Bag fjendens linjer

Censur 15
18. Dec 2014
99 min
Miracle Film
'71
Billede
(© Miracle Film)
Billede
(© Miracle Film)
6.0 / 6
Brugere (1)
4.5 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

'Bag fjendens linjer' følger Gary, en uprøvet, britisk rekrut, der ikke forventer at opleve egentlig krig, men som til sin egen overraskelse udstationeres i Belfast.

Året er 1971, og forholdet mellem protestanter og katolikker i den nordirske hovedstad er mildest talt anspændt. Den første opgave bliver at forhindre en gadekamp på grænsen mellem katolske og protestantiske kvarterer, men situationen løber løbsk, og Gary bliver væk fra sin deling. I en labyrint af fjender må den unge soldat forsøge at undslippe med livet i behold.

Ved første øjekast kan ’Bag fjendens linjer’ minde om britisk socialrealisme af Ken Loach, men der er først og fremmest tale om en hæsblæsende thriller med elementer af både Black Hawk Down, Judgment Night og Apocalypto. Som publikum er man side om side med den desperate soldat, der ved hvert gadehjørne skal tage en ny og potentielt skæbnesvanger beslutning.

Soldaten Gary spilles af talentet Jack O'Connell, der også har hovedrollen i krigsfilmen Unbroken. ’Bag fjendens linjer’ deltog i hovedkonkurrencen på årets Berlinale. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

6,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: