Cookie- og Privatlivspolitik

Chinatown (1974)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Chinatown
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning
|

’Chinatown’ forholder sig stilsikkert til Chandler, Hammett og hele film noir-traditionen. Instruktøren John Huston leverer en af sine bedste skuespilpræstationer, og Jack Nicholson brillerer som den arrogante og selvtilstrækkelige privatdetektiv Gittes. Filmen udspiller sig i 1930´ernes Los Angeles, hvor kampen om byens vandforsyning står centralt. Filmens emne er menneskelig og politisk korruption, og tematisk er den et frontalt angreb på the American Dream´. Teknisk set er ’Chinatown’ præget af en imponerende klarhed, som nærmest indikerer et fuldstændigt overblik. Ironisk nok hjælper denne klarhed ikke Gittes i hans efterforskning, fordi han overser og overhører de spor, som kunne hjælpe ham på vej. Robert Towne vandt en Oscar for det stramt konstruerede manuskript. EVENT Introduktion af Peter Skovfoged Laursen.´

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (32 votes)
4.9
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jack Nicholson som en meget velklædt privatdetektiv i 1930'ernes Los Angeles. Der er både mystik omkring byens vandforsyning, embedsmænd der pludselig dør, lyssky affærer og komplicerede familieforviklinger. Interessant og god historie, dog uden at være decideret spændende.

Nikolaj

Om jeg føler at hele puslespillet blive samlet i en perfekt konklusion, ved jeg ikke. Men jeg synes, at stort set det hele bliver forløst. Plottet, skuespillet, scenografien, stemningen og musikken er bare lige sat i skabet. Og det er med stor glæde at give denne film-klassiker 5 stjerner!

Bjarke

"Chinatown" starter langsomt ud, men som plottet vokser, kan man ikke andet end at lade sig rive med i en af de bedste neo noir -film nogensinde. Krimiplottet kan, efter min mening, være lidt forvirrende at følge med i til at starte med, men som trådene og sporene samles, så stiger spændingen også. Hvor skal det hele ende? Jack Nicholson spiller den flabede men dygtige privatdetektiv Jake Gittes til perfektion, og de andre skuespilpræstationer sidder også lige i skabet. Der er altså tale om et genialt krimidrama, der bygger langsomt op (den første dele af filmen), men hvis konklusion er overraskende, tilfredsstillende og lige i klassisk film noir -ånd.

Erik F

Helt enig. Genså den for nylig, og den virkede dugfrisk, som var den lavet i går. Faktisk er plottet yderst aktuelt i dag, hvor Californien er ved at udvikle sig til en stor ørken, fordi det ikke har regnet i flere år.
Polanski kunne noget engang, men det er længe siden han har lavet noget der var værd at se.

Frank

God film

Wayne

Brilliant spil af Jack Nicholson - i denne film noir. Bogart kunne ikke have gjort det bedre. Har du den ikke på hylden,så skaf den!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.