/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Coco Chanel & Igor Stravinsky

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
11.02.2010
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Coco Chanel & Igor Stravinsky
|
'Coco Chanel & Igor Stravinsky' begynder i Paris i 1913.

Designeren Coco Chanel (Anna Mouglalis) er dedikeret til sit arbejde og vildt forelsket i den velhavende og smukke Arthur "Boy" Capel.

Da den russiske komponist Igor Stravinsky opfører et revolutionerende musikstykke bliver Coco fuldkommen bjergtaget, men publikum tager ikke godt imod det, og Stravinsky er utrøstelig.

Syv år senere er "Boy" død. Coco er blevet rig, respekteret og succesfuld og møder Stravinsky, der lever i eksil, til en fest. Luften er elektrisk, tiltrækningen gensidig, og Coco tilbyder Stravinsky, at han kan bo og arbejde i hendes villa.

Stravinsky flytter straks ind, med sine børn og sin dominerende hustru, den syge Catherine (Elena Morozova), på slæb. Snart genvinder han inspirationen, og Chanel kreerer sin berømte parfume Chanel No. 5.

'Coco Chanel & Igor Stravinsky' er historien om en intens, lidenskabelig, men ultimativt undergangsdømt kærlighedsaffære, der tager sin begyndelse, hvor Coco før Chanel slap.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (121 votes)
3.5
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Russisk vodka tilført fransk parfume. Sådan har en kritiker beskrevet Stravinskys musik, og det gav briten Chris Greenhalgh ideen til bogen »Coco & Igor«, der sværmerisk spinder videre på en rygtet affære mellem den franske designer og den russiske komponist, da han i 1920erne arbejdede i hendes villa, Bel Respiro. (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  Filmen 'Coco Chanel & Igor Stravinsky' tager tråden op efter Chanel har etableret sit modehus og er blevet en velhavende kvinde. Som titlen så mundret angiver, er dette historien om Chanel og Stravinskys kærlighedsaffære. Mads Mikkelsen er god som Stravinsky og Anna Mougalis er fascinerende som Coco Chanel. (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Filmen er en visuel oplevelse, men mangler en livlig dialog og gør hovedpersonerne flade som pap." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  Filmen mangler alt den kant, Chanel selv havde. (Kirstine Krefeldt) ()

 • Jyllands-Posten

  En film om lidenskab og selvstændighed. En film om kamp mellem kønnene, mellem to, der ser, forstår og to, der elsker og oplever. (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  Filmen 'Coco Chanel og Igor Stravinsky' handler om deres indbyrdes effekt på hinandens liv. Coco får med Stravinsky (Mads Mikkelsen) i huset skabt sin signaturduft No. 5, og Stravinsky får en ny lidenskab ind i sin musik – en lidenskab, hans tuberkuløse hustru (Elena Morozova) kun alt for godt fornemmer ophavet til. (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Passion i et drama som fortæller om et af datidens mest interessante personligheder. Flot stil, men lidt langsom historie, præget at Stravinskys melankolske musik.

Maria Fredgaard

En rigtig smuk film. Meget melankolsk til tider, men en smuk film om Coco Chanel, og hendes store skaber og kunstnergen. Hendes sans for design i alt fra kjoler og tøj til møbler og indretningen skinner helt igennem denne glimrende fremstilling. Egner sig godt til alle kunstnere og designinteresserede, som giver et godt indblik i designerens liv.

Rachel

Synes der er meget delte meninger her? :-)

Nadineuser/13852

Uff for en passion mellem to mennesker. Jeg synes det var en fremragende fortælling, fuldt med passion og kærlighed. Der var nogen ting i filmenden som jeg opfangende men mangler nok noget alder på bagen for at forstå det helt.

Synes begyndelsen af filmen var forvirrende, selvom jeg har set Coco før Chanel var det svært for mig at finde ud af hvor hun var i hendes liv. Har hun købt hendes butik eller? Samtidig havde jeg glemt alt om Boy. Det lige som om man skulle havde set Coco før Chanel lige før man ser denne film for at fange det hele. Eller også så går jeg simpelthen for højt op i detaljer. Synes det var en fantastisk sød og romantisk historie, men det er som sagt lige som om der er noget der ikke rigtigt bliver fortalt. Fremragende sød film, kunne stadig sagtens bruge mere Chanel.

Amandauser/33732

Men denne film skal stadig ses, den er dog lidt lang.

Stinauser/819032

Smuk, sensuel og jeg blev suget ind i en verden fyldt af følelser, der næsten sprang ud af skærmen. Fantastiske nærbilleder, der gjorde det hele lidt mere intenst.

Kian

):

Aase

En af de mest kedelige film, jeg længe har set. Har svært ved at se gnisten mellem de to hovedpersoner.
Eneste grund til de 2 stjerner er Mads Mikkelsen, der gør det godt, - samt der er nogle smukke billeder. Anna Mouglalis er underligt kønsløs og kedelig i rollen.

julieuser/400277

Skuffende film. Gabrielle Chanel fremstilles som en kold følelsesløs kvinde, totalt uden den humor hun ellers er kendt for. Handlingen er cirkulær og der kommer altså aldrig en løsning på konflikten. Musikken er i følge min smag ren tortur, men dette er en smagssag. Grafisk er filmen dog utrolig flot. Og skuespillerne formår da også og spille deres kedelige og flade roller meget godt.

ebhuser/207676

Jeg havde skruet mine forventninger kraftigt ned efter at have læst anmeldelser. Så jeg blev meget positivt overrasket. Synes slet ikke at filmen er kedelig. Der er ikke så meget romantik i affæren, men det gør ikke noget. Filmen viser på overbevisende måde, hvordan den formodede affære mellem to eccentriske og selvoptagede outsidere kunne have udviklet sig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.