Cookie- og Privatlivspolitik

Blokhavn

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk stemning, og passager med voldeligt og let dramatisk indhold. I flere scener bliver personer slået ned og udsat for mobning og vold. I korte klip vises en stenet person, der har indtaget stoffer. I andre scener ses en eksplosion og en bygning i flammer. Filmen foregår imidlertid i et animeret univers, og er fortalt med en ironisk og humoristisk distance. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Den får derfor en 11års vurdering

Se mere på medierådet.dk
25.06.2020
| |
1 time 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Blokhavn
|

Den danske animationsfilm ’Blokhavn’ følger Ali og hans fem venner, der bor i ghettoområdet Blokhavn.

Da deres skole trues med lukning, indser Ali, at det kan betyde, at han kan blive adskilt fra sine tre favorit ting: sine venner, Yasmina fra parallelklassen og yndlingslæren Gertrud. 

Vennerne indleder derfor en storstilet redningsaktion. Men det går ikke helt som forventet - og endnu flere problemer venter...

'Blokhavn' er lavet af kunstnerkollektivet/satiregruppen Gigis, som siden 2016 er blevet populære på deres humoristiske Youtube-videoer, sange og et radioprogram på P3.

De fem medlemmer i Gigis står selv for at animere, skrive og instruere filmen, ligesom de også leverer de fleste af stemmerne og meget af musikken.

Animationsfilmen skildrer en anden side af ghettoen og leger med grænseoverskridende humor, som vi i dansk animationsregi kender fra Terkel i Knibe og Ternet Ninja. 'Blokhavn' går således i Anders Matthesen fodspor, uden dog at være direkte inspireret af komikerens tidligere kreationer. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (497 votes)
4.5
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den skingre tone og de halvbagte jokes fungerer fint i Gigis gamle YouTube-format med episoder på et par minutter, men i det lange spillefilmsformat og med en buldrende og braldrende lydside bliver universet et udmattende bekendtskab." (Kristian Lindberg)

 • Jyllands-Posten

  "... er frisk i anslaget, alt for enkel i travet og falder på næsen i slutspurten, der ligner de billige løsningers paradis." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Gigis sætter et spejl op foran alle vores fordomme om indvandrerdrenge og danskere, og det er her, satiren virkelig er undergravende god." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Tegnestilen er elementær. Dialogen er på én gang opfindsom, monoton og meget anstrengende – en lavastrøm af eder i fucking fem kvarter. Men det hele har nu alligevel noget. Og værdierne er gode nok." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Yousef

Ovenpå et hårdt år, skal der være plads til et godt grin.
Og det fik jeg, som aldrig før, da jeg så Blokhavn i imperial.

The Womanuser/8031

Skuffende oplevelse. Humoren er ikke tilstede og historien prøver at være mere, end den er. Den er +/- 76 minutter, og alligevel føltes den langtrukkende

Christian

Genreskubbende film med masser af humor og hjerte. Stor anbefaling herfra!

Jasper

Havde store forventninger til filmen, da jeg elsker gigis små sketches på YouTube. Filmen starter fint, men generelt hele filmens plot er forvirrende og dårligt. Humoren i filmen er generelt usjovt hele filmen igennem, kun få gange grinte jeg i filmen, som ellers prøvede at lave sjov hele tiden. Animation i filmen er det værste jeg nogensinde har set. Gigis lykkes ikke med noget i denne film, undtagen filmens morale, som bryder de fordomme om ghetto miljø og de her drenge. De videoer de har lavet på YouTube er gennemførte og beskriver nogen stereotyper rigtigt godt og er rigtig sjove, men det lykkes de ikke med at få bragt over i denne her film.

Peteruser/909834

Værste film ever

Jeppe

Fuldstændig intetsigende film der er fyldt med klichéer, dårligt sprog, dårlig morale. Uden tvivl den dårligste film jeg har nogensinde har set!

Ewelina

Filmen er ikke andet end en masse ord som ‘fucking‘ og andre nedladende ord. Endda læreren i filmen taler grimt og skal mødes med luderen men som han så forklarer overfor børnene skulle være ludoman i stedet for. Hvis børnene ser filmen, viser det at det skulle være sjov og grineren at have mangel på respekt overfor klassekammerater og lærer ved at alle taler grimt sprog. Vi gik ude af bio lokalet og spildte penge.

Jon Kruseuser/687579

Når jeg læser ovenstående anmeldelse, kan jeg godt forstå, hvorfor den ikke har fået en bedre anbefaling. Det er dog væsentligt, at man ser filmen færdig før man kan komme med en endelig dom. Fx viser det sig faktisk, at læreren faktisk skal møde med en ludoman (hvilket er hele joken). Det samme gælder for sprogbrug og den manglende respekt. Der er en læring og en morale med historien - også selvom karakterene er meget karikeret.

FilmFyr

Uden at have sindsygt meget kendskab til Gigis på forhånd, så besluttede min kammerat og jeg os for at tage ind og se Blokhavn.
Og vi hyggede os ret meget.
Diverse fordomme bliver vist frem med en humoristisk vinkel, og under satiren så er der et reelt budskab.
Jeg følte dog at plottet i den anden halvdel af filmen ikke var så veldrejet og skarpt som i starten.
Men der hvor filmen helt klart fungerer bedst, er i de vanvittige og random indfald der er undervejs, som taget direkte ud fra de kortere youtube sketches.
Det ramte virkelig lattermusklerne når de bare fløj uventet ind.

Jeg kunne godt have ønsket en mere helstøbt film, men Blokhavn kunne dog alligevel nok til at jeg vil anbefale folk der har brug for et godt grin til at se den.

Peter

Positivt overrasket!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.