Cookie- og Privatlivspolitik

Blue Valentine

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
| |
Blue Valentine
|
'Blue Valentine' er et drama, der følger et ægtepar frem og tilbage i tiden i løbet af deres liv sammen.

Filmen er ikke planlagt til premiere i biografer tilknyttet kino.dk.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (25 votes)
4.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Visdomsord fra de legendariske Mills Brothers. Måske ikke ligefrem raketvidenskab, for der er jo ikke noget nyt i, at folk ofte sårer dem de har tæt inde på livet. Det samme kan man sige om filmen - altså at den ikke har så meget nyt at byde på.

Ryan Gosling og Michelle Williams spiller helt fantastisk i en film, der viser deres kærligheds op- og nedture. Da de møder hinanden første gang, erklærer Ryan Goslings karakter Dean, at han ikke har tænkt sig at blive gammel og dø. Det er kun noget, fjolser gør. Men guess what? De kan ikke løbe fra det. De bliver selv ældre, og forelskelsen varer heller ikke ved.

Dette tema er brugt ganske ofte. Til gengæld er det ikke hver dag, at det bliver vist med så overbevisende skuespil og så lækkert filmet. I sidste ende mangler der dog kød på historien til at kunne trække den længere end til en jævn god film på 3½ stjerner.

Mads

Hvis dig og kæresten gerne vil have en grund til at tage til parterapi. Hahaha, lad være med at tro det her er én sød og romantisk film ved bare at se på titlen. Grovkornet film der foretrækker at efterlade sine seere med en grim smag i munden frem for en lækker én, men den er hele ubehagelighedsfølelsen værd.

Simon

Ufattelig brutal og stræk film. Hold kæft hvor den bare ramte mig hårdt man, simpelthen fantastisk film.

Mikkel

Fin film, udmærket oplevelse. Var meget begejstret for det uforudsigelige handlingsforløb samt måden, hvorpå de to indbyrdes forbundne fortællinger snor sig omkring hinanden på. Det ene øjeblik følger vi Dean og Cindys kamp med at holde det snart forliste ægteskabet kørende, det næste øjeblik fortælles historien om, hvorledes de to mødtes i slutningen af deres teenageår. En romantisk fortælling, der står i skrigende kontrast til det liv, de lever som voksne ægtefæller.

’Blue Valentine’ er en tour de force i stærke følelser, frustrationer, tabte drømme og selvopofrelse. Det er en film om den kamp mange må kæmpe for at holde ægteskabet oppe. En kamp, der ikke altid er lige nem at vinde, thi de menneskelige følelser er flygtige størrelser, hvilket Dean og Cindy også må erkende i deres desperate forsøg på at nå tilbage til kernen i deres forhold. Den kerne, der lagde grobunden for hele forholdet, nemlig den umiddelbare forelskelse, kærligheden.

Jeg var ganske underholdt. Samspillet mellem de to hovedrolleindehavere virkede så ægte, det var svært at se, at det var skuespil. Derudover skal der lyde en stor ros til filmens lydside. Brugen af bandet Grizzly Bear var bestemt ikke noget dårligt valg af instruktøren – sådan!

Jeg følger trop med fire stjerner.

Katja

.. sålænge er jeg at finde i biografsalene!

Jeg er betaget af denne film - så enkelt er det!

At se denne film - er som at finde et firkløver ude på marken, i blandt en masse trekløver og andet ukrudt! Den skiller sig ud og er virkelig en enestående film!

Filmens tryllebindende manuskript, vidunderlige hovedrolleindehavere og betagende, jordnære scener - gør denne film til én af de få, hvor du ikke konstant ser på timeren og tænker om den mon snart er færdig.. Nej, du nyder hvert sekund!

Jeg har kun rosende ord til denne film, som nu, må jeg indrømme - har udvidet min top3 til en top4!

Kimuser/918759

Dette er min yndlingsfilm, så derfor er jeg meget emsig med at rette folk i deres udtalelser om denne film. Du skriver "Filmens tryllebindende manuskript...". Det er rigtigt at filmen har et manuskript, men Derek Cianfrance droppede det, og lod dem improvisere scenerne.

Dette er bare en venlig note!

Katja

Tak for info Kim ;) Men er du helt sikker på det var hele manuskriptet som blev droppet til fordel for improvisation? Som jeg kan læse mig frem til, var det kun dele af filmens scener som var improviserede ;) ?

Men bevis endelig at jeg ta'r fejl - for det gør kun filmen endnu bedre såfremt du har ret ;) !

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.