Cookie- og Privatlivspolitik

Broderskab

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
08.04.2010
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Broderskab
|
'Broderskab' er en historie om farlig kærlighed og søgen efter identitet.

Lars bliver vraget i militæret og tiltrækkes derefter af det nynazistiske miljø – og ikke mindst af den jævnaldrende Jimmy (David Dencik).

Et skjult kærlighedsforhold udvikler sig imellem de to, og den slags sker ikke ustraffet i de kredse. 

I 'Broderskab' er kærligheden og den erotiske tiltrækning så stærk, at Lars og Jimmy på trods af alle nynazistiske regler fortsætter deres eventyr.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (126 votes)
4.6
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er ingen grund til at anfægte de seriøse intentioner bag 'Broderskab' eller at skælde voldsomt ud på filmen. Man må bare gøre opmærksom på, at dette er en tragisk kærlighedshistorie, som man ser med ligegyldighedens klamme kulde i hjertet." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Når det gælder beskrivelsen af en ung mand, der lader sig forføre af nynazismen, virker 'Broderskab' ikke helstøbt. Men når det gælder beskrivelsen af "forbudt kærlighed" mellem Lars og Jimmy, er filmen vellykket og vedkommende." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en film med hjertet på rette sted. Kompetent instrueret af debutanten Nicolo Donato og fremragende spillet... Men også en film, hvis tematik er skåret så skarpt, at de strittende pædagogiske pegefingre er lige ved at ende nede i halsen på i hvert fald denne seer." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "De mange historier og lag i ”Broderskab” gør den til en kompleks og yderst seværdig film. Det høje ambitionsniveau er dog samtidig det, der sine steder spænder ben for helstøbtheden, for ikke alle lag kan afsondres tilfredsstillende. Det ændrer dog ikke ved, at der generelt set skal lyde ros til Nicolo Donato, der med sine kontroversielle temaer og sin stærke personinstruktion har gjort en særdeles fin debut." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "Nicolo Donato skildrer kærlighedsforholdet, så det føles helt rigtigt, samtidig med at de to elskende konstant er klar over, at det, de gør, vil blive betragtet som forkert. Spillet mellem Thure Lindhardt og David Dencik er smukt, præcist og følsomt, og Dencik imponerer med sin evne til at sige en masse blot med et blik." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  "Det er afgjort kærlighedshistorien, som fungerer bedst og folder sig ud som noget levende og helt konkret." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Victor

God instruktion, fungerende historie og suverænt skuespil!

Virkelig fed film om aggressionerne der kan være indblandet i den forvirrende proces i ens egen identitetsdannelse.

Håber vi ser mere fra denne instruktør.

Klart anbefales!

Cary Grant

Hvor er fællesskabet, og er vi ufølsomme overfor anderledes tænkende. Ja, denne film er endnu et forsøg på at løfte vores indsigt i menneskeden. Rollerne spiller godt og til grænsen for realisme. Se den en gang.

Emil Dencher

Filmen formår at skildre det brutale og det følsomme i en så stor kontrast til hinanden, men på samme tid i en stærk symbiose. En meget tung film, som efter min mening bare skal ses!

Lars Michael

En halv tør film,der aldrig bliver en god film

Klaususer/247429

Fantastisk kombinationen af rå brutalitet og stærke følelser. Man lader sig i den grad rive med. Var lang tid om at få tørret øjnene. Bravo Thure og David.

Gitte

Godt skrevet manuskript med store og væsentlige emner. Stærke skuespiller-præstationer. En film der ikke lader én uberørt. Den bliver længe i tankerne og på nethinden.

Johan

Filmen knugede stramt om min mave og rev mig rundt i lagnerne. Filmen formår på engang at være ekstrem voldsom og yderst følsom, når kærligheden og frygten mellem de to mænd vokser sig stor.
Det er modigt og klogt af Nicolo Donato at lade os dvale i stilbilleder, hvor enten Thure Lindhardt eller David Dencik lader os få indblik i de splittede karakter indre. Nicolas Bro evne til at forvandle en nynazistisk leder til et sympatisk og intellektuelt menneske enhver der har set filmen, vil skamme sig over, at have lade sig forføre af.

smsandersen1974@yahoo.dkuser/795858

Var meget skeptisk over for om filmen kunne være mere end blot stereotypiske personer og moralisering men alle bekymringer blev gjort til skamme. Ikke mindst på grund af det fantastiske skuespil fra hovedpersonerne og en instruktør som forstod at lade dem komme til deres ret. Så afgjort en film der er billetprisen værd.

Bent

Flot film. Godt skuespil. God histoie. Jeg vil se mer'.

malene

Den er jo som skabt til mig, skal helt klart se den! =D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.