Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Breathe

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en rolig, varm og let grundstemning. I enkelte scener bliver stemningen dog kortvarigt dramatisk eller melankolsk, da en hovedperson er alvorligt syg og får det dårligt. I én scene kollapser han, og der opstår kortvarig panik blandt nogle læger, da han pludselig ikke kan bevæge sig eller trække vejret. I en anden scene ligger han i en seng og har problemer med vejrtrækningen, da hans respirator ikke fungerer. Hertil kommer enkelte voldsomme og ubehagelige scener, hvor samme hovedperson ligger i en seng, og man ser blod der sprøjter ud af et hul i hans hals, bl.a. mens hans søn står og ser skræmt til. Trods den varme og generelt positive fortælling, vurderes filmen derfor, at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
31.05.2018
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Breathe
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Dramaet 'Breathe' fortæller den autentiske historie om Robin Cavendish og hans kone Diana, der i 1950erne trodsede lægevidenskaben for at finde mening i livet med en alvorlig sygdom.

Som 28-årig bliver Robin ramt af polio, der lammer ham fra halsen og ned. Lægerne meddeler, at han kun har tre måneder tilbage at leve i, men Robin nægter at lade den besked definere ham. 

Med hjælp af sin svoger og en modig videnskabsmand begiver det nygifte par sig ud i verdenen for at leve, få et barn og i sidste ende hjælpe andre med samme lidelse.

'Breathe' er et drama om kærlighedens mirakuløse kur mod kroppens svigt - et tema også set i den ligeledes autentiske Teorien om alting.

Filmen er instrueret af skuespilleren Andy Serkis, der senere i år også udkommer med eventyrfilmen Mowgli. Hovedrollerne spilles af Oscar-nominerede Andrew Garfield og Claire Foy, der er kendt fra tv-serien 'The Crown'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (39 votes)
5
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'Breathe' [kunne] være endt som endnu en sukkersød lykkepille, der røg ned med resten af biografslikket. Men ambitionerne er heldigvis højere. " (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "... Andrew Garfield gør det glimrende, [men] man savner i høj grad også overraskelser og lidt mindre skønmaleri ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "'Breathe' balancerer naturligvis hele tiden på en knivsæg mellem den forsimplede overlevelseshistorie og tragediedyrkende sentimentalitet, men det lykkes overraskende godt for Serkis, der aldrig lader sin film falde i sødsuppen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... skal forestille en fortælling om det særlige individs evne til at overkomme store forhindringer og ændre samfundet, men ender som et portræt af en tid, der ikke længere findes ..." (Eini Carina)

 • Weekendavisen

  "Det brede lærred og de store følelser er fremme i 'Breathe'. Det er fornuftigt, for den inspirerende beretning fungerer kun, hvis den bliver spillet straight og taget alvorligt. Der er knap nok blevet plads til den sorte situationskomik, som emnet også indbyder til." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marta

Det er ikke den bedste film, og heller ikke i kategorien om handicappede mennesker. Men siden det er en true story, kan jeg ikke lade være at blive rørt. Skuespillere gør et fantastisk job og jeg kan godt lide balancen mellem de sjove og de mindre sjove øjeblikke.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.