Cookie- og Privatlivspolitik

Bolt

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
06.02.2009
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bolt
|

Bolt er navnet på en super-hund, for hvem hver dag er fyldt med eventyr, fare og mysterier. I hvert fald indtil kameraet stopper.

Da stjernen i et succesfuldt TV-show ved et uheld bliver sendt fra sit studie i Hollywood til New York, begynder hans største eventyr til dato, en rejse tværs over landet gennem den virkelige verden for at komme tilbage til sin ejer og medspiller, Penny.

Udstyret med den vrangforestilling, at hans egne utrolige bedrifter og evner er virkelige, og med hjælp fra to usædvanlige rejsekammerater – en afdanket huskat ved navn Mittens og et hamster ved navn Rhino – vil Bolt opdage, at han ikke behøver superkræfter for at være en helt.

'Bolt' er en Disney-film med fuld fart over feltet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1206 votes)
4.3
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen har sine lidt for sentimentale øjeblikke og varierer gerne velkendte klicheer, men den sprutter af lystig slapstick for børnene og vittig satire for de voksne, så med sine ekstremt veloplagte danske stemmer er »Bolt« alt i alt prægtig underholdning for hele familien." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "... med den nye Disney-klassiker nummer 48 ser det ud til, at John Lasseter og Pixar-folkene har løftet niveauet hos den gamle, let slumrende tegneseriekæmpe". (Jakob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Sjældent er dyrs mimik ramt så præcist, og filmen skal nok få det til at gibbe lidt i pupillerne og lattermusklerne – navnlig hos de mindste." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Filmen kan ikke sammenlignes med de store animationshit som ”Shrek” og ”Ratatouille”, men den fungerer inden for sine egne rammer". (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "... med imponerende actionscener (især i de indlagte tv-episoder), dreven dramaturgi, et par gode sange og strålende stemmer på både engelsk og dansk (duerne har f.eks. vittig dansk stjernebesætning!) lykkes det altså i det hele at få mere strøm på ’Bolt’, end hunden alene kan præstere". (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Disney glemmer sine rødder, og disker op med noget man slet ikke forbinder med dem. De kunsteriske kvaliteter trækker spor tilbage til Min Skøre Familien Robinson, hvilket ikke er nogen god arv at bygge videre på.

Nikolaj

Synes det er den bedste Animations film af disney, dog savner jeg lidt tegnefilmene.

The Other Account

Disney vender fortrinligt tilbage, med denne lærenemme film, der fint prøver på at lære familien (især småbørn) om forskellen mellem virkelighed og fiktion! Det bliver gjort på en okay faccon, men det påvirker ikke vurderingen, da ideen var lovende. Og så er filmen også hysterisk morsom (forrygende amerikanske jokes), historien er fornuftigt skruet sammen, og så er animeringen flottere end nogensinde. Det er en animationsfilm der byder på tankevækkende underholdning for både børn og forventningsløse voksne. Desværre bliver historien til tider for kompleks (en ting, folket bag filmen har glemt at redigere) for de mindste hjerner (da det som regel er dem man tænker på, når man ser en film, der har fået ”Børne-/familiefilms genren), og et par stykker vil sikkert ikke opfange det meste af filmens lag. Men heldigvis er handlingen og fortællingen så tilgængelig, at alle på hvert niveau kan være med!

Men alligevel er der noget andet ved ’Bolt’, der ikke gør at filmen bliver så perfekt, som sine Disney-forgængere. Og det er kurven der holder på underholdningsfaktoren. Den er sløv hele vejen igennem, for når først Byron Howard og Chris Williams har fået samlet kurven, så knækker den, og det bliver den ved med, fordi den sommetider ikke kan finde ud af at vælge i mellem at skulle underholde de største, eller om den skal underholde de mindste, det er dog kun i noget af slutningen, hvor filmen kan måle sig med det bedste Disney hidtil har lavet, men så knækker kurven – igen! Tja, ser man filmen for de mindstes skyld, og bliver man selv glad af at se dem hygge sig, så vil man sikkert synes godt om ’Bolt’. Endnu ikke det bedste Disney har skabt, filmmæssigt. Men historiemæssigt, det mest fornuftige, takket være dens klassikerpotentiale!
Tja, filmen er i helhed: glimrende - og det er jo et godt og ganske stort ord. Dog ikke når det kommer til Disney, der ellers plejer at score mesterværker!

Jeff

A good premise and nicely funny in parts.

Wayne

absolut jævne. Historien er vel ok - men animationen er jævn og ikke på Disney niveau.

 niceuser/446455

elsker bolt en super film

Sanne

Bolt er en rigtig sjov og sød og spændende disney film. Den er som altid flot lavet, skæge karakterer i, masser af humor, og egentlig en god historie. Men heller ikke den letteste historie. Hvis man påtænker at se denne film med et lidt yngrer publikum kræver filmen lidt forklaring. Men for større børn eller bare barnlige sjæle er det en god film

Tribute

Først så vi en Rotte i et køkken, så var der levende Biler i en spille film og nu er de endelig blevent tid til for en hund at få en spillefilm.
Den var både fed og god i starten men senere hen blev den lidt for blød sød.

Der begynder at blive lidt for mange superhelte men det er også fint nok bare de ikke går hen og bliver for kedelige eller alt for ringe.

Den er både lidt langtrukende, sjov og spænende men der er lidt for meget drama i filmen men det undre mig ikke helt når dens handling alligevel lyder sådan.
Den er fin nok men mangler nu lidt mere Action og Komedie end at det er en Hund, Kat og et Hamster som krydser forskelige byer i America.

Den er god og sjov og de fleste voksne vil sikkert også nyde den ligeså meget som børnene.
Det er lidt dårligt at den kun gik på Dansk men nu hvor jeg har den på DVD gør det ikke noget stadig flot og stadig lidt god.

Ulrik

I 2008 stjal de hundene scenen i Hollywood.

Både overvældene, morsom og sørgelig.

camilla

Vi hyggede os til filmen, der fortæller om venskab på tværs af art/race.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.