Cookie- og Privatlivspolitik

Captain America: Civil War

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk, mørk og actionpræget grundstemning. Den indeholder mange, lange scener med voldsomme kampe, eksplosioner, skyderier og biljagt. I en torturscene ses en mand hænge med hovedet ned i en balje, som langsomt fyldes med vand, og man ser, hvordan vandet stiger, så han formodentlig drukner. I en anden scene omkommer en masse mennesker, da en bygning pludseligt eksploderer, og man ser en mand sidde grædende og holde om sin døde far. I en tredje scene ses to personer i en tilskadekommen bil blive myrdet. Da fortællingens hovedfigurer har karakterer af actionhelte med urealistiske kræfter og egenskaber, og da filmen også forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
28.04.2016
| |
2 timer 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Captain America: Civil War
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Level 7 - 2D, Babybio 2D, First Class 2D
|

I superheltefilmen 'Captain America: Civil War' står medlemmerne af Avengers over for en intern konflikt, som overgår alle tidligere stridigheder. Grunden skal findes i regeringens nye lov, der skal registrere alle mennesker med overnaturlige kræfter.

Iron Man støtter op omkring loven, mens hans Avengers-kollega, Captain America, er modstander af tiltaget. Uenighederne fører til decideret kamp mellem tidligere allierede, og andre helte tilslutter sig hver sin side og gør sig klar til et massivt opgør.

'Captain America: Civil War' er den tredje film om Captain America, der igen spilles af Chris Evans. Superhelte-eventyret følger dog i lige så høj grad efter sidste års Avengers: Age of Ultron med uenighederne mellem kaptajnen og Iron Man, og på samme måde er 'Civil War' fyldt med helte fra Marvels univers.

Plottet, om en borgerkrig mellem superhelte, er baseret på en historie, der løb over flere tegneserier. Ud over velkendte ansigter byder filmen på nye karakterer i form af fx Black Panther, og samtidig introduceres den nye Spider-Man, som denne gang spilles af den relativt ukendte Tom Holland.

'Captain America: Civil War' er instrueret af duoen bag The Winter Soldier. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1847 votes)
5
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Da Spider-Man [...] kaster sig ind i kampene med sine klisterkræfter og gadedrengede frækhed, havner filmen i et fortællemæssigt overload, der til en vis grad kompromitterer de foregående to timers fint afstemte handlingsforløb." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "'Captain America: Civil War' er i sig selv en velfungerende enhed med en slutning, der vil tage pusten fra selv den mest hærdede Marvel-fan." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... den bedste og mest underholdende ensemble-superheltefilm, jeg har set, siden Zack Snyders glimrende 'Watchmen' (2009)." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Det er ikke gennemtænkt. Det er en tynd undskyldning for at se en masse helte fra Marvel-forlaget i action." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Som Marvel-fan må man overgive sig, men nye seere kan ikke forvente at kunne følge med her. Dertil er universet blevet for indforstået. [...] Det er, som om forfatterne er begyndt at skrive med publikums forventninger in mente. Jeg glæder mig personligt bare til mere." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det føles nærmest, som hvis børnene havde taget alle deres foretrukne actionfigurer med til fødselsdag og nu smadrede dem rutineret mod hinanden i ekstatisk legefryd." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er en ret god film, som er effektivt skåret – men moderhistorien er blevet så stor, at ingenting sætter sig særligt godt fast." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Den bedste Captain America film

Mads

Fantastisk film!!!!

Marvel fortsætter bare hele tiden med at lave gode film.

Hozan

Wow, hold kæft en fantastisk film! Den bedste film i 2016.

Bianca

Sjov og action. En super god film, flot lavet. Med et møde med en masse forskellige superhelte og en fed kamp scene. Dog mest fokus på Steve, Tony og Bucky, hvilket er lidt synd da jeg elsker de andre.

Antaeus

Jeg var ganske godt underholdt. Og filmen kan især det at den får en til at tage stilling til de to grupperinger. Og der er ret underholdende at se de to grupperinger op imod hinanden. Personligt havde jeg ret stærkt anti-parti for Stark. Han optræder ufattelig selvretfærdig, mens Captain America er langt mere menneskelig og forstående og alt min sympati ligger hos ham.

Der bliver twistet noget rundt og man får nogle overraskelser, hvilke vil jeg lade blive usagt, men hele slutningen er ganske overraskende.

Filmen er en Stark og Captain America film. Alle andre er bipersoner. Spider-man inkluderes også i en lidt "grøn" version, hvilket nok irriterer nogle og også undertegnede lidt. Han gør det godt og så alligevel er han den lille dreng som slås mod de store drenge.

Hvis vi husker tilbage til den sidste Avenger film så kunne Wanda muligvis bringe alle ned og jeg ser det næsten som umuligt at hun ender hvor hun ender i denne film. Slutningen er ret god og passer fint ind i denne film. Alt i alt kan den bestemt anbefales for dem som er til Avengers universet.

Adrian

Er lidt træt af Marvel.. lidt kedelig film. Til sidst blev den dog reddet af en god slutning. Handlingen er fin nok, men den kedede mig stadig.

Maleneuser/14896

God, men først til sidst - der var mange scener, som kunne være foruden.

Reff

Mere Iron-man tak! Hvem skulle tro, at Starks historie skulle udvikle sig så meget i en film, som ikke engang var en Iron-man film! Ikke jeg da! Men jeg tog det som en glædelig overraskelse og et godt pust af liv, til en historie der nu blev 100 gange mere interessant.

Kunne se filmen igen, alene for slutningen, det siger meget, da jeg primært ser de film for Iron-man scener. Jeg vil ikke spoile, så jeg vil bare sige, at den var det værd at se og det var nok en af de bedste film, de har lavet længe.
De andre helte gør det fint, men ingen bringer mere liv til Avnegers end Stark gør, det er self bare min mening :3

Og yeah! Den overraskede mig, den kan helt sikkert gøre det samme for dig!

Tanjasl

Jeg er stadig fan a Marvel universet! Først og fremmest skal de have stor ros for deres action scener, det er nærmest taget ud af en Jason Bourne film. Der er man bestemt godt underholdt. Jeg er dog samtidig enig med Per Juul Carlsen at filmen ikke er helt gennemtænkt, men i stedet en tynd undskyldning for at se en masse helte fra Marvel-forlaget i aktion. Derudover er det også min mening at man taber en del af publikummet efterhånden da man skal have fuldt godt med i de tidligere film (ikke alene Captain America men alle Avengers film, Iron Man, Thor etc.) eller have et godt kendskab til universet fra tegneserierne. Det har mange af os selvfølgelig men jeg tør ikke længere tage min kæreste med på slæb til disse film. Trods det er det bestemt en god og underholdende film der er værd at se på det store lærred.

Fauzia

Jeg bliver nødt til at sige det:
Denne film har alt det som manglede i Batman vs. Superman.

Der er fuld fart overfeltet og der spares ikke på kampscenerne - lige når man tror, at det var så dét... så kommer der mere..!

En virkelig fed film, der skal ses på det store lærred.

-Spoiler Alert-

Den eneste grund til at jeg ikke giver den sidste stjerne er Superman. Det var en overraskelse at se Superman, men skuespilleren er for ung og rollen virker mere som en latterlig parody. Måske er det fordi at jeg så Batman vs Superman før denne film, hvor Superman er mere alvorlig og grå i det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.