Cookie- og Privatlivspolitik

Brevet til Momo

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og let grundstemning, men den indeholder flere scener, hvor hovedpersonen skræmmes af mystiske, åndelige væsener, som dukker op rundt omkring. I én lettere uhyggelig scene sidder hovedpersonen alene på en bænk i regn- og tordenvejr, mens nogle væsener langsomt materialiserer sig som skygger ved siden af hende og gør hende bange. Hertil kommer en dramatisk scene, hvor hovedfiguren er ude i et voldsomt uvejr for at hente hjælpe til sin syge mor. Da fortællingen også indeholder varme og humor, og da den foregår i et animeret univers, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.02.2016
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Momo e no tegami
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning Dansk Tale, Særvisning Dansk Tale
|

I tegnefilmen 'Brevet til Momo' flytter den unge pige Momo fra Tokyo til den afsides ø Shio sammen med sin mor. Med sig har hun et ufærdigt brev, hendes afdøde far begyndte at skrive, men aldrig nåede at færdiggøre.

Momo udforsker sit nye hjem og forsøger at lære de nye omgivelser at kende. Men det varer ikke længe før der begynder at ske mærkelige ting omkring hende. 
Små ting begynder at forsvinde, og Momo hører en underlig rumlen fra loftet, før moren tager på arbejde om morgenen.

Snart viser det sig, at tre åndelige væsener bor i Momos hus, og at de tilsammen kan løse mysteriet om faderens brev.

'Brevet til Momo' er en fuldt ud håndtegnet anime instrueret af Hiroyuki Okiura, der har instrueret 'Jin-Rô: The Wolf Brigade' og været med til at lave bl.a. Ghost in the Shell- og Akira-filmene. 'Momo' befinder sig i en mere børnevenlig gade end førnævnte, men er ligesom Hayao Miyazakis værker fuld af mystik fra en fremmed verden.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
5
3.6

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I 'Brevet til Momo' er der en velsignet ro til, at man selv kan ånde og blive overrasket ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Den håndtegnede animation er [...] en detaljerig fornøjelse fra ende til anden, mens det kniber noget mere med at få historien til at fænge i de hele to timers spilletid, hvilket desværre trækker en del ned i helhedsoplevelsen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Brevet til Momo' udsætter en 11-12-årig pige for noget af det mest modbydelige, man kan forestille sig – og den efterfølgende rejse er pænt sagt en letkøbt affære, hvor løsningerne kommer dumpende uden de store besværligheder." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er [...] rig på fantasifulde detaljer, på skæve strint af humor til den barnlige sjæl, og så er det en meget fin skildring af barnets sorgbearbejdelse, der udfoldes i den gennemarbejdede film." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Panorering og zoom, humor og alvor, tempo og eftertanke veksler, så man bærer over med det bastant dualistiske verdensbillede." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Vakse Viggo

Det er godt at vi skal se andet end Studio Ghiblio var gang.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.