Cookie- og Privatlivspolitik

Bowling For Columbine

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
17.01.2003
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bowling For Columbine
|

Med 'Bowling For Columbine' har instruktøren Michael Moore (Kapitalismen - En kærlighedshistorieFahrenheit 9/11), lavet endnu en barsk dokumentarfilm der tør stille skarpt på problemstillinger i det amerikanske samfund. 

Bowling for Columbine handler om USA's yderst liberale våbenlovgivning. Filmens titel er inspireret af tragedien på Columbine High School i 1999, hvor 12 studerende og en lærer blev myrdet af to af skolens elever.

Ved at klippe chokerende, autentiske scener fra skolen sammen med interviews med blandt andet medlemmer af National Rifle Association og arkivmateriale om tidligere skydeepisoder har Michael Moore skabt et fascinerende filmisk essay.

Filmen vandt bl.a. en Oscar for bedste dokumentar og var nomineret til de gyldne palmer i Cannes.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (43 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Filmen er vigtig, og stiller klart spørgsmålstegn om hvor vidt, om amerikanerne nu skal have våben eller ej. Instruktøren Michael Moore har gjort det hæderligt, ved at tage et alvorligt emne, og gjort det grotesk sjovt, og voldsomt samtidig.

Er ikke fan af dokumentarfilm, jeg synes, at de er tunge, at se. Men den her formår man, at gøre underholdende. Og jeg synes, at det er herligt, at det er en amerikanerne selv, som tager emnet op.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.