Cookie- og Privatlivspolitik

Buried

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
07.10.2010
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Buried
|
I 'Buried' vågner Paul Conroy op levende begravet i en kasse under jorden.

Paul er ikke klar til at dø, så en kamp mod alle odds for at blive reddet begynder. Med i kassen har Paul en lighter og en mobiltelefon, der er ved at løbe tør for batteri.

Den unge lastbilchauffør og familiefar forsøger desperat at få kontakt til omverdenen og at forstå, hvorfor han er havnet i denne katastrofale situation, og hvem der står bag.

Ilten forsvinder langsomt, men sikkert, og den ultimative kamp for overlevelse begynder.

I rollen som Paul i 'Buried' ses Ryan Reynolds ('Smokin’ Aces', 'The Proposal').

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (213 votes)
3.8
3.6

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en nervepirrende sanseoplevelse og en intelligent politisk thriller... smittende klaustrofobi og god gammeldags grundangst." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • BT

  "... en sej satan af en gyserfilm - noget du sent vil glemme." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "'Buried' lykkes langt hen ad vejen med sit modige og konsekvente set-up, men kan ikke sige sig helt fri for et par billige tricks... En enestående film. Men desværre også lidt enerverende." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... en modigt eksperimenterende thriller... Der er dog ikke tale om nogen genistreg... " (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "Buried' er spænding for filmrekordnørder mere end den nyfortolkning af klassisk suspense, som den giver sig ud for at være." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob P.

Buried får 4 stjerner af Anmelderen ****

Der er meget få film som Buried, som virkelig kan bevare spændingen og holde en interesseret, hele vejen igennem den halvanden time som filmen varer. Men det gør den. Det gør den i den grad. Allerede fra starten af fanger filmen ens interesse, og man tænker: hvad foregår der her? Inden længe går det op for en selv som såvel som for hovedpersonen, at den er hel gal, og Paul Conroy virkelig er på røven! Jeg synes virkelig filmen formår at holde en interesseret hele vejen igennem, på trods af at filmen egentlig foregår i et ret begrænset rum, og at der faktisk ikke sker særlig mange forskellige ting. Man bliver overrasket over hvor mange ting som kan ske, selv om man befinder sig i en trækiste, 3 meter under jorden. Man føler virkelig med hovedpersonen, og man ønsker og håber hele tiden på at han klarer den, og bliver befriet lige til enden.

Paul Conroy (Ryan Reynolds) er gift og har en søn. Han arbejder som lastbilchauffør i Irak, hvor han kører med forsyninger rundt omkring i et vogntog, indtil der en dag finder et angreb sted på hans konvoj. Der bliver kastet med sten, skudt med skarpt, og nogle vejsidebomber sprænger. Paul Conroy besvimer og bliver taget til fange. Herefter vågner han op i en trækiste, 2-3 meter under jorden, i live med luft til kun de næste 90 minutter. Gode råd er dyre, og tiden løber bogstaveligt talt ud for ham. I et desperat panisk forsøg prøver han at ringe efter hjælp, da han finder en mobiltelefon i mørket nede i kisten, hvor han befinder sig. Tiden går, og spørgsmålet er om han overhovedet overlever? Hvad skal han gøre? Hvad skal han sige? Hvem skal han ringe til? Hvad kan han gøre?

Buried er virkelig en nervepirrende, psykologisk thriller som virkelig får en til at leve sig ind i den vanvittige situation, som Paul Conroy sidder i. Filmen er forholdsvis simpelt skruet sammen, historien er genial og sidder lige i skabet, og handlingen er virkelig spændende. Scenerne er meget realistiske, godt sat sammen, og musikken er sparsom hvilket i dette tilfælde ikke gør noget. Man krummer tæer og vender sig i sædet, når de 90 minutter som filmen varer, ruller hen over skærmen og man ønsker virkelig en lykkelig slutning. Ryan Reynolds spiller rigtig godt og overbevisende, i denne virkelig originale film, som bogstaveligt talt sætter ens nerver uden på tøjet. Man skal lede længe efter en thriller, som kan måle sig med Buried, og filmen fortjener fuldt sine 4 stjerner.

Frank

Dårlig film

Film Nørden

En cadeau skal lyde herfra til instruktøren Rodrigo Cortés og manuskriptforfatteren Chris Sparling for at have lavet en velkomponeret og spændende thriller med meget simple virkemidler. En fantastisk film, der er neglebidende intens indtil sidste sekund. Filmens eneste skuespiller Ryan Reynolds gør et Helt Utroligt Godt arbejde og giver filmen kræfter nok til at bevæge sig helt derind hvor det rigtig kan mærkes. Og selvom filmen kun gør brug af 10 props og en skuespiller formår filmen alligevel at skabe underholdning på HØJT!! niveau. Filmen er i al sin pragt One Of A Kind og en film alle filmnørder bare MÅ se :) jeg giver filmen 5 store stjerner for sit mod, underholdningsværdi, skuespil, manuskript og GENIALITET!! SÅ SE DEN!!!!

Wayne

man kan mene at han ikke får meget med - og modspil, hvilket ikke er underligt. Men desto mere må man tage hatten af for Reynolds præstation, det er ikke nemt at agere uden medspillere og alligevel gøre det godt.

nitotreuser/9527

En skuffende film, som er kedelig og uinteressant. Jeg havde forventet mere spænding og flere flashbacks som kunne give filmen lidt ekstra, men nej.. Jeg havde brug for mere spænding og den fangede slet ikke min opmærksomhed. Handlingen er god men den bliver udtrykt på en mærkelig og kedelig måde. Derimod synes jeg at Ryan Reynolds er en rigtig god skuespiller og selv i denne film gør han et godt arbejde, hvilket hiver filmen lidt op.

Jeg ville ikke se filmen igen og jeg ville ikke anbefale den, desværre. Derfor får den 2 ud af 6 stjerner og som sagt synes jeg at den bliver hevet op pga. Ryan Reynolds arbejde.

Jeannie

...til at begynde med... jeg havde svært ved at se hvordan de ville kunne holde seerne ved skærmen hele filmen ud.. Men jeg blev hurtig af anden mening. Jeg var imponeret, og filmen havde større budskab end jeg troede til at begynde med. Selvom den er forbandet klaustrofobisk så synes jeg virkelig den var fængende og interessant.

Mads Aagaard

Fantastisk film, man keder sig ikke på noget tidspunkt.. Det er vildt at den er så god, når man er i en kiste hele filmen

Annette

Helt fantastisk. Man har virkelig sympati hele vejen igennem. Godt og gennemført skuespil og handling!

S. Rico

Alle de lovede ord om klaustrofobisk spænding osv. holder overhovedet ikke. Filmen formår desværre ikke at engagere publikum i hovedpersonens skæbne. Ja, selvfølgelig er det da træls for ham, at han er fanget dernede, men det bliver hurtigt temmelig ensformigt og kedeligt at se på. Faktisk måtte jeg kæmpe for at holde mig vågen hele den sidste time af filmen.
Det bedste ved filmen var faktisk den grafiske indledning, hvor der leges med streger og bokse rundt om navnene på personer, der har været med til at lave filmen. Godt og kreativt. Resten af filmen er noget makværk!

Rasmususer/8090

Buried er en fantastisk film som jeg kun kan anbefale at folk tager ind og ser. Filmen stiller spørgsmålstegn ved forskelige ting som fx. hvad man ville gøre hvis man var levende begravet og hvad andre ville gøre for at rede meneskeliv i modsætning til omdømme. Filmen fanger hele vejen igennem og du har en ubeskrivelig klaustrofobisk fornemmelse under hele filmen. SE DEN!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.