Cookie- og Privatlivspolitik

Byens lys (1931)

Tilladt for alle
Filmen indeholder scener med skænderier og slagsmål, og flere personer kommer til skade. Filmens stiliserede og urealistiske form - samt den humoristiske tone - gør, at den ikke vurderes at virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
City Lights
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Seniorbio
|

Den romantiske komedie 'Byens lys', der også er kendt under sin originale titel 'City Lights', er blandt Charlie Chaplins mest velkendte værker.

Stumfilmen fortæller historien om Chaplins klassiske Vagabond, der bliver forelsket i en blind Blomsterpige, som forveksler ham for en millionær.

Chaplin tager forskellige stillinger på jobmarkedet i et forsøg på at skaffe penge til en operation, der vil give Blomsterpigen synet tilbage. Men til sidst må Vagabonden droppe sine mange forklædninger og lade Blomsterpigen acceptere ham som - eller afvise ham for - den, han virkelig er.

'Byens lys' får dansk repremiere, og det er en stumfilm, selvom talefilmen allerede var blevet opfundet på daværende tidspunkt. Chaplin brød sig nemlig ikke om film med tale og ventede med at levere replikker til den ligeledes hyldede Diktatoren.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (52 votes)
5.1
6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "... filmens boksekamp [er] bare slapstick fra øverste hylde. Årgangs Chaplin, og bedre anbefaling fås ikke." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Er man til Chaplin så skal man selvfølgelig se den.
Er man ikke til Chaplin så se den stadig, da det stadig er lige godt.

Jan

Ikke et sekund kedede jeg mig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.