Cookie- og Privatlivspolitik

Captain Fantastic

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et overvejende roligt forløb. Den indeholder dog en række dramatiske scener med børn og voksne i farefulde eller sorgfulde situationer. I en scene falder en pige ned fra et tag og kommer til skade, i en anden scene konfronteres en gruppe børn med en forælders død. I endnu en scene må en forælder forlade sine børn. Filmen har desuden et voldsomt anslag, der viser en ung mand, der med en kniv dræber en hjort og spiser det rå hjerte. Da filmen i øvrigt har en varm og humoristisk stemning, og da dramatikken ikke er blodigt udpenslet, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.08.2016
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Captain Fantastic
|
Versioner: se alle
2D, Babybio 2D - engelsk tale, Babybio, Seniorbio
|

I 'Captain Fantastic' har familiefaren Ben slået sig ned i skoven med sine seks børn, hvor han gennem flere år har lært dem, hvordan man overlever i naturen uden hjælp fra moderne fornødenheder.

Men da moren dør, efter længere tid på et psykiatrisk hospital, beslutter Ben sig for at forlade sit hjemmelavede paradis og tage børnene med til begravelsen.

Turen gennem det moderne samfund bliver en rejse, der kommer til at forandre alle involverede parter.

Viggo Mortensen er forrygende som den idealistiske skovmandsfar, der ønsker at beskytte sine børn fra materialistisk overflod og gøre dem til filosofiske konger. Planen forløber naturligvis ikke uden problemer, og komediedramaet har flere fællestræk med Little Miss Sunshine, der også fulgte en udfordret familie på de amerikanske landeveje.

'Captain Fantastic' er skrevet og instrueret af Matt Ross, der normalt gør sig som skuespiller. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (773 votes)
4.9
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "... man forlader biografen med en oplevelse, der sidder fast for altid." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... en formfuldendt og helstøbt film." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... en både morsom og medrivende fortælling..." (Kim Skotte)

 • Berlingske

  "Der er både grine- og grædegaranti og velgørende meget at tale om bagefter." (Jacob Wendt Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

5 store stjerner til et godt manuskript og en god fortælling og for Viggo Mortensen som faren der ville det bedste for sine børn og gør det på hans måde.
Det de helt sikkert hans film.

Jannieuser/349161

Virkelig fin og anderledes film, som sætter lidt tanker i gang. Viggo er god i rollen, som faderen.

S. Rico

Hvis denne film var udkommet i 1950’erne, så var hele filmholdet bag og samtlige skuespillere blevet arresteret og efterfølgende udvist af USA. For tænk engang: filmens hovedpersoner er kommunistiske i deres livsopfattelse og opfører sig u-amerikansk. Sikke noget!

Men heldigvis lever vi ikke længere under McCarthy styret, og det er super forfriskende at se en film, der på en humoristisk og satirisk facon kritiserer amerikansk børneopdragelse, og det amerikanske syn på alkohol og nøgenhed.

Det er dog ikke budskabet, der alene gør filmen så god som den er. Det er det fantastiske cast med Viggo Mortensen i front og hans 6 dejlige unger. Og det er den fede humor og en herlig original historie med en masse vanvittige scener.

G-force

Den har det hele: Godt skuespil, udmærket plot, flotte billeder. Den er både sjov, spændende, interessant, rørende, sørgelig. Viggo er med - og god. Imponerende.

Thomas

Captain Fantastic handler om en familiefar - spillet fremragende af Viggo Mortensen - der lever en helt særlig form for liv med sine børn og lærer dem at kunne overkomme livets mange udfordringer.
Historien om faderens og børnenes liv er rigtig godt fortalt og giver et godt bud på at leve på en noget anderledes måde i et samfund der reagerer på deres måde at leve på.

Jeg var lidt skeptisk inden jeg satte mig og så filmen men blev bestemt ikke skuffet. Billedet på en helt særlig far der giver nogle særegne værdier videre til sine børn er godt spillet og historien er godt fortalt.

Jeg vil varmt anbefale at se filmen for den måde historien bliver fortalt på men også for at man kan se det særlige indblik i den verden der er virkelighed for faderen og hans børn.

Nikolaj

Det er en interessant og anderledes film, som bestemt er værdig at skulle se. Den har gode emner at tage op, omkring familier, nutidens verden, og også det at kunne tro på noget. Så på den måde skiller den sig rigtig godt ud fra andre film. Enkelte scener bliver dog en anelse for kunstige. Men det er kun at gøre med få scener. Og sammenlagt er den en film, som man burde se sammen som en familie.

Den får 4 stjerner herfra!

Birgituser/122219

Hvis du er lidt træt af main stream, men ikke vil gå helt avantgarde ;-)
Fin film der sætter spørgsmålstegn ved mange ting i det moderne samfund, på en hyggelig, sjov og ikke-moraliserense måde.

RWxIV

Den kan varmt anbefales.

Sorin

I had the feeling that it went away from the traditional Hollywood scripts most of the times. Quite an interesting plot challenging the modern capitalistic lifestyle :)

Charlina

Man kan næppe undgå at blive fortryllet af den naturlige-hippie levemåde som faren er fortaler for! jeg glemte tid og sted og længtes efter at koble af fra hverdagen og flytte ud i en skov, men samtidig skildrer filmen også de problemstillinger der hører med til denne levestil.
Der er desuden en skarp kritik af USA på den sjove måde, både i forhold til religion, fedme og kapitalisme!

gennemført og original film med sej dansker i hovedrollen :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.