Cookie- og Privatlivspolitik

Citizenfour

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
20.11.2014
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Citizenfour
|

Dokumentarfilmen 'Citizenfour' handler om whistlebloweren Edward Snowden. Dokumentaristen Laura Poitras, var med helt fra starten og portrætterer Snowden gennem adskillige møder med ham.

Filmen tager sin begyndelse da Poitras flyver til Hong Kong, for at møde manden bag en række anonyme mails hun har modtaget. Det eneste de var underskrevet med var: citizen four. Han var klar til at afsløre hvordan NSA m.fl. benyttede sig af skjult overvågning.

Produktet er en thriller, der udfolder sig foran tilskueren.

'Citizenfour' har vundet en Oscar for Bedste dokumentar.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (93 votes)
4.7
5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Citizenfour' er overbevisende, fordi den er befriet for show og gøgl, som vi kender det fra aktivister a la The Yes Men og Michael Moore. Den er den rene, veldokumenterede og overbevisende dokumentarfilmsvare uden landsbytosser i hovedrollerne og uden lighedstegn mellem æbler og pærer." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Snowden siger gang på gang, at det her ikke handler om ham. Men når man forlader biografen, så er det ikke alene med en krystalklar forståelse af, hvad der egentlig skete men også med et helt nyt kendskab til denne moderne oprører, der tydeligvis uden frygt tager kampen op imod overmagten." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Citizenfour' er måske ikke årets bedste film, men uden tvivl en af de vigtigste. Måske den vigtigste. Big Brother findes. Og han bliver hele tiden større og større." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det, der bliver oprullet, er både værdigt til en agentfilm og en science fiction. Men det er virkelighed. Det er det, der gør filmen så forbandet påtrængende. Så kan man se gennem fingre med, at der er mere aktivisme end objektivitetssøgende journalistik over Poitras' tilgang til materialet." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Vi er på plads fra dramaets start og på første række. Så at sige til stede ved en slags debriefing af en agent, mens fjenden måske lusker omkring udenfor. En blanding af sikkerhedshensyn og selviscenesættelse, som resulterer i en nervepirrende filmisk klaustrofobi." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Victor

Det er lidt svært for mig at give den her film en dårlig rating, da jeg udemærket godt er klar over, at det er en sindsyg vigtig film, for alle mennesker at se...

Men på den anden side, føler jeg også, at jeg skal bedømme den som en film, og ikke for det tema den præsenterer...

Den præsenterer nemlig de mest basale og mest interessante informationer på en umådelig kedelig og sløset måde. Man kan tydeligt se, at der ikke er blevet lagt særlig meget energi i selve filmprocessen - hvilket egentligt også er forståeligt nok.

Men selvom jeg har givet den en "dårlig" anmeldelse, vil jeg klart anbefale alle at se den, for deres egen oplysnings skyld.

Wayne

nok i virkeligheden vigtigere end filmen. Men hvor er det fantastisk at der stadig findes mennesker derude, som sætter deres eget ve og vel på spil, for en sag som vedrører os alle.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.