Cookie- og Privatlivspolitik

Bogtyven

Tilladt for børn over 11 år
Filmens stemning svinger mellem det hjertevarme og det sørgelige. En del scener viser menneskes omsorg for andre. Men der er også et stort antal voldsomme scener: Børn slås i en skolegård, mennesker kastes ud på gade og sparkes, bombenedslag og deres ødelæggende virkninger. I nogle scener ser vi døde og døende mennesker og de efterladtes fortvivlelse. Da volden imidlertid ikke beskrives udpenslet, og da filmen som helhed betoner godheden frem for ondskaben og ender positivt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
03.04.2014
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Book Thief
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Bogtyven' er baseret på bestselleren af samme navn.

Da Liesel Meminger er en lille pige, sendes hun væk for at bo hos en plejefamilie under Anden Verdenskrig i Tyskland. Hendes nye forældre er både rare og lærte mennesker, og med deres hjælp og støtte lærer Liesel at læse. Samtidig får hun en ny ven i den jødiske dreng Max, der er flygtet fra nazisterne og nu holdes skjult i familiens kælder. 

For de to venner bliver bøgernes ubegrænsede fantasiverden snart deres eneste flugt fra de turbulente og dybt tragiske begivenheder, der sker rundt om dem. 

Markus Zusaks roman adskiller sig fra litteraturhistoriens mange skildringer af Anden Verdenskrig ved at have en noget anderledes fortællerstemme i form af selveste Døden.

Denne alternative samt makabre hovedkarakter var med til at sørge for, at ’Bogtyven’ lå hele fire år på New York Times’ bestsellerliste. Det var derfor ingen overraskelse, at Fox 2000 Pictures købte filmrettighederne.

I rollerne som de godmodige plejeforældre ses Geoffrey Rush (Kongens store tale) og Emily Watson (Breaking The Waves), mens Sophie Nélisse fra ’Monsieur Lazhar’ (2012) spiller bogtyven Liesel. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (90 votes)
4.6
2.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] klichéerne står i kø i karaktertegningen, og den måde, som begivenhederne hele tiden får et ekstra oppustet sentimentalt strejf på, ender med at være kvalmende." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] selvom filmen måske er lidt for lang og lidt for nydelig, så føler man sig som biografgænger behandlet med både respekt og talent." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] faretruende nær på at reducere et frygteligt kapitel i det 20. århundredes historie til den rene kitsch og klicheer." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "Uvirkeligt litterært afbalanceret og krydset af som på en huskeseddel." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det er en flot, skønt rigeligt sentimental filmatisering, som med fordel kunne have udeladt mere af romanen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Den er fremragende, fordi jeg har en fornemmelse af det der sker de spiller så godt, krig påvirker alle, her vises smukke stunder, alt handling har en konsekvens,pigens "far" reager på noget der i hans verden ikke er ok, han blev sendt i krig dog kom han hjem igen.
Pigen oplever via max at verden er at leve livet se livet nuanceret, filmen er stadig aktuel, på flere måder, den vil jeg anbefale.

Wayne

Det er set før, og alligevel er det vigtigt at gense krigens gru. Ja tyskerne startede krigen, men de var i høj grad gidsler i et diktatur hvor ingen modsagde Føreren. Der var ingen der led så meget som tyskerne selv gjorde.
Man forstår ikke at nogen kan gennemgå så meget ondt, og overleve.

Cecilie

En fantastisk god film! Den fik mig både til at smile og til at græde!

Det eneste minus er sproget. Det er engelsk med dårlig tysk accent - jeg ville klart foretrække at se filmen med ren tysk tale.

Hejlouser/1080994

At filmen var fantastisk! Jeg fik den lige set på DVD, og jeg blev allerede grebet af filmen, fra første scene.Skuespillerne gør det fantastisk, og man kan virkelig føle, at man er under 2. Verdenskrig. Jeg har hørt om bogen, bag filmen, men aldrig læst den. Men alligevel Fantastisk. Det er mega skræmmende, at det er Døden, der fortæller historien i filmen (Og i bogen, har jeg hørt). Men man bliver samtidlig ret nygsgerrig på ham/det. Men alt i alt, skræmmende. Denne film fortjener helt klart 6 STJERNER, og vil helt klart anbefale, den til alle. Der er lige det, at børn under 11 år, ikke må se den, da den samtidlig, indeholder ret barske scener. Men alligevel god.

Men dog, er der stadig en ting, der er galt: Det er fordi filmen forgår i Tyskland, og handler også om den. Så derfor synes jeg, at det er ligt underligt, at de taler englesk, når de nu er tyske (de fiktive personer). Ja, det er så den eneste lille fejl, men det giver jo også mening, da det er USA, der står bag filmen.

Dette er en film du seriøst bør se! Helt igennem fantastik, og du kommer ikke til at kede dig en eneste sekund i filmen. En film næsten alle burde se. (næsten). BOGTYVEN.

Mikkel Poulsen

Bogtyven er en rigtig rigtig god smuk / sørgelig historie jeg havde virkelig glædet mig til denne film og sårledes så jeg den i går på blu-ray / dvd premiere dagen, jeg må sige jeg blev positivt overrasket den havde det hele smukke scener under 2 verdenskrig en god historie samt sørgelig rigtig meget men alligevel alt i alt giver jeg den 5 6 stjerner jeg overvejer og læse bogen en dag og se filmen igen på et tidspunkt. Og virkelig imponerende cast velspillet af Geoffrey Rush som den kærlige søde Hans Hubermann samt Emily Watson fra War Horse som den hårde tordenrumlende. Rosa Hubermann og dejligt velspillet af hovedpersonen Sophie Nelisse som Liesel Meminger!

Anne Metteuser/55891

Filmen kan varmt anbefales-

Lulu

Synes jeg filmen ser spændende ud- det er en god historie og traileren har fanget mig tilpas til at jeg alligevel må ind at se at den og selv vurdere hvad jeg synes...

Connyuser/183267

Havde glædet mig meget til at se filmen, men desværre er filmen meget overfladisk og alt for pæn og ordentlig. Bla bliver krystalnatten under 2 verdenskrig reduceret til "et par smadrede ruder". Hvis man er ung og ikke kender til de alvorlige omstændigheder under 2 verdenskrig, så er man højst sandsynlig totalt lost. Filmen er sød, men tegner et alt for pænt glansbillede af en meget alvorlig periode i verdenshistorien....

Jonas Nikolaj Rasmussen

Jeg har været inde og se den i dag og jeg blev positivt overrasket. Jeg synes det er en god, rørende og en fremragende fed film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.