Cookie- og Privatlivspolitik

Chappie

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en actionpræget grudstemning. Den indeholder en række barske scener, hvor en robot med menneskelige følelser udsættes for voldelige overfald og mishandling. I andre scener ses mennesker der trues med mishandling eller kommer alvorligt til skade, samt blodige nedskydninger af mennesker. Da de voldelige og blodige optrin især skildres via nærbilleder og i slow-motion, vurderes det at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
05.03.2015
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Chappie
|

Science fiction-filmen 'Chappie' foregår i et fremtidigt Johannesburg, hvor kriminalitet er blevet så udbredt, at politiet bruger robotter til at bekæmpe kriminalitet.

Den unge ingeniør Deon, der er ansat af et våbenfirma, har udviklet den yderst effektive og populære robotmodel, mens han i virkeligheden drømmer om at skabe en robot med kunstig intelligens og ægte følelser. Firmaets direktør nægter at støtte forsøgene, så Deon tager sagen i egen hånd og bruger den skrottede robot Chappie som førsøgskanin. Uheldigvis bliver Chappie og hans skaber kort efter kidnappet af de lokale gangstere Ninja og Yolandi, og Deon må nu modvilligt efterlade robotten, der stadig er i et form for babystadie, i den kriminelle underverden. 

'Chappie' er den tredje science fiction-film af den visionære sydafrikanske instruktør, Neill Blomkamp. Med sort humor, action og bidende realisme genbruger han grundideen fra District 9, men trækker denne gang lige så meget på andre klassiske genreværker som RoboCop, 'Short Circuit' og E.T. 

I hovedrollerne ses Dev Patel, Hugh Jackman og ikke mindst bandmedlemmerne fra hip-hop-gruppen 'Die Antwoord'. Chappies stemme leveres af Blomkamps faste skuespiller Sharlto Copley. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (86 votes)
4.2
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] en besynderlig og temmelig kikset, blanding af science-fiction, action og komedie - tænk 'My Fair Lady' møder 'Robo-Cop'." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Selv om Chappie i sig selv er en fornøjelse at følge, virker flere af spillerne i kød og blod [...] ret karikerede." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] handlingen er rent nonsens, men kan sikkert fange halvstore drenge, der dagligt fængsles foran computerspil. 'Chappie' er en nørdet film for nørder, men fodrer dem af med en noget næringsfattig kost." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Frankenstein tages i ed i skønt skramlet sci-fi, hvor cyberpunks i postindustriel slum sætter scenen for sej cyborgdebat om forholdet mellem Gud, menneske og maskine." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Efter de to glimrende sci-fi film District 9 og Elysium er Chappie en voldsom skuffelse. Hatten af for at Blomkamp prøver noget nyt hver gang. De tre film er MEGET forskellige. I tredje forsøg rammer han dog helt ved siden af. Der er ellers lagt op til en udmærket historie. Men så "vågner" Chappie, og det hele bliver både meget fjollet og irriterende. Jeg vil give en af de andre anmeldere ret i, at jeg faktisk hellere vil se på Jar Jar Binks end Chappie. Teknisk er der imidlertid ikke noget at udsætte på filmen, og jeg var ok underholdt i de scener, hvor Chappie eller Dev Patel ikke var med.

Wayne

Deon er "Geppetto", en ingeniør som opdager at en af hans skabninger får en selvstændig bevidsthed svarende til en lille drengs.

Desværre når Chappie, ligesom Pinocchio ikke at lære forskel på rigtigt og forkert - inden han møder nogle skurke, som kan se potentialet i ham.

Historien kompliceres af en anden, ond skaber, som vil have Chappies bevisthed - og af skurke, som alle vil have ham til at gøre alt det forkerte.

Filmen er smukt lavet - CGI effekterne er helt i top. Det eneste problem er at det er et eventyr for børn, pakket ind i udtryk, våben og effekter for voksne.

Derfor havner det hele et sted midt imellem noget og ingenting. Synd, for intentionerne var rigtig gode.

Chappie havde potentialet til at blive en klassiker, men Blomkamp skulle have gjort den mere enkel.

HeleneColor

Når man vinder billetter til sådan en film her, så er det umuligt at blive skuffet! Wow sikken en film! Den var helt igennem cool og fantastisk!
Jeg elsker virkelig robot film, der et eller andet over dem der så fascinerende.

Kan godt lide at filmen forholder sig til noget som også har betydning i hvad der sker i dag, og hvad der kan ske snart, og ikke noget med 20 - 30 år frem i tiden. Nej, de holder sig til vores årstid, og det viser det gode i filmen.
Ekstreme gode effekter, kunne ikke få øje på en eneste fejl i denne film her overhovedet! Super skuespillere, som Hugh Jackman og Sigourney Weaver:-)

Robotten Chappie skal jo ikke glemmes. Jeg synes han er charmenerne og helt klart en cool robot. Hvis jeg skulle med i en gangster gruppe, så ville jeg helt klart være i gruppe med Chappie!
- Filmen er fuld af underholdning! Glem anmelderne! Gå ind og opleve filmen imens den stadig køre i biograferne!!!! - for det er en oplevelse værd!

Kim

Jeg var vild med Neill Blomkamp før, og jeg er HELT vild med ham nu ! Jeg er aldeles uenig med de anmeldere der ikke kan se det fede i en film som Chappie, eller for den sags skyld Blomkamps to andre sci-fi mesterværker "District 9" og "Elysium" ! Det er ikke BARE sci-fi, det er fremtidsvisioner, med en TYK streg under 'visioner'. Blomkamp har forstået til fulde at give nyt liv til emnerne Aliens, cyborgs og robotter. I dén rækkefølge ! For han gør sig virkelig umage med, at filmene og konteksten, trods emnerne, skal fremstå så realistiske som muligt. Det er ikke "glamour"-sci-fi, som eksempelvis de nye star wars film.

Jo, vi kan da godt blive enige om, at de to foregående film var en anelse mere UNIKKE end Chappie, men Chappie er stadig den bedste "robot bliver levende"-film til dato ! Og måske ER den alligevel lidt unik. Den foregår, som den første robotfilm nogensinde, på det afrikanske kontinent. Og Chappie bliver ikke programmeret som en robot, eller trænet som robot, men bliver derimod opdraget og oplært som et barn.

Blomkamps vision for fremtiden i Sydafrika er en vision om rig vs. fattig, lovlydig vs. kriminel, lowtech vs. hightech, altså begreber vi også kæmper med i dag, men han tilføjer så en kamp yderligere, nemlig menneske vs. det ikke-menneskelige, og han blander dem godt sammen. I 'Chappie' er Johannesburg gået over til en ordensmagt af robotter, som dog styres centralt. Én af disse robotter er blevet smadret lige en gang for meget, og skal derfor skrottes, men hovedpersonen (?) Deon har lavet et AI program der skal testes, og "Chappie" er perfekt til formålet.

Chappie er en usædvanligt følelsesladet historie om en robot der bliver levende, og om hvordan menneskene omkring ham, alle på hver deres måde, prøver at opdrage den til at blive ligesom dem. Det gør naturligvis den stakkels Chappie helt forvirret, men efterhånden begynder den (han?) at forstå begreber som godt og ondt, og ikke mindst handling og konsekvenser. Dette bliver demonstreret med alt lige fra kærlighed og humor, til grusomhed og manipulation.

Chappie er efter min mening en film der trods emnet spiller meget på seerens følelser, men på den gode måde. Chappie er en robot man hurtigt fatter sympati for. Man vil ham kun det bedste, men han bliver udsat for en del traumatiske begivenheder, og man føler virkelig for ham.

Slutningen, uden at røbe noget, er iøvrigt også et godt eksempel på Blomkamp's geni. Han overrasker med ting, som nok kun de færreste havde forudset før de satte sig ned i sædet. Det gjorde han jo netop også i "District 9" og "Elysium".

Nej, Neill Blomkamp HAR opfundet en vindende formula, og den skal han bare blive ved med at bruge ! De der ikke forstår ham, kan bare lade være med at se filmene, for det er i hvert fald ikke DEM der er noget galt med ! I LOVE BLOMKAMP !

Martin Aasuser/570074

Det var da helt vildt så hurtigt Chappie blev taget af plakaten, i hvert fald her i Odense. Super surt, ville have været inde og se den i dag. Har der virkelig været så lidt interesse for den? Så mange andre super film er der heller ikke lige nu.

Martin S

Anmelderne er helt ude i hegnet her. Jeg var super underholdt hele vejen igennem

Daniel

Short review:
Chappie is unfortunately disappointing and features some of the most annoying characters in the last decade. Not recommended, but if you do decide to go, then lower your expectations and enjoy the CGI and Chappie himself, who is an enjoyable character.

In-depth review:

Neill Blomkamp is one of the most promising sci-fi filmmakers of the time, probably together with Duncan Jones (Moon). Blomkamp's District 9 is seen as the epitome of the genre within the last decade. His second movie, Elysium, was also enjoyable, though less great and much less memorable than D9. Though this was to be expected, because almost no sci-fi movies in recent years are as memorable as D9.

The real question was: Would Chappie be better or worse than Elysium? Because this would indicate the direction Blomkamp is heading in. Is he making increasingly poor movies, or is he turning the tide for himself?

The answer, to my extreme regret, is that Chappie is worse than Elysium, and only comparable to D9 in negative ways.

The character of Chappie himself and the voice acting and antics of Sharlto Copley is, by far, the best part of the film. Copley continues to be the best, most entertaining part of every single movie he features in.

The animation and CGI are implemented and utilized excellently. The cinematography and camerawork are both well directed and well executed. At certain points, the movie is beautiful to behold.

The score is a mixed bag, with good music by Hans Zimmer, although nowhere near his best work, but the audience also has to endure music by a band that sounds like a mix between "wannabe gangsta" white trailer trash on acid and a twisted, ear-piercing version of the Danish 90's band Aqua. The band is called "Die antwoord" and this band actually has a profound impact on the movie.

This brings us to the characters of the movie which are played by Sharlto Copley, Dev Patel, Hugh Jackman, Sigourney Weaver and.. the band members of Die antwoord..

Copley is, by far, the shinning star of this movie, voicing Chappie. Dev Patel's character is also interesting but gets way too little screen time.

Sigourney Weaver's character does nothing at all, and Hugh Jackman is horribly miscast and his talent is wasted on a pigheaded, narcissistic, temperamental adolescent with pride issues, who can't handle that he's not getting attention, and likes to shoot "lazors" from his big robot. This makes for an incredibly weak antagonist, but worse still, you'll find yourself rooting for him!

When you find yourself rooting for the antagonist to successfully kill off most of the protagonists, something is seriously wrong.

Enter "Ninja" and "YoLandi" from the band "Die Antwoord", who, for some reason are actually cast in the movie. These two portray some of the most annoying characters in the last decade, performs poor acting, and are some of the most unlikeable characters that an audience have ever been asked to like. Their characters embodies the quintessence of the word "loser", as they portray skinny, white, tattooed, "wannabe gangsta", trailer trash, deadbeat, drug dealing, violent, narcissistic, hateful, psychopaths, who corrupts and destroys anything they get their hands on. And the audience is asked to like them. This is a problem.

But the biggest and most blaring issue with Chappie is the script. Instead of experiencing the birth of "First true AI" and experiencing the all-important consequences for humanity unfold in a grand and spectacular story, all the audience gets is Chappie being "kidnapped" and raised by these scum of the Earth, who teaches him how to swear and be "gangsta". It's attempted to do this with humor but it only intensifies one's resentment of the whole situation and the tragedy of it. The story is horribly unfocused and loses sight of it's own enormous potential.

The horrendous lack of creativity is the most heart-dropping aspect however, because Blomkamp, who was so creative with every aspect of D9, not only copies off of other people, but copies off of himself! Almost every aspect of Chappie is a copy of another film. Chappie's design is a ripoff of the fantastic character Briaeros from the superb Appleseed universe, Dev Patel's character is nearly identical to the inventor in Big Hero 6, Hugh Jackman's robot is a replica of the ED-209 from Robocop 1, while the idea of a "robot cop with a human-like consciousness" is also a rip off from Robocop, though slightly varied here.

But Blomkamp also copies off of himself, by repeating his use of Johannesburg as setting (D9), having robot law enforcement (Elysium), having human controlled robots with weapons (D9) and having characters hide in the slum of Johannesburg.

The lack of creativity is appalling and disheartening, since Blomkamp is one of the beacons of hope for the genre.

Chappie is a film that had all the potential in the world. An entity of the likes the world has never seen comes into existence, presenting humanity with a unique, once in a lifetime chance, of shaping this entity, Chappie, and imbue it with wisdom, kindness, and goodness of man.

If this could be done successfully, Chappie could have been "raised" to see the good in mankind and know right from wrong from the viewpoint of a truly moral, ethic and enormously intelligent person, his maker, Dev Patel's character.

It is very plausible to imagine Chappie, as the very first true AI, to be in a position in which he could influence, or even lead, subsequent robots with consciousness. If he was "raised" right, and taught goodness to fellow AI robots like him, it could mean the beginning of a truly integrated, peaceful and harmonic existence between robot and man decades down the line.

On the other hand, if Chappie was raised wrong and taught fear and hate, then the exact opposite situation could occur, and Chappie could imbue his hate into fellow robots and lead a rebellion which kills off mankind. We've seen this sort of occur in the reboot of the Planet of the Apes franchise.

Chappie could be, quite literally, the savior or destroyer of Man. And which he will be, might very well be determined by his upbringing. How he is raised. The thought of this makes the petty, narrow-minded story about low-life, criminal scum planning a heist and corrupting Chappie, cause you to cringe in your heart. These clowns could end up destroying mankind. And we are asked to cheer for them.

There are so many things wrong with Chappie that it just does not make up for the fact that Chappie himself is fun and Sharlto Copley is entertaining, as always.

Please Blomkamp. Turn it around, and lets remember Chappie as the low point in your, still promising, career.

Palasse

Jeg synes, at denne film var fuldstændig ligegyldig.

Robotten 'Chappie' var mere irriterende end Jar Jar Binks og Yolan Di's skærebrænder røst irriterede mig fra start til slut. Filmen i sig selv var en solid stinker. At en skuespiller som Hugh Jackman gider at være med i en film som denne forstår jeg ærligt talt ikke.

Når jeg giver den to stjerner i stedet for én, er det udelukkende fordi man - trods alt - kan se, at de har brugt nogle penge på effekter.

Brug pengene på en billet til "Kingsman - the Secret Service" i stedet.

Amanda

Jeg var i biografen med min veninde i fredags og se 'Chappie'. Jeg elsker robotter, så jeg glædede mig meget til at se filmen, min veninde derimod var lidt mere skeptisk.

Resume:
Vi er i år 2016 i johannesborg, Sydafrika. Kriminaliteten har været så slem i mange år, at politiet nu bruger droider i deres politistyrke, som den unge ingeniør Deon har opfundet. Deon har en drøm om, at skabe en robot med kunstig intelligens, men det firma han arbejder for støtter ikke Deons ide. Deon tager nu sagen i egen hånd og bruger den skrottede droide Chappie som sin forsøgskanin. Desværre bliver Deon og Chappie kidnappet af de lokale gangsterne Ninja og YoLandi, og Deon bliver tvunget til at efterlade Chappie hos gangsterne, skønt Chappie stadig er i et baby stadie.

'Chappie er lidt 'Robocop' møder 'District 9'. Jeg synes personlig filmen var meget interessant, måske fordi jeg har en forkærlighed for robotter og jeg er samtidig fascineret af kunstig intelligens. Jeg tror personligt at hele dette fænomen med robotter kommer til at ske i nærmeste fremtid også de mere intelligente af slagsen. Robotter bliver hele tiden udviklet, så der går nok ikke mange årtier før de er en del af vores hverdag. På et tidspunkt i fremtiden kommer robotter nok til at erstatte mange mennesker som fx i politiet. 'Chappie' viser os nogle af de positive sider ved brug af droider og nogle af de negative sider. Kunstig intelligens er allerede tilstede i små doser i fx computerspil, men der går nok en del tid før vi er oppe på et niveau som robotten Chappie. Men hvem ved?

Jeg synes filmen var sjov og underholdende. Animationen er der ikke en finger at sætte på og soundtracket er godt. Karaktererne i filmen er troværdige og især Chappie var en skøn karakter

Jeg giver 'Chappie' 4 ud af 6 stjerner

Mio

Så den dagen efter præmieren og der var ikke særligt mange inde og se den. Det er en skam at der ikke er flere der ser Chappie, for det er virkelig en fed film der er værd at se i biografen. Underholdende, anderledes og actionfyldt. Den har også fået en rating på 7,4 inde på Imdb!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.