Cookie- og Privatlivspolitik

Charlie Wilson's War

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
08.02.2008
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Charlie Wilson's War
|

I 'Charlie Wilson's War' møder vi ungkarlen og kongresmedlemmet Charlie Wilson (Tom Hanks), som kom fra Texas og havde for vane at dukke op i boblebade sammen med strippere og kokain.

Men hans "her er der gang i gaden" facade dækkede dog over et ekstraordinært sind, en dybtfølt patriotisme og medfølelse for den lille mand.

Charlies mangeårige ven, velynder og elskerinde Joanne Herring (Julia Roberts) var en af Texas mest velhavende kvinder og en af de argeste kommunist-modstandere og kritikere af Sovjets krig i Afghanistan. Hun var af den opfattelse, at USA’s svar på den russiske invasion var alt for sløvt og hun tilskynder Charlie at gøre mere for de afghanske frihedskæmpere.

Charlies bestræbelser er op ad bakke og han allierer sig med CIA agenten Gust Avrakoto (Philiph Seymour Hoffman), og sammen rejser de rundt i verden og får skabt ellers umulige alliancer mellem pakistanerne, israelerne, ægypterne, våbenhandlere, beslutningstagere og mavedansere.

De beløb, de finansierede til hemmelige operationer mod Sovjet-styrkerne, steg fra 5 millioner dollar til 1 milliard hvert år, indtil Den Røde Hær trak sig ud af Afghanistan.

Da den pakistanske præsident Mohammad Zia ul-Haq blev spurgt, hvordan nogle afghanske bønder kunne vinde over den sovjetiske supermagts hær, svarede han: "Charlie gjorde det".

'Charlie Wilson's War' er instrueret af Mike Nichols - manden bag film som The Graduate, Catch-22 og Closer.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
3.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

som man kan lære noget af idag.

Jeff

A good history lesson from our recent past that’s very relevant today.

Wayne

der dog aldrig for alvor hæver sig i mængden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.