Cookie- og Privatlivspolitik

Call Jane

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en nedtrykt og en optimistisk stemning. Der er en række længere scener, hvor kvinder får foretaget illegale abortindgreb. Der er også scener, hvor hovedkaraktererne kommer i følelsesmæssig affekt og græder og en situation, hvor demonstranter bliver slået ned med knipler af politiet fra stor afstand. Da scenerne ikke er blodige og udpenslede vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.11.2022
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Call Jane
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|
Billetter

Filmen 'Call Jane' handler om Joy, der som helt almindelig amerikansk husmor i 1960erne har et stort ønske at få barn nummer to.

Da det endelig går lykkes, meddeler hendes læge hende, at hun ikke vil kunne gennemføre graviditeten af helbredsmæssige årsager. Desværre afslår abortnævnet at bevilge Joy en abort trods de livsfarlige konsekvenser, det vil have for Joy.

Joy har ingen anelse om, hvor hjælpen skal komme fra, før hun tilfældigt falder over 'Janes', en undergrundsgruppe af helt almindelige kvinder, som risikerer alt for at hjælpe kvinder i samme situation som Joy. Mødet med gruppen giver hende et større formål med tilværelsen: at hjælpe andre kvinder med at tage kontrol over deres skæbner.

Phyllis Nagy, som er manuskriptforfatteren bag den Oscar-nominerede Carol, debuterer som instruktør med dette historiske drama, som bl.a. har Elizabeth Banks (Pitch Perfect, The Hunger Games), Chris Messina (Operation Argo, tv-serien 'The Mindy Project') og Alien-stjernen Sigourney Weaver på rollelisten. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Abortdrama vil gerne fortælle om alle de fortrædeligheder, kvinder udsættes for, når de vil afbryde et svangerskab. Elizabeth Banks er den fattede husmor med et dødeligt problem." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Elizabeth Banks og især Sigourney Weaver er fremragende i velspillet 1960’er-abortdrama, som desværre er højaktuelt." (Aske Nielsen)

 • Information

  "Elizabeth Banks leverer stærkt skuespil i rollen som hjemmegående overklassemor, der får en illegal abort og bliver aktivist i Phyllis Nagys 'Call Jane', der foregår i 1960’ernes USA." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Elizabeth Banks er fremragende i hovedrollen som husmoderen, der er nødt til at få en abort for at overleve i Phyllis Nages 'Call Jane'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Kristeligt Dagblad

  "Aldrig har et politisk budskab mindet så meget om en bakke med kaffe og småkager. Men instruktøren Phyllis Nagy [...] er åbenlyst helt klar over hvad hun gør. [...] med 'Call Jane's fokus på en nydelig dame, der ikke har anden udvej end at få foretaget en abort, er det måske muligt at overbevise tvivlerne." (Per Juul Carlsen)

 • Soundvenue

  "Man er godt underholdt, mens man får et farverigt billede af verden i en brydningstid, som især ændrede kvindernes ret og rolle. Men der er ikke noget synderligt overraskende på spil i karaktererne eller i fortællingen. Til gengæld er Elizabeth Banks smittende og troværdig..." (Lise Stenbæksgaard)

 • Weekendavisen

  "'Call Jane' er måske en glansløs rekonstruktion, der navigerer på tv-niveau. Men filmen er god til at skildre Joys forskudte, forvrængede synsvinkel. Nagy har sans for at se mere end klicheer. Der er ingen sentimental nostalgi." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.