Cookie- og Privatlivspolitik

Christian IV - Den sidste rejse

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en mørk, drømmende og lidenskabelig stemning. Der er mange scener, hvor man ser en syg, svækket og brysk hovedkarakter med sort klap for øjet, der er martret af bitterhed og jalousi. I flere scener kommer de to hovedkarakterer i følelsesmæssig affekt: de råber i vrede og kommer i klammeri med hinanden. I en scene beretter en mand om den grufulde straf, han vil tildele en kvinde. I en anden scene ses en kvinde lænket fast til sin plads. Den mørke og følelsesladede stemning understøttes af en dyster og let drømmende lydside. Da filmen kun indeholder trusler om vold og afstraffelse, da den er fortalt i et roligt tempo og da den også skildrer kærlighedsfyldte forhold, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.12.2018
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Christian IV - Den sidste rejse
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Filmperler
|

Dramaet 'Christian IV - Den sidste rejse' foregår i 1648, hvor Kong Christian IV er alvorligt syg, og med døden i hælene tager han mod København for at dø på Rosenborg Slot.

Undervejs sender han bud efter sin ekskone Kirsten Munk, som han har holdt indespærret siden deres voldsomme skilsmisse.

Kirsten skal underskrive en række anklagepunkter, så Christian kan få oprejsning og sikre sit eftermæle. Men gensynet sætter ild til en fortid med utroskab og jalousi.

Handlingen foregår eksklusivt i kongens personlige karet og hopper i tid fra kongens yngre dage til hans fortvivlende alderdom.

På rollelisten som henholdsvis den yngre og ældre kong Christian d. 4., ser vi Rudi Køhnke og Baard Owe. 

I rollen som Kirsten Munk er også to skuespiller. Den yngre version er spillet af Rosalinde Mynster, mens den ældre er spillet af hendes egen mor Karen-Lise Mynster.

Filmen er instruktørens spillefilmsdebut, mens det er Baard Owes sidste store rolle. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (41 votes)
4.2
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det er et stort benspænd, [Kasper Kalle] har sat sig med filmens begrænsede rum. Hans potentiale er ikke til at overse." (Ida Rud)

 • Jyllands-Posten

  "Nej, dansk film har ikke set noget lignende før, og selvom 'Christian IV' ikke er fuldstændigt vellykket film, er det både forfriskende og glædeligt at se en ambitiøs, original tænker entrere den danske filmscene." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... Kasper Kalle røber et usædvanligt, måske ligefrem romantisk og småflippet dansk instruktørtemperament. Men forløst bliver det ikke i den klejne fortælling, som skrumpler lidt endeløst af sted." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Christian IV - Den sidste rejse' er akkurat interessant og seværdig. Hvis man ikke får den med, er der noget, man går glip af." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sigrid user/959290

Se den!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.