Cookie- og Privatlivspolitik

Cirkusdynastiet

Tilladt for alle
Det vurderes, at filmen ikke indeholder skræmmende elementer.

Se mere på medierådet.dk
19.11.2014
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cirkusdynastiet
|

Dokumentaren 'Cirkusdynastiet' følger Cirkus Arena og familien Berdino, hvoraf den unge Patrick står til en dag at skulle overtage forretningen efter forældrene.

Da Patrick og cirkusartisten Merrylu Casselly bliver kærester, lader alt til at gå efter familiens ønske. Siden teenageartisterne var børn, har det nemlig været forældrenes store drøm, at de to skulle finde sammen og videreføre arven. Men selvom parret arbejder hårdt, bliver populære stjerner og umiddelbart har en lys fremtid foran sig, er det svært at leve op til det pres og de traditioner, der følger med cirkusdynastiet.

Anders Riis-Hansens nye dokumentar er en historie om kærlighed og opofrelse i en verden bag cirkusteltets facade. I fiktionens verden dannede livet i cirkus senest grundlag for Water for Elephants, men også klassikere som 'Gøglernes aften' og 'La strada' foregår på og bag manegen. Riis-Hansen slog sit navn fast i 2009 med den populære dokumentar om Blekingegadebanden, som solgte 77.000 billetter i de danske biografer. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.4
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det hele bliver lidt kedeligt og langtrukkent, når hovedpersonerne ikke har ret meget at sige om deres problemer." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] et intimt og nænsomt portræt, fuld af fine registreringer. Det fanger dybden i de fælles drømme og hver en sprække i den tykke sminke, men samtidig holder instruktøren en værdig afstand, så cirkusfamilierne får lov at bevare deres stolthed og mystik." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'Cirkusdynastiet’ givet et sjældent indblik i en forunderlig parallelverden, som vi normalt kun ser den pæne overflade af." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Anders Riis-Hansen kunne have forfaldet til smukke billeder af den ulykkelige cirkusprinsesse med tårer bag smilene, men det er en helt anden type ulykke, der pibler frem i 'Cirkusdynastiet', den der helt almindelige tristhed, som alle kender når parforholdet knaser og som der ganske enkelt ikke er en skid romantik eller magi over." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Kærlighedshistorien mellem to unge fra hver deres cirkusfamilie kunne ikke fortælles bedre. Man får tilmed lyst til at tage en sviptur i manegen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Fortæller kærligt og fascinerende om det fantastiske, der sker i og uden for manegen." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Far Berdino og familien Casselly så gerne at deres børn, som har kendt hinanden hele livet fandt sammen - udenfor manegen.

Det lykkes kun delvist, og bliver til sidst enden på et mangeårigt venskab.

Spændende indblik i det hårde og spændende liv i cirkus.

Erik F

To familier og to unge elskende fra hver sin familie. Det kunne næsten lyde som "Romeo og Julie", men her er det familierne, der hellere end gerne så det to talentfulde unge forenet, så pagten mellem de to cirkusdynastier kunne forsegles, men jalousien kommer på tværs, og kærligheden mellem de to unge bliver til kulde.

Normalt er jeg ikke den store cirkus-entusiast, men her blev jeg fuldstændig fanget ind - ikke bare af den ulykkelige kærlighedshistorie, men også af det eksotiske cirkusmiljø med de halsbrækkende trapeznumre, de smidige artister iført glitrende palietter og alle elefanterne og hestene.

I arenaen ser det hele så legende let ud, og smilene virker så ægte, men filmen giver et indblik i den barske hverdag, de mange timers benhård træning, og tårerne der ofte må holdes tilbage indtil forestillingen er forbi.

Jonas

Ligner utrolig meget coveret til water for elephants.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.