Cookie- og Privatlivspolitik

Camp X-Ray

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en anspændt, trist og forpint grundstemning. Den præges overvejende af barske skildringer fra et fængselsmiljø, og i mange scener ses mennesker i fornedrende, ydmygende samt fysisk og psykisk voldelige situationer. I én scene ser man nogle forslåede og blodige fanger sidde i bure, og i en anden voldsom scene overmandes en fange, der er gået amok, og en hovedfigur slås og spyttes på, mens fanges spændes fast til en stol og isoleres. Endelig er der en lang, knugende scene, hvor en hovedfigur sidder med en kniv og overvejer at skære halsen over på sig selv. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.01.2015
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Camp X-Ray
|

Dramaet 'Camp X-Ray' handler om den unge soldat, Amy Cole, der udstationeres i det amerikanske militærfængsel Guantánamo Bay på Cuba. Det er et hårdt job både fysisk og psykisk, og situation forværres kun, da hun bliver venner med en politisk fange, der har været indespærret i otte år.

Som venskabet vokser, begynder den indsattes verdenssyn langsomt at krybe ind under huden på Amy, der nu må revurdere sine holdninger - både som soldat og som amerikansk borger.

Filmen 'Camp X-Ray' skildrer dagligdagen inde fra et af verdens mest omdiskuterede fængsler og stiller spørgsmålstegn ved, hvem der er skurke, og hvem der er helte i krigen mod terror. Soldaten spilles af Twilight-sagaens Kristen Stewart, og i den anden hovedrolle ses Peyman Moaadi, der spillede faderen i Oscar-vinderen Nader og Simin - en separation.

'Camp X-Ray' var nomineret til en hovedpris på Sundance Filmfestival, og instrueres af debutanten Peter Sattler, der har været grafisk designer på film som Walk the Line og Star Trek. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
4.3
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et interessant blik ind bag militærets lukkede porte, og ikke mindst på, hvordan det er at være kvinde i en verden indrettet af og for mænd." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Camp X-Ray' er et sympatisk statement, der søger humanismen selv i sin kritik af det amerikanske militær. Med lidt mere tyngde kunne den for alvor have skabt sprækker i den kolde beton." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Et stykke storpolitik kogt ned til et menneskeligt drama med stor finesse og indlevelse, uden at forfalde til forsimplede konklusioner. Det er slet ikke nogen ringe bedrift." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er et lille, fint, eftertænksomt, sobert og ikke mindst troværdigt bud på hvordan et venskab kan opstå på tværs af krig og religion, men det er samtidig en film, der helt glemmer at fabulere frit og fantasere og lege med det filmmedie, det gør brug af." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Peter Sattler, der også har skrevet manuskriptet, undgår fermt alle de politiske klichéer, der nemt kunne opstå her, og lader karaktererne få rigtig menneskelig fylde. Det er saftsuseme begavet lavet." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "'Camp X-Ray' skriver ikke filmhistorie, men som et sjældent eksempel på amerikansk selvkritik, der ikke går over gevind, har den meget at byde på." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Filmens budskab er at jo mere vi taler sammen, jo mere finder vi ud af hvor ens vi er.

Hvis verden ikke bestod af retorik, men af reel interesse for at samarbejde - så ville vi aldrig få en krig igen.

Men så naivt ender det ikke - selvom enhver bevægelse i den rigtige retning er vigtig.

Anna Nikoline

Historien en okay, men den er simpelthen for langtrukken til mig. Men det er en sjov tilføjelse med Harry Potter børgerne!

Sabrinauser/1183131

Det er en film man gerne vil se også bliver den ikke vist ret mange steder. Kom nu i gang og få den i bio over hele danmark!!

Hønsemandenuser/179710

En film man ikke lige glemmer. Man ser hvor uretfærdig verden er. Og man ved jo inden man ser filmen at den ender ikke med en lykkelig slutning... Men helt klart hver at se

anne bækgårduser/362396

Velstillet, smukt filmet og bevægende.

Cecilie

Har set trailers på denne film, og det er en af de film, jeg virkelig håbede på, ville komme til Danmark :D Jubii!! Er så glad for, at den kommer til Danmark selvom det er et stykke tid efter release i USA! Glæder mig helt vildt til at se den :D

Trine Louise

Jeg er helt enig med dig. Den ser virkelig god ud. Glæder mig til at komme ind og se den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.