Cookie- og Privatlivspolitik

Carmen & Lola

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en lettere konfliktfyldt og alvorlig grundstemning, og den skildrer et skamfuldt kærlighedsforhold mellem to kvinder. Flere scener indeholder erotik og antydning af sex mellem to unge kvinder, og i én scene ser hovedpersonen en pornofilm, hvor man ser en kvinde, som giver en anden kvinde oralsex. I en anden meget langvarig og ubehagelig scene udskammes, ydmyges og trues en ung pige af sine rasende og paniske forældre på grund af sin seksualitet. Da filmen også indeholder lange rolige sekvenser samt nogen positiv forløsning, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
01.08.2019
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Carmen y Lola
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Carmen & Lola plakat

Det spanske, romantiske drama 'Carmen & Lola' handler om kærligheden mellem to kvinder i romasamfundet.

Carmen er forlovet og er, hårdt presset af familien, i fuld gang med at planlægge sin forlovelsesfest. Den unge kvinde håber på et job som frisør, indtil hun en dag møder graffitimaleren Lola, der drømmer om at gå på universitetet og udforske verden.

Venskabet mellem Carmen og Lola udvikler sig, og de bliver tvunget til at træffe svære valg, da det går op for dem, at de er forelskede i hinanden.

'Carmen & Lola' handler ligesom andre film med LGBTQ-seksualitet som tema om fordomme fra omverdenen, men også om en spirrende kærlighed, der kræver en væsentlig grad af selvopdagelse for de to titelroller.

Filmen blev nomineret i to kategorier ved Cannes Film Festivalen i 2018 - den samme festival, hvor den delvist beslægtede Adèles liv vandt hovedprisen i 2013.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
5.3
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Weekendavisen

  "... Zaira Romero og Rosy Rodríguez giver hovedrollerne drama og troværdighed. De er Emma og Adèle i 'Adèles liv', og de er 'Thelma & Louise', da de sætter ud mod friheden. Klicheer kan godt være varme og sande. En smuk genrefilm for den rigtige målgruppe." (Bo Green Jensen)

 • Filmland P1

  "Indblikket i romaernes kultur og liv er dét, der gør filmen til noget særligt. De medrivende sange i kirken, festerne og den bidske stolthed over at være roma." (Ida Rud)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen fokuserer først og fremmest på den spirende og besværlige kærlighedshistorie mellem de to piger, men den er så tæt knyttet til deres livsvilkår, socialt og kulturelt, at 'Carmen & Lola' også har en rå, nutidig samfundsrelevans." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[Filmen] er dybt banal, men også ægte, og egentligt følte jeg mig bare charmeret over at få lov til at være i det her livfuldt ungdommelige kærlighedsdrama." (Eini Carina)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.