Cookie- og Privatlivspolitik

Brakland

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende og mørk grundstemning. Der er en række scener med dramatisk, voldeligt og seksuelt indhold. I en scene har en chef seksuel omgang med en ansat. I en anden scene smadrer en af hovedkaraktererne en flaske og truer sine klassekammerater med den. I en tredje scene bliver de to hovedkarakterer vidne til et selvmord. I flere scener kommer mennesker i følelsesmæssig affekt og råber, græder eller kommer i håndgemæng. Den mørke og ildevarslende stemning forstærkes af en gennemgående meget dyster lydside. Scenerne med voldeligt, dramatisk og seksuelt indhold er imidlertid ikke blodige og ikke udpenslede. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11 til 15 år. Filmen får derfor en 15års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
22.11.2018
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Brakland
|

I filmen 'Brakland' flytter Simon fra København til Vesterby, hvor han møder Bjarke, der er arving til det lokale højttalerimperium.

Simon og Bjarke begynder at udfordre hinanden i grænseoverskridende handlinger, og venskabet vokser, men da svindel tvinger højttalerfabrikken til konkurs, går byen i opløsning, og Bjarkes familie får skylden.

Vreden vækker bæstet i Bjarke, og Simon må nu vælge, om han skal forsøge at redde sin ven eller trække sig fra den kurs, Bjarke har sat – mod sin og Vesterbys undergang.

Instruktør Martin Skovbjerg har med 'Brakland' spillefilmsdebut men står ellers bag den danske ungdomsserie 'Anton90'. 

Hovedrollerne spilles af Jonas Bjerril og Vilmer Trier Brøgger, der hendholdsvis spiller Simon og Bjarke. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
4.5
3.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Manuskriptet [...] undgår provinsklicheerne og får rigtigt fat i, at den depraverede ungdom også sagtens kan forefindes mellem de grønne bakker ude i landet." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "'Brakland' [...] vil gerne en hel masse, men når desværre ikke rigtigt i mål med det hele." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Vi - eller nogen af os - har kort sagt set ’Brakland’ før. Vi har bare aldrig set den på den måde." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... 'Brakland' er først og fremmest en ret så fin fortælling om venskab." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Den 38-årige Skovbjergs debut har al den nerve og umiddelbarhed, man kan ønske sig af en ungdomsfilm i øjenhøjde." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "['Brakland'] følger efter 'Holiday', 'Vinterbrødre' og 'Mens vi lever'. Det er gode år for ny dansk film." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.