Cookie- og Privatlivspolitik

Casablanca (1942)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Casablanca
|
Versioner: se alle
Originalversion, Filmuniversitetet, m/ intro af Thomas Mosebo Sørensen, Særvisning, Særvisning
|
Billetter

“You must remember this …” Michael Curtiz’ romantiske klassiker om to mennesker, som er fanget i krigens favntag, betragtes af mange filmelskere som den ultimative kærlighedshistorie, og både sangen ’As Time Goes By’ og det intense spil mellem Humphrey Bogart og Ingrid Bergman er for længst gået over i filmhistorien. Handlingen udspiller sig under 2. verdenskrig i Marokko. Rick Blaine (Bogart) driver en natklub i Casablanca – et tilholdssted for mennesker, som håber at få udrejsetilladelse til Lissabon, hvorfra det er muligt at komme videre til USA. Hertil ankommer lederen af modstandsbevægelsen, flankeret af sin indtagende hustru (Bergman), som Rick har haft et kærlighedsforhold til i Paris. Glæd dig til uopslidelige replikker som ”Was that cannon fire, or is it my heart pounding?”, ”We’ll always have Paris”, ”I think this is the beginning of a beautiful friendship.” og nyd filmens, smukke, enkle virkemidler, der driver fortællingen frem lydefrit som et schweitzerur.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (55 votes)
4.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Joachim

Rent visuelt er det en flot film for sin tid... men karakterene er så stive og arketypiske som en liter mælk. Dog indeholder den et par gode oneliners.

Lars Michael

En af filmhistorien bedste film.

Lukas

Casablanca er en af de film som du bare har lyst til at se igen og igen.
Og det er også meget forståeligt, da alting bare er godt ved den. Den er flot skrevet, den er flot skudt, den er flot spillet af både Humphrey Borgart, og Ingrid Bergman. Alting ved den er bare godt!

Nikolaj

Selv med et par dialoger, som ikke holder i nutidens øjne, og et lidt sløvere tempo, så er Casablanca faktisk en meget velskabt film, med rigtig gode dialoger og godt skuespil. Der er heldigvis både plads til noget drama, humor og selvfølgelig kærlighed.

Simon

På to dage har jeg fået set både Citizen Kane, og Casablanca. De to film som plejer at blive nævnt når man taler om 40'erne som film årti. Ingen af filmene sagde mig det store.
Mange taler om at det er en sød film, hvor Humphrey Bogart og Ingrid Bergman stråler igennem, men det er jeg ikke enig med mange i. Jeg troede ikke rigtig på karakterende, og deres kærlighed til hinanden.

Jeg er meget skuffet, men den er dog lidt bedre end Citizen Kane. Den er faktisk værd at se, da den holder 75 procent, og pga. alle de berømte citater som f.eks.: ”Round up the usual suspects,” eller ”Louie, I think this is the beginning of a beautiful friendship," og mange flere.

Noobcake

En af de bedste film fra den tidsperiode, ingen tvivl. En must see hvis man elsker film.

Simon

Skal du ikke give den stjerner? ;)

Ali

Nogle gange er det hele bare kommer sammen - historien, stemmer, dialogen, den retning - og du får en film, der står sin prøve tid.Casablanca er en stor romantik, en omrøring krigstid eventyr, en spændingsfyldt actionfilm, og i sidste ende, fantastisk en buddy-film. Det er på listen igen og igen på top ti lister over kritikere og fans. Dens bidsk linjer gentaget af filmentusiaster verden over. Hvad mere kan du ønsker?

S. Rico

...at det er både en klassiker og en must-see. Jeg blev nu ikke rørt af kærlighedshistorien. Og ser man bort fra romancen, så er resten blot endnu en film om 2. verdenskrig.

Wayne

You played it for her, you can play it for me - play it Sam. Masser af stemning i Bogart og Bergmans klassiker.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.