Cookie- og Privatlivspolitik

Chihiro og heksene

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
10.10.2003
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sen to Chihiro no kamikakushi
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning - dansk tale
|

I 'Chihiro og heksene' møder vi pigen Chihiro og hendes forældre, der er på vej til deres nye hjem. Men da hendes far forsøger med en genvej havner familien på en øde, mudret landevej.

Som i et drømmesyn når de frem til en forladt forlystelsespark og en restaurant fyldt med mad, men uden gæster og personale.

Mens forældrene kaster sig over maden, fornemmer Chihiro en fare, og som mørket falder på oplever hun til sin skræk, at området er fyldt med ånder, og at hendes forældre forheksede. Snart får hun hjælp af den mystiske dreng Haku i et overdådigt eventyr fyldt med spænding, sjov og uhygge.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (186 votes)
5.4
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lukas

Lige da jeg havde sat filmen på, var jeg ikke særlig imponeret. Filmen var virkelig slow pace, og kedelig. Men jo mere og mere jeg så af filmen, jo mere og mere kom jeg ind i filmen.
Efter jeg havde set ca. en time af filmen, tænkte jeg tilbage på starten. Og i mit hoved hang det bare ikke sammen. Men det hænger jo sammen, fordi du har jo ikke en tanke om at Chihiro er blevet mere modig på så lidt tid. Og det skyldes at filmes historie er fortalt så flot.
Noget som jeg også lagde mærke til, er et lille budskab. Nemlig at man skal acceptere alle som de er. Høje, lave, tynde, tykke, gris, eller endda et spøgelse som der har været et idiot over for andre. Og det vil jeg mene er meget vigtigt for børn at vide. Jeg tror faktisk ikke engang at børnene vil ligge mærke til det. Det sidder bare inde i hjernen efter man har set filmen. Så jeg vil faktisk sige at på nogle punkter er filmen lærerig.
Og der er jo selfølgelig også alle de andre ting om filmen som alle der har set den, ved er fantastiske. Animationen, musikken, opbygningen af en karakter, og meget andet.

Den får ihverfald 6 meget fortjente stjerner herfra.

Johan Pedersen

Jeg så den adskillige gange på DVD, da jeg var lille og var vild med den. Anderledes og rigtig godt tegnet. 6 stjerner skal den ihverfald ha' fra mig. Jeg har intet negativ, at sige om den. Den er bare fantastisk!

joan

Fantastisk tegnefilm som man bare kan se igen og igen

Ann-Britt

Chihiro og heksene er en fabelagtig smuk film om trofasthed og om at turde tro på sig selv.
Chihiro møder de gamle guder og selv om hun er blevet forladt af sine forældre og må klare sig selv i denne underlige verden, hun er havnet i, så bliver hun stærkere og får mere selvtillid undervejs.
Hun holder fast i sig selv og det er en af hendes stærkeste kort, for selv da 0-ånden tilbyder hende både sæbe i hobetal og guld, takker hun nej, og tvinger dermed ånden til at ændre karakter.
Men en af de mest fascinerende figurer i filmen er kvinden, der ejer badeanstalten.
Dér repræsentere hun det griske menneske, men da Chihiro besøger hende ude i sumpen, møder vi hende som et venligt og tilgivende menneske.
Jeg tror, at Miyazaki vil fortælle os, at intet menneske er kun ondt og grisk, eller kun kærligt og humant. Vi indeholder begge sider.

Det er en meget smuk film, både i kraft af handlingen og i kraft af farvemætheden, og som kan ses af både voksne såvel som af børn, omend man nok skal tale med de mindste undervejs, så de ikke bliver skræmt over handlingen.

Nikolaj

Har jeg altid synes den var.

Jacob

Åndeverden som Chihiro træder ind i er fabelagtig og magisk, men samtidig faktisk ret så uhyggelig, som da hendes forældre forvandles til grise og den mystiske gæst der deler guld ud til alle. Så for de allermindste, husk et tæppe til at trække op foran øjnene ;-)

Dunseuser/827569

Så anderledes, smuk og på nogle punkter meget uhyggelig. Filmen formår på mærkværdig vis at rive en med ind i en helt anden verden som jeg stadig ikke er sikker på jeg forstår. Derfor sidder man også tilbage med en helt anden følelse end man gør efter en Disney eller Pixar film. Det er helt klart en film jeg vil anbefale.

Sune

Med en god handling og masser af underlige øjeblikke ..! Dejligt med noget helt andet end Disneys og Pixars værker.. Skal ses..

alexander

flot, gribende, uhyggelig, anderledes, velfortalt og modig

michael

ENDNU EN af Hr. Miyazaki's fantastiske fortællinger. den er så meget værd at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.