Beau travail (1999)

92 min
Beau travail
Kino.dk
(© Kino.dk)
Billede
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:

I Claire Denis’ internationale gennembrud ‘Beau travail’ holdes hverdagen sammen gennem hårdkogt militær disciplin og indlært elegance – både under og uden på uniformerne. ´Beau travail´ beretter om livet blandt franske fremmedlegionærer i Djibouti ved Det Røde Hav i Østafrika.

Krigens ødelæggende spor skildres i særdeleshed gennem den afstumpede krigsveteran sergent Galoups (Denis Lavant) nidkære og samtidigt nænsomme blik. Enhver militærøvelse forvandles til en ballet, når han træner sine mænd med patriotisk perfektion.

Filmen er stilistisk overlegen, og der er ikke sparet på sanselige og naturskønne skud, der repræsenterer dén frihed, som Galoup, til stor fortrydelse, fornægter sig selv. I en stilfuld symfoni bevæger lydsporet sig over alt fra opera til tyrkisk dansepop og italiensk eurodance.

Særligt nummeret “The Rhythm of the Night” akkompagnerer og indprenter en af de mest ikoniske slutscener i nyere tids filmhistorie. Denis har skabt en film, der på én gang er voldelig, passioneret og melankolsk.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: