Cookie- og Privatlivspolitik

Brave

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
30.08.2012
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Brave
|

Pixar-animationsfilmen 'Modig' (også kendt som 'Brave') fortæller historien om den skotske prinsesse Merida.

Prinsesse Merida er datter af Kong Fergus og Dronning Elinor, men hun er ikke, som prinsesser er flest. For det første er hun en mesterlig bueskytte, og for det andet er hun fast besluttet på at styre sin egen vej i livet.

Men da Merida trodser en ældgammel skik, som er hellig for landets huserende magter, bringer hun riget på kanten af ødelæggelse, og den impulsive prinsesse må søge hjælp hos en gådefuld olding, der opfylder ét skæbnesvangert ønske.

Merida er nu tvunget til at se meningen med ægte mod i øjnene, så hun kan ophæve en forfærdelig trolddom - inden det er for sent.

Med 'Modig' har Pixar skabt deres 13. spillefilm og indkasseret deres 13. hit. Denne gang er de farvestrålende universer (og talende ting og dyr, der normalt ikke kan tale) byttet ud med et eventyr fra det mørke og hemmelighedsfulde højland.

'Modig' er instrueret af debutanten Mark Andrews, og Brenda Chapman der i 1998 var med til at instruere 'Prinsen af Egypten'.

Filmen 'Modig' modtog en Oscar for Bedste animerede film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (147 votes)
4.6
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Bliver jeg stadig ikke fanget. Animationen er da flot, og filmen er nok hellere ikke disideret dårlig. Dog så kedede jeg mig begge gange, jeg så den. Og efter min mening er den ikke mere end 2 stjerner.

Wayne

Man skal lige vende sig til dialekten i den originale udgave, men så er det også top-charmerende.

Herlig humor, og filmen forfalder aldrig til det tårevældede. Rart at få endnu en historie fra Pixar, som ikke ligner den typiske Disney skabelon - selvom det ikke er negativt i sig selv.

Det er absolut en toppræstation, selvom det ikke er det bedste vi har set fra verdens bedste animationsstudie.

Gry Sif

Virkelig god og hyggelig film - helt klart værd at se! :) Men se den på original sproget - den skotske accent er halvdelen af fornøjelsen!

Maiken

Jeg er vild med pixars nye prinsesse film! Det er noget originalt for pixar, og jeg er vild med universet. Det er en film, som gør en glad. Den er sjov, flot og det er herligt at pixars morale-tale er nedtonet i denne film.

Det er en fin historie, men kunne godt ønske mig en overraskelse. Synes filmen mangler noget. Filmen måtte godt være længere.

Natascha

Vildt god film! Var inde og se den D. 13 august;) den er rigtig sjov og jeg elsker den skotske accent! Den kan varmt anbefales at se!:):):)

Trine Nørgaard

Denne film skal bare ses på original sproget. Jeg blev fuldkommen fanget af den skotske accent med det samme, og det gav filmen rigtig meget charme.

Jeg kan ikke se, at denne film mangler noget rent historisk. Historien var god og gennemtænkt, og hvor var det da fedt, at der ikke altid skal være en prins. Hun var en stærk drengepige, som var noget helt for sig selv med det smukke røde hår (hun skulle bare have haft grønne øjne ;)). Hun er helt klart min nye yndlings prinsesse, for det er da meget sjovere med en selvstændig pige, som vil finde sig selv, end hun blot skal forelske sig og giftes. Hun har alle aspekterne, når det gælder om at være menneske.

Jeg forstår dog ikke helt 3D effekterne i denne film. De gjorde intet. Jeg fik da heller ikke ondt i øjnene, men hvorfor så have brillerne på? Hmm, jeg synes, at det trækker lidt ned i filmen, og jeg vil da ikke kalde det et mesterværk, som de 6 stjerner betyder.

Jeg er rigtig glad for, at jeg fik set denne film i biografen, men jeg er lidt ærgerlig over, at den ikke blev spillet i Imperial, da jeg gerne ville have set den på det helt store lærred (Palads' lærreder er jo ikke meget større end det herhjemme). Jeg skal helt klart have denne film på Blueray.

Så, se den! Se den på orriginalsproget, for det giver en endnu bedre oplevelse :)

Tazuser/978707

denne film har det hele!
den har:
-humor!
-tude scener!
- flot grafik!
- genialt manus!
- 3D der ikke konstant kaster ting i hovedet på en! (det er vidunderligt!)

men... hvis man tror at nu skal man tage børnene med ind og se den nye Pixar, (nu ved jeg jo ikke hvordan manus er på dansk) men den engelske version vil jeg ikke kalde en børne film, men en animationfilm for voksne.

selvom jeg lige har set den, har jeg allerede lyst til at bestille billetter til en omgang mere :D dens fantastiske humor er vanedannende :)

Line FS

Sød film, rigtig fin og flot lavet. Prinsesse med dejligt hår. Men der mangler noget.. Første del af filmen gik godt - men længere ind i historien begyndte jeg at håbede på, at der ville ske mere - noget nyt. Da filmen var slut, havde jeg en følelse af der var lagt op til mere end det.
Den er rigtig sød, og der er nogle rigtig fine scener.. men der mangler noget indhold. Og lidt mere kærlighed! - ikke noget jeg har behov for i alle film, men i denne kunne det være dejligt med en prins til prinsessen - selvom det ikke rigtig lægger op til det.
Synes filmen var kort, selvom den ikke er kortere end normalt, men slutningen kom lidt for hurtigt.. som om der ikke havde været nok før for at nå dertil.
Jeg følte også lidt at det hele var noget jeg havde set før..
Sød musik.
Ikke en film jeg har behov for at se igen.

Fantastisk lille forfilm!!

Ida

Jeg synes det var en rigtig sød film man kun kunne blive betaget af. Især elskede jeg deres fantastisk dejlige accent. Derfor også hatten af for dem der har kæmpet for at få den på engelsk i Danmark, for det havde bare ikke været det samme på dansk.
Det eneste er at jeg synes ikke historien er specielt god eller original. Den har helt sikkert sine øjeblikke og der var en god blanding af det seriøse og det sjove.

Nadia

Nu fik jeg endelig den at se, med engelsk tale...personligt var den befrielse at der ikke var undertekster.
Jeg kommer helt sikkert til at købe den når dem kommer på dvd.

Hele det skotske/keltiske tema fangede mig dybt især musikken og Meridas mor sang på et ældgammelt sprog. Nogle der kan fortælle mig hvad sprog det var?

Kunne flere gange ikke lade være med at få tåre i øjnene igennem filmen det var især musikken og stemningen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.