Borg plakat

Borg

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder mange let dramatiske scener, hvor hovedpersonerne er vrede, frustrerede eller aggressive. I flere scener ses en tennisspiller, som råber og kaster med ting, og i én scene bliver en voksen mand vred på en dreng. Da ingen mennesker kommer til skade, og da filmen generelt fortælles i et roligt tempo, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
14.09.2017
Originaltitel: 
Borg/McEnroe
Genre: 
Spilletid: 
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
4.6
4.3
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (119 votes)

Resumé

Filmen 'Borg' handler om Wimbledon-finalen i 1980 og følger tennis-rivalerne Björn Borg og John McEnroe.

Kampen er ikke kun en sportslig dyst af de helt store. Det er også et møde mellem to yderst forskellige personligheder.

Borg er forsvarende mester og står over for at kunne sætte rekord med fire Wimbledon-sejre på stribe. Svenskeren er således favorit, men viser sjældent følelser udadtil, men bag facaden kæmper stjernen med sin temperamentsfulde fortid.

Amerikanske McEnroe er en anderledes følelsesbetonet type, der skælder ud på dommere, publikum og modstandere, hvis ikke spillet går i hans retning. Selvom han nedlægger den ene modstander efter den anden, har McEnroe altid tilskuerne mod sig.

'Borg' er skildringen af to sportsmænd og deres indre kampe frem mod den legendariske finale, der stadig står som et højdepunkt i tennishistorien. Filmen er instrueret af danske Janus Metz (Armadillo), de bærende roller spilles af svenske Sverrir Gudnason og amerikanske Shia LaBeouf og Björn Borgs søn Leo spiller sportsstjernen som ung.

Senere på året kommer filmen Battle of the Sexes, som også er baseret på en rigtig tennisbegivenhed mellem Billie Jean King og Bobby Riggs. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] den mesterligt castede Shia LaBeouf bringer overraskende mange nuancer til rollen som den ustyrlige rival McEnroe - den LaBeouf, der gang på gang selv har facineret offentligheden med barnlige raserianfald." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "De mange tenniskampe og især den gysende finale er så medrivende, at jeg helt glemte, at jeg kendte resultatet i forvejen. [...] en solid biopic, der tager sporten alvorligt og leverer med hjerte, sjæl og passion." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Man sidder faktisk nærmest og bider negle undervejs, selvom man godt ved, hvem der vinder denne omgang. Det er en ganske flot præstation." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Og det er i beskrivelsen af den sammenfiltrede vulkan, der opstår noget specielt i 'Borg'. Janus Metz gør virkelig et intenst forsøg på at trænge ind under huden på den svenske legende." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] på trods af godt skuespil fra særligt en umanerligt godt castet LaBeouf og Gudnasons smukke blå øjne, som det er svært ikke at svømme væk i, er ”Borg” et blodfattigt drama." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Borg' [er] i bund og grund ikke en national fejring, men en nysgerrig og tankevækkende film om vindermentalitet." (Kim Skotte)

Kommentarer

Jan Engel

Velafbalanceret veksling mellem deres liv og tenniskampene, hvilket gjorde filmen levende og spændende.

Filmen har et godt flow, og man fascineres af den.

Vigtigt: Det er ikke nødvendigt at være tennis fan for at nyde filmen.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jeanett

Jeg er overhovedet ikke interesseret i tennis, så jeg var spændt på, om Borg ville fange mig. Det gjorde den i høj grad! Den har masser af lag, fyldt med gode skuespillerpræstationer og historien er virkelig interessant, selvom man måske kender udfaldet af den kendte kamp.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Tanjasl

Har du set filmen Rush og var vild med denne? Hvis svaret er ja, så er dette en must see movie. Filmen skildrer livet på toppen af en sportsgren og giver et indblik i en af de største sportsikoner der har eksisteret. Historien er velskrevet og velspillet og fænger publikum fra første slag.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
susanne

Filmen er god og giver et godt billede af at der er ensomt på toppen,selv om der er venner og familie til stede
Flot optagelser af spillet på banen
Et flot eksempel på at rivaler kan blive venner

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
jeanette

Smuk film om tennis og talent og sved og tårer...

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
maiuser/505959

Levede helt op til forventningerne.Specielt "Bjørn Borg" spillede fanstastisk i filmen,og lignede jo BB fantastisk.Man kedede sig ikke et sekund,og kom helt ind under huden på de 2 tennisspillere.Noget virkelig befriende og opløftende,var skildringen af McEnroes aspergertræk,og Borgs OCD.Filmen kan være en rolle model for mange,som de fleste ikke forventer meget af,her i samfundet.Og så det rigtig interessante,Asperger mod OCD,når de begge har drevet det til det yderste.At de begge ender med at blive bedste venner,er også stort.Ikke kun en film for tennisnørder,spiller ikke selv,men har virkelig fået lyst. Eneste grund til ikke gir 6 stjerner,er den var for kort,man kunne ikke få nok

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Liwuser/13694

Imponerende. Dybde. Anbefaler helt klart at man skal se denne film. Det er et godt stykke arbejde. Og Intens. Levede virkelig op til mine forventninger.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Simon

BORG formår virkelig at udstille, hvilken forbandelse, det enorme pres på sportsfolk er, når alle forventer at man skal være den bedste i verdenen.

Filmen skildre ikke sejren, som ren sødme, men også som en pinsel, og det er hvad der gør, at BORG skiller sig ud, fra andre sportsfilm.

Fantastisk spil af Shia Labeouf som McEnroe samt Sverrir Gudnason, i rollen som den lavmælte og kølige BORG.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Thomas

Dyb film, som er *fantastisk* rollebesat. Ikke mindst bifigurerne ligner og spiller sublimt (Bergelin, Marianna og John senior). Tenniskampene er eminent genindspillet, ikke mindst i betragtning af at de ikke måtte indspille på Wimbledon-anlægget! Jeg gad godt vide hvordan de gjorde - de kan ikke have bygget hele center court? En detalje som undrer mig: Borg's kæreste Marianna var rumæner, man taler svensk? Hvorfor ikke bare engelsk, som halvdelen af de andre bipersoner?

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Antaeus

Og blandt de bedste nogensinde, måske endda den bedste selv om der er flere andre kampe, som fx Nadal vs Federer (Wimbledon 2008), der kæmper om titlen.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter