Cookie- og Privatlivspolitik

Cold War

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er roligt fortalt, men indeholder også passager med ildevarslende, trist og konfliktfyldt stemning. I én scene ses en mand slå en kvinde. I en anden kvinde ses en mand i fangelejr. Filmen indeholder desuden en scene med personer, der tager deres eget liv. Idet de nævnte voldsomme elementer imidlertid kun har kort varighed i filmen som helhed, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.12.2018
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Zimna wojna
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler, Seniorbio, Særvisning, Særvisning, Særvisning
|

Filmen 'Cold War' foregår i efterkrigstidens Østeuropa, hvor passioneret kærlighed opstår mellem den iltre Zula og den stoiske Wictor.

Zula kommer fra fattige kår, med lig i bagagen og ambitioner om at overleve for enhver pris.

Da hun udvælges til at sprede budskabet om de kommunistiske værdier i en statsstøttet musik-trup, er målet om et bedre liv endeligt inden for rækkevidde. Men i truppen mødet Zula den ligeledes kreative, men langt mere idealistiske Wictor, og nye følelser blusser frem i den smukke temperamentfulde kvinde.

Men de elskende håndterer krigstraumet og deres nyvundne frihed på vidt forskellige måder, og snart skilles de ad af skæbnen og landegrænser. 

Dramaet 'Cold War' er Oscar-vinderen Pawel Pawlikowskis opfølger til den mesterlige Ida. Hans nyeste film modtog prisen for Bedste instruktør ved dette års Cannes Film Festival, og spås gode chancer for Oscar-anerkendelse. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (166 votes)
5.2
5.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Cold War' er et fortættet og rytmisk kærlighedsdrama. Om kærligheden til musikken og til fædrelandet. Og om at forsøge at holde af sig selv og at stoppe med at elske ham/hende, der hele tiden slipper væk." (Thomas Conradsen)

 • Jyllands-Posten

  "['Cold War'] er så vanvittigt smuk, at det næsten gør ondt, og kameraets køligt distancerede, sort-hvide blik på den flammende kærlighedshistorie forlener filmen med en sitrende kontrast, der matches af lydsporet." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "At se en film af Pawlikowski og hans fotograf Lukasz Zal er som at gå igennem et galleri med lutter mesterligt komponerede billeder." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Cold War' er så klart fortalt. Der er absolut overensstemmelse mellem følelsen i filmen og de mejslede, sort-hvide billeder." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cecilie

Sammen med Roma må det siges at være flotteste sort/hvid film i 2018.

Leif

En virkelig flot film. 5****

ninapigen

hvis man er i det rigtige humør er det en fantastisk film

Hans

den var ikke lige mig - kom aldrig rigtig ind under huden

Louise

En virkelig flot og rørende film.

Jens

Virkelig stemningsfyldt og gribende. Og sammtidig meget lærerig.

S. Rico

Jeg tror aldrig helt, jeg fandt ud af, hvad Cold War egentlig handler om. Er det et kærlighedsdrama? Er det en politisk film? Eller noget helt tredje?

Mest af alt ligner og lyder det faktisk som en musikfilm. Der bliver nemlig fokuseret langt mere på sang, musik og koncerter end på at fortælle en struktureret historie. Det lyder måske rodet, men det er faktisk meget fascinerende at se på.

Pawel Pawlikowski er tilsyneladende ligeglad med at fortælle os om, hvordan personerne kommer fra A til B. Der bliver dykket ned på forskellige tidspunkter i hovedkarakterenes liv, uden at vi får fortalt, hvad der skete i mellemtiden. I andres hænder ville det ligne et rodet manuskript, men Pawlikowski slipper på en eller anden måde afsted med det. En væsentlig årsag til at det virker, er de bjergtagende flotte billeder, og musikken som binder det hele sammen. Det er en virklig interessant og anderledes måde at skrue en film sammen på. 4½ stjerner.

Nikolaj

En af de bedste film jeg har set i langtid. Kan kun tilslutte mig den generelle vurdering af filmen.

Anton Berg

Rørende lillefilm, der indeholder så meget mere, end hvad man skulle regne med fra denne type film. Pawel Pawlikowskis skriver sig ind i historiebøgerne som én af de instruktører, der skal huskes, og som man klart skal lade sig inspirerer af, hvis man ligger inde med en interesse i instruktion. Mesterværk!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.