Cookie- og Privatlivspolitik

Chaplins plejebarn (1921)

Tilladt for alle
Ikke angivet

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Kid
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Stumfilmen 'Chaplins plejebarn' (The Kid) handler om en moder ude af stand til at tage sig af sin baby efterlader barnet i en bil og lægger en papirlap til ejeren om at tage sig af ham.

Da bilen imidlertid stjæles, bliver drengen smidt i en skraldespand af to skumle mænd. Chaplin finder det lille barn, og selvom han i begyndelsen ikke er meget for det, tager han drengen til sig og navngiver ham John. 

Efter fem år er Chaplins plejebarn en herlig skarnsunge, der gør sit til gang i omsætningen hos Charlie, der tjener som glarmester. Samtidig har barnets moder fået styr på livet og succes som sangerinde.

En dag finder hun et sygt barn på gaden og uvidende om, det er hendes egen søn, får hun ham hjem til Chaplin og de får tilkaldt en læge. Da denne finder ud af, at drengen ikke er Chaplins eget barn, fjerner politiet den ulykkelige knægt og skæbnen vil, at Chaplin må se sit plejebarn taget fra ham endnu en gang før den rørende slutning.

Komedien er skrevet og instueret af Charlie Chaplin, der også spiller hovedrollen, som har gjort sig gældende for mange af hans film. Tidligere har også Monsieur Verdoux fået dansk repremiere.

 

 VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
5.4
6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Mesterværk. Kvalitet på dette niveau går aldrig af mode." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Absolut en af de bedste Chaplin film der er lavet.
Sidder efter filmen med en klump i halsen, fordi den er så smukt

Johan

Dette var Chaplins første film i fuld længde som instruktør og Manuskriptforfatter. Den er både sjov, sød og rørende. Så det er en film der altid holder og som skal ses. God fornøjelse!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.