Cookie- og Privatlivspolitik

Borg

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder mange let dramatiske scener, hvor hovedpersonerne er vrede, frustrerede eller aggressive. I flere scener ses en tennisspiller, som råber og kaster med ting, og i én scene bliver en voksen mand vred på en dreng. Da ingen mennesker kommer til skade, og da filmen generelt fortælles i et roligt tempo, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
14.09.2017
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Borg/McEnroe
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Borg plakat

Filmen 'Borg' handler om Wimbledon-finalen i 1980 og følger tennis-rivalerne Björn Borg og John McEnroe.

Kampen er ikke kun en sportslig dyst af de helt store. Det er også et møde mellem to yderst forskellige personligheder.

Borg er forsvarende mester og står over for at kunne sætte rekord med fire Wimbledon-sejre på stribe. Svenskeren er således favorit, men viser sjældent følelser udadtil, men bag facaden kæmper stjernen med sin temperamentsfulde fortid.

Amerikanske McEnroe er en anderledes følelsesbetonet type, der skælder ud på dommere, publikum og modstandere, hvis ikke spillet går i hans retning. Selvom han nedlægger den ene modstander efter den anden, har McEnroe altid tilskuerne mod sig.

'Borg' er skildringen af to sportsmænd og deres indre kampe frem mod den legendariske finale, der stadig står som et højdepunkt i tennishistorien. Filmen er instrueret af danske Janus Metz (Armadillo), de bærende roller spilles af svenske Sverrir Gudnason og amerikanske Shia LaBeouf og Björn Borgs søn Leo spiller sportsstjernen som ung.

Senere på året kommer filmen Battle of the Sexes, som også er baseret på en rigtig tennisbegivenhed mellem Billie Jean King og Bobby Riggs. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (175 votes)
4.5
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] den mesterligt castede Shia LaBeouf bringer overraskende mange nuancer til rollen som den ustyrlige rival McEnroe - den LaBeouf, der gang på gang selv har facineret offentligheden med barnlige raserianfald." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "De mange tenniskampe og især den gysende finale er så medrivende, at jeg helt glemte, at jeg kendte resultatet i forvejen. [...] en solid biopic, der tager sporten alvorligt og leverer med hjerte, sjæl og passion." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Man sidder faktisk nærmest og bider negle undervejs, selvom man godt ved, hvem der vinder denne omgang. Det er en ganske flot præstation." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Og det er i beskrivelsen af den sammenfiltrede vulkan, der opstår noget specielt i 'Borg'. Janus Metz gør virkelig et intenst forsøg på at trænge ind under huden på den svenske legende." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] på trods af godt skuespil fra særligt en umanerligt godt castet LaBeouf og Gudnasons smukke blå øjne, som det er svært ikke at svømme væk i, er ”Borg” et blodfattigt drama." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Borg' [er] i bund og grund ikke en national fejring, men en nysgerrig og tankevækkende film om vindermentalitet." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Bjørn Borg var blandt min barndoms store helte, og jeg så flere af hans store finaler - inklusive hans sidste store pokal. Borg var et kæmpe ikon, som kunne have drevet det endnu længere hvis han havde haft de rigtige rådgivere.

Istedet gav han op, da han begyndte at tabe det kunne hans ego ikke holde til, desværre. Borg havde potentialet til at have været alle tiders bedste, men stoppede allerede som 25 årig. Og se nu en Roger Federer som stadig spiller finaler - han fylder 38 år imorgen den 8 august!

Selve filmen er en anelse overfladisk og kradser kun let i lakken - måske i for stor respekt for den levende legende. Men vi hører ikke om stofmisbrug og forfejlede virksomheder, som ellers kunne have givet Borg en kraftigere kulør.

S. Rico

Den engelske titel "Borg vs. McEnroe" antyder, at filmens primære omdrejningspunkt er kampen mellem de to legendariske tennisspillere. Det er det sådan set også på overfladen. Men filmen handler faktisk mere om Borgs mentale kamp mod hans egen indre McEnroe. For Borg havde i sin ungdom et ligeså hidsigt temperament som McEnroe. I modsætning til McEnroe så lærte Borg dog at lægge tøjler på sig selv. Endda i sådan en grad, at de to spillere kom til at udstråle hinandens totale modsætninger.

Filmen bruger en hel del tid på denne indre kamp i Borg, og hen mod slutningen får vi så selve tennisfinalen i Wimbledon 1980 mellem de to spillere. Det har altid været meget svært at genskabe professionel tennis på film. Man kan lave overbevisende krigsscener fra 2. Verdenskrig, og man kan få skuddueller mellem rumskibe i en fjern galakse til at se troværdigt ud. Men når man forsøger at genskabe en duel mellem to kendte tennisspillere, så kommer det altid til at se kunstigt ud. Her i denne film gøres det ved hjælp af en blanding af originale optagelser og zooming ind på skuespillerne. Det er ok lavet, men ikke særligt medrivende.

De to skuespillere gør det i øvrigt begge fremragende. Shia LaBeouf har fanget mange af McEnroes bevægelser og mimik. Men hans ansigt fungerer ikke. Jeg ser kun Shia LaBeouf og bliver derfor hele tiden mindet om, at det er teater.

Antaeus

Der overdrives nok en hel del, men hvad det er jo en film så det er tilladt. Filmen giver et bud på alle tiders bedste tenniskamp om Borg og McEnroes rivalisering. Den samler ikke rigtig andre kampe og turneringer op, men har fokus på den ene turnering og finalen og så lidt af deres barndom. Jeg savner noget mere, men er dog stadig underholdt. Lidt af spændingen er måske væk fordi jeg kender resultatet af kampen og sammenligner med den rigtige kamp som jeg stadig husker samt har en del baggrundsviden som ikke rigtig kommer med og som jeg savner.

Jeg husker stadig at jeg sad og holdte med Borg da den bedste tenniskamp gennem tiderne blev spillet. Senere hen blev McEnroe min favoritspiller fordi han havde så meget karisma og personlighed og var underholdende på banen og så var han en fuldstændig fantastisk tennisspiller, men det var Borg selvfølgelig også.

Jeg vaklede lidt mellem karakteren 3 og 4, men runder op fordi den har sine øjeblikke, hvor den er helt oppe at ringe. Bl.a. i bilen med Davis Cup træneren og da McEnroe møder Borg i lufthavnen.

Jan Engel

Velafbalanceret veksling mellem deres liv og tenniskampene, hvilket gjorde filmen levende og spændende.

Filmen har et godt flow, og man fascineres af den.

Vigtigt: Det er ikke nødvendigt at være tennis fan for at nyde filmen.

Jeanett

Jeg er overhovedet ikke interesseret i tennis, så jeg var spændt på, om Borg ville fange mig. Det gjorde den i høj grad! Den har masser af lag, fyldt med gode skuespillerpræstationer og historien er virkelig interessant, selvom man måske kender udfaldet af den kendte kamp.

Tanjasl

Har du set filmen Rush og var vild med denne? Hvis svaret er ja, så er dette en must see movie. Filmen skildrer livet på toppen af en sportsgren og giver et indblik i en af de største sportsikoner der har eksisteret. Historien er velskrevet og velspillet og fænger publikum fra første slag.

susanne

Filmen er god og giver et godt billede af at der er ensomt på toppen,selv om der er venner og familie til stede
Flot optagelser af spillet på banen
Et flot eksempel på at rivaler kan blive venner

jeanette

Smuk film om tennis og talent og sved og tårer...

maiuser/505959

Levede helt op til forventningerne.Specielt "Bjørn Borg" spillede fanstastisk i filmen,og lignede jo BB fantastisk.Man kedede sig ikke et sekund,og kom helt ind under huden på de 2 tennisspillere.Noget virkelig befriende og opløftende,var skildringen af McEnroes aspergertræk,og Borgs OCD.Filmen kan være en rolle model for mange,som de fleste ikke forventer meget af,her i samfundet.Og så det rigtig interessante,Asperger mod OCD,når de begge har drevet det til det yderste.At de begge ender med at blive bedste venner,er også stort.Ikke kun en film for tennisnørder,spiller ikke selv,men har virkelig fået lyst. Eneste grund til ikke gir 6 stjerner,er den var for kort,man kunne ikke få nok

Liwuser/13694

Imponerende. Dybde. Anbefaler helt klart at man skal se denne film. Det er et godt stykke arbejde. Og Intens. Levede virkelig op til mine forventninger.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.