Cookie- og Privatlivspolitik

Brick Mansions

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
24.04.2014
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Brick Mansions
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Brick Mansions' foregår i en amerikansk storby, hvor kriminaliteten er blevet så slem, at politiet har indhegnet et helt slumkvarter. Men da den store gangsterboss får fingrene i et atomvåben, og truer med at udslette hele byen, er det op til undercover-betjenten Damien (Paul Walker) at stoppe ham.

Han får brug for hjælp til at infiltrere det afskærmede kvarter og får fat i eksforbryderen Lino (David Belle), hvis kæreste holdes fanget af mafiaen. Sammen må de kæmpe sig vej gennem det voldelige og korrupte område for at stoppe skurkene - men kan de stole på hinanden?

’Brick Mansions’ er en genindspilning af den franske actionfilm ’District 13’ (2004). Begge film er skrevet af Luc Besson, manden bag ’Leon’ (1994), ’The Fifth Element’ (1997) og ’The Family’ (2013).

Hovedrollerne spilles af den nyligt afdøde Fast & Furious-stjerne Paul Walker og franske David Belle, som gentager sin rolle fra originalen. Belle er en af grundlæggerne af parkour, hvor man springer ud fra hustage og løber op ad vægge, hvilket man kan se masser af i 'Brick Mansions'. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
3.9
1.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] lider under et stift og ufrivilligt komisk skuespil fra stort set alle andre end hovedrollerne, en mangel på sammenhængende tone (skiftevis hårdtpumpet action, komedie og socialt drama) og dårlige replikker." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] i et væld af hurtige vittigheder, vilde skuddueller og forrygende stuntscener formår Walker og Belle, takket være god kemi og legende let instruktion, at skabe anstændig actionunderholdning." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Flot iscenesat, men yderst trættende i længden, og de rappe replikker forbliver fesne og slappe." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "[...] den tydelige voldsfascination, der er pinagtig i al sin selvbehagelighed, står i skarp kontrast til det 'budskab', der angiveligt skulle være at finde." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Actionblandingen af realisme, tegneseriefantasier og pløret pseudosolidaritet burde være under selv Bessons bundniveau, men nej." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Kulørt stof er stærkt, når det skabes med hjerte, men 'Brick Mansions' er på alle måder en doven, fortænkt og trættende film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

District 13, genindspilning på amerikansk.

Se hellere originalen som virker mere autentisk, trist farvel til Poul Walker.

Poul Wegener

God action og god humor.
Man bliver underholdt hele vejen gennem filmen!

Rodi

Den er en fantastisk film!!! Jeg vil se den mere end 100gang! Har aldrig set noget lignende!! :O

Hanne

Det var godt nok en elendig film. Ja der var action og en masse slåskampe - men selve skuespillet - for søren da - det var godt nok amatøragtigt.

Spild af penge.

Birgituser/227495

der er bare knald på fra start til slut...
super fed film.

ania

der er bare knald på fra start til slut...
super fed film...mine unger på 17 og 12 var
vilde med den..ja selv min mand på 44 syntes
det var det fedeste han længe havde set...

Wayne

Jeg vidste ikke at det bare var en genindspilning af Banlieue 13. Men not to worry. Det er en fed film, til de som ikke har set den.

Det eneste der skulle få mig i biffen er at det er den sidste, hele film Paul Walker medvirker i (FF7, er han jo kun delvist med i).

Og mon ikke de straks laver Banlieue 13: Ultimatum - efterfølgeren til Banlieue 13, bare med ny hovedrolle?

Marlon Campbell

Men blev lidt, skuffet, over at de nærmest har taget hver en scene fra Banlieue 13 og amerikaniseret den, uden selv at være opfindsome :P

Wayne

Hvorfor så lave den?

Men det er typisk amerikansk - det sælger ikke hvis de skal læse undertekster.

Bjerg

Så det er ikke en noget nær shot-for-shot remake af den originale film?
For dømt ud fra trailer og klips osv. ligner den rimelig meget, og det skuffede mig gevaldigt. Bare det at den har David Belle med i samme rolle virker underligt og som en billig løsning.

Belles makker, Cyril Raffaelli havde også fantastiske færdigheder inden for parkour og stunt - noget som Paul Walker ikke ligefrem besidder i samme forstand. Så hvordan fungerer dette, og hvad ville du rate filmen fra 1-6? :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.