Byens lys (1931)

Tilladt for alle
Filmen indeholder scener med skænderier og slagsmål, og flere personer kommer til skade. Filmens stiliserede og urealistiske form - samt den humoristiske tone - gør, at den ikke vurderes at virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
Originaltitel: 
City Lights
Genre: 
Spilletid: 
1 time 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Seniorbio
5.1
6
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)

Resumé

Den romantiske komedie 'Byens lys', der også er kendt under sin originale titel 'City Lights', er blandt Charlie Chaplins mest velkendte værker.

Stumfilmen fortæller historien om Chaplins klassiske Vagabond, der bliver forelsket i en blind Blomsterpige, som forveksler ham for en millionær.

Chaplin tager forskellige stillinger på jobmarkedet i et forsøg på at skaffe penge til en operation, der vil give Blomsterpigen synet tilbage. Men til sidst må Vagabonden droppe sine mange forklædninger og lade Blomsterpigen acceptere ham som - eller afvise ham for - den, han virkelig er.

'Byens lys' får dansk repremiere, og det er en stumfilm, selvom talefilmen allerede var blevet opfundet på daværende tidspunkt. Chaplin brød sig nemlig ikke om film med tale og ventede med at levere replikker til den ligeledes hyldede Diktatoren.

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "... filmens boksekamp [er] bare slapstick fra øverste hylde. Årgangs Chaplin, og bedre anbefaling fås ikke." (Kim Skotte)

Kommentarer

Jan

Ikke et sekund kedede jeg mig.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Klaus

Filmen er ubeskrivelig. Siger så meget om mennesker og livet, og uden at bruge et ord. Mesterværk

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Simon

Bedste Chaplin. Kan ikke beskrives med ord, ufatteligt mesterværk, hører til blandt de ti bedste film - nogen sinde. Skal ses.

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter