller - eller ej). Fem stjerner, herfra!

Wayne

Animationerne er dog set bedre.

sofie user/945285

jeg er en stor fan af tim burtons film, og selvom denne ikke er en Burton film, så ramte den "hans stil" perfekt!

- super skøn film, med smukke billeder og flotte farver.

emse!user/10611

Jeg var i biffen med min veninde og så filmen Coraline den var både sjov og lidt skør, men alt i alt en rigtig god film. Efter filmen blev mig og min veninde enige om at filmen faktisk også var ret uhyggelig!...

Muggauser/8186

Total gal film! læste bogen først, og lad mig lige sige, at bogen er creepy.. Fuck filmen var total nervepirrende. Gu' fuck om jeg vil tage mine øjne ud, så du kan sy nogle klamme sorte knapper i. Øh, nej tak ;D

Fed film, er meget bedre, end hvad man lige tror. Stof til eftertanke og det hele ;)

mADS 22

Eventyrlig film se den

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.