Cookie- og Privatlivspolitik

Blair Witch

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
15.09.2016
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Blair Witch
|

I gyseren 'Blair Witch' tager en gruppe, bestående af fire studerende og to lokale, ind i det enorme skovområde Black Hills i Maryland.

22 år tidligere forsvandt en af de studerende, James Donahues, søster i skoven, og siden er et mystisk videobånd dukket op, der afslører, hvad der ledte op til hændelsen. Sagen er dybt foruroligende og måske knyttet til legenden om den overnaturlige Blair Witch. Snart begynder mærkelige ting at ske omkring dem, og alt tyder på, at heksen findes i virkeligheden.

'Blair Witch', der i en periode gik under arbejdstitlen 'The Woods', er efterfølgeren til den banebrydende gyser, The Blair Witch Project, der introducerede found footage-stilen for det brede publikum.

Den skræmmende film fik en konventionel efterfølger i Book of Shadows: Blair Witch 2, der nærmest er røget ud i glemslen. Måske derfor starter 'Blair Witch' på en frisk med udgangspunkt i begivenhederne i den første film. Instruktøren har erfaring med uhygge fra de vellykkede You're Next og The Guest. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (129 votes)
4
2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er deres optagelser, der udgør filmen, som har sine horror-øjeblikke, men ikke for alvor evner at variere sin leg med synsvinkler og glimt af en heks i en evigmørk, grimm'sk skov." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Det håndholdte kamera og de overdrevet høje lyde, bliver hurtigt ensformigt. Måske unge, som ikke var gamle nok eller født i 1999, finder den ny og spændende, men ikke én gang blev jeg overrasket." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "Og når man sidder der, uskræmt i biografens mørke, kan man ikke undgå at lade sig irritere af nogle produktionsmæssige uoverensstemmelser i forhold til, hvem der filmer hvornår." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Popkulturelt er det en utilgivelig synd at forvandle en gyser til en fuser og et fænomen til en kedelig kuriositet, men det har Adam Wingard altså formået." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ziegler

Den er OK. Den minder meget om den første film. Den giver blot flere informationer - næsten for mange informationer. Jeg synes at det ødelagde lidt slutningen at man fik lov til at se monstret. Det skræmmende ved den første film er jo netop at man ikke ser noget, men stemningen skaber uhyggen. Alligevel er det en OK film. Jeg følte ikke jeg havde spildt min tid på at se den.

Christian

Kunne man lide den første, og ikke lige kan finde den i sit gamle VHS-arkiv, kan man gå ind og se denne her i stedet for. De minder meget om hinanden, og så får man flere detaljer og vide, om hvordan loren fungere, men jeg var okay underholdt.

Martin

Blair witch... det er så længe siden, at jeg har været så bange. De fleste nye gyserfilm gør det virkelig ikke for mig, men den her fik hårene til at stå. Den var godt lavet, utrolig spændende og ikke mindst sindssyg spooky.

Danieluser/178348

Den første halvdel af filmen er virkelig irriterende konstrueret.
Der sker intet - Men de forsøger konstant at gøre folk forskrækkede med meget høje og fuldstændig meningsløse lyde, hver gang de skifter imellem kameraerne skuespillerne har.
Hvorfor skal folk sidde med skærende lyde i ørerne, fordi de klipper mellem kameraerne, som intet har med selve handlingen at gøre?

Udover det, er skuespillerne virkelig gode til at snige sig ind på hinanden, helt ubevidst, og dermed forskrække.
Jep, klart man ikke havde set at man var ved at gå ind i ens ven der i forvejen står og råber efter en, midt i en skov, i mørke med en tændt lommelygte.

De forsøger simpelthen for ihærdigt på at gøre folk forskrækkede.

Den sidste halvdel af filmen bliver heldigvis langt mindre irriterende.

tim

zzzz

Ejnar

Filmen var/er uhyggelig, men bare ikke nok. Det der skærer mest igennem, var den høje lyd og skrigene. Underlig slutning på filmen også.

Lasseuser/877484

Blair Witch er fortsættelsen til The Blair Witch Project fra 1999, der for småpenge næsten overbeviste verden om, at det man så var virkeligt. Hvad der til gengæld var virkeligt, var filmens omsætning på 248 millioner dollars på et 22.000 dollar budget. Uhyggeligt.

Originalen var en organisk discount-horror, hvis skoleprojektagtige optagelser og sammensætning bidrog til autenticiteten. Man så aldrig noget skræmmende på skærmen, men uhyggelige lyde udenfor teltet og skræmte unge på ufrivilligt orienteringsløb i en hekseplaget skov, var effektivt gys. Filmen startede en lavine af lavbudget horrorfilm og fødte genren ’found footage’ (hvis man da ikke tæller Cannibal Holocaust fra 22 år tidligere).

Egentlig var det bare en slasherfilm i nye klæder, og selv i 2016-fortsættelsen går de dumme unge mennesker stadig fra lejren for at tisse, selvom de ved, at noget ondt lurer i busken!

Den nye Blair Witch-film handler om James, bror til forsvundne Heather fra den første film (hende med snot ud af næsen). På YouTube har han set et klip fra skoven, der får ham til at tro, at hans søster er i live. Sammen med to venner – og to mærkelige Blair Witch-fanatikere – begiver han sig ud i den hjemsøgte skov for at finde hende.

Den nye Blair Witch-film er mere teknisk anlagt, hvor kameraerne spiller en større rolle. Ørekameraer, dronekameraer, oldschoolkameraer, moderne GoPro-kameraer, lejrovervågningskameraer osv. skal vise, at når der klippes til mange forskellige vinkler, er det altså stadig deres egne optagelser, der vises. Fat det! At troværdigheden så er tabt med, at INGEN har så mange kameraer og i øvrigt altid har dem tændt, slører lidt for indlevelsen.

Skuespillet er ironisk nok mere amatøragtigt i denne end i 1999-versionen. Dengang skabte instruktørerne, Daniel Myrick og Eduardo Sanchez, frustration og oprigtig desorientering blandt skuespillerne med tricks. De blev overladt til sig selv i skoven med håndholdte kameraer, mens Myrick og Sanchez lagde forhindringer på vejen. Mange af de reaktioner, vi ser i 1999-filmen, er ægte.

De nye skuespillere smager af vand. De er kønne, men uden karisma. Specielt hovedkarakteren James er dybt uinteressant at se på, mens heltinden, Lisa, spilles med lidt mere ben i næsen. Men dårligt skuespil er selvfølgelig helt i slasherånden!

Plusser i bogen gives for filmens (måske) sci-fi twist, der indikerer, at Blair Witch-heksens forbandelse har mere tids- og virkelighedsforvrængende konsekvenser, end originalen lagde op til. Samtidig er det fint, at historien holdes åben. Man får ikke proppet mysteriets svar ned i halsen

Er den uhyggelig? Ikke rigtigt. Udover nogle letkøbte BØH (ofte fordi de forvirrede unge render ind i hinanden i mørket!), er det mod slutningen, at lidt kriller løber igennem kroppen, og det skyldes mest en The Descent-inspireret detour for en af karaktererne, som gennemgår sit eget lille klaustrofobiske helvede midt i heksejagten. (følg mig på facebook.com/popfilm/)

HeavenOfHorror.dk

Blair Witch er allerede blevet kaldt noget af det mest uhyggelige i flere årtier, men det synes vi dog alligevel er at gå for langt…

Offentliggørelsen af denne nye Blair Witch film kom først frem under dette års San Diego Comic-Con i juli måned. Indtil da var filmen blevet markedsført under titlen The Woods. Komplet med teaser trailer, plakat og et hav af spændende udtalelser fra de største amerikanske gyserfilm websites. De kaldte filmens noget af de mest uhyggelige i flere årtier, da den første trailer kom ud i maj måned. To måneder senere blev det så afsløret, at der slet ikke var tale om en original historie af Adam Wingard og Simon Barrett, men derimod en fortsættelse til The Blair Witch Project fra 1999.

Og er denne nye film om Blair Witch fænomenet så noget af det mest uhyggelige, vi har set i flere årtier? Nej, det er bestemt ikke en udtalelse, vi kan stå inde for herfra. Men det betyder heller ikke, at det er en dårlig film. Det er en Blair Witch film, og der er – firkantet sagt – ikke meget nyt under solen i Black Hills skoven. Bevares, der er nye smarte kameraer, og udgangspunktet er måske ikke så meget at finde selve heksen, som det er at finde ud af hvad, der skete med de personer, der prøvede at finde heksen for små 20 år siden.

Jeg kommer nok ikke uden om, at jeg var lidt skuffet. Men her må jeg også slå fast, at det gælder promoveringen af filmen mere end selve indholdet. Når man slår filmen op på, at det er noget af det mest uhyggelige, vi har set i årtier, så skal den sateme kunne levere noget ekstraordinært. Det gør Blair Witch absolut ikke. Den første lille time er det en fortælling, der bygger rammerne op for slutningen. Det er noget, jeg sætter pris på – selve opbygningen altså – og det er en vanvittigt slutning. På den rigtig gode måde.

Ja, når det kommer til slutningen, så er der altså virkelig knald på! Der er ikke plads til hverken tissepause eller popcorn spisning. Det handler faktisk primært om at huske at trække vejret nogenlunde regelmæssigt de sidste 20 minutter!

Hvis bare hele filmen havde kunne levere på dette niveau, så ville jeg være langt mere begejstret. For selvom jeg elsker opbygningen, så er der nu ikke noget som en begyndelse, der indleder med 110% skræk, så man ligesom er sat på plads fra starten. Drag Me to Hell og It Follows (uanset hvad man ellers synes om denne) er film, der indleder på denne måde. Hvis en film skal være noget af det mest uhyggelige i nærmest umindelige tider, så skal der ikke gå knap en time med et par enkelte jump scares, før vi virkelig mærker uhyggen.

Du kan læse mere på http://www.heavenofhorror.dk

Sanneuser/119789

Nogen der ved om den ikke går i Aalborg alligevel? man kunne se begge biografer i Aalborg for en lille uge siden.

FilmFyr

Blair Witch (2016) er desværre en komplet forbier.
Den prøver at mikse elementerne fra den originale Blair Wtich sammen med moderne gysere, men glemmer at tilføje det vigtigste element. Nemlig effektive gys.
Størstedelen af gysene, hvis ikke alle, består nærmest af høje lyde, hvilket ikke kun er et billigt trick, men som også bliver trættende i længden.
Størstedelen af tiden så opfører hovedpersonerne sig ulogisk, hvilket også er en hyppig tendens i gyserfilm. Hvornår kommer der en ordentligt gyser, hvor filmen respekterer sine hovedpersoner og publikum, i stedet for at få serveret billige forsøg som dette, på at tjene lidt nemme penge på en efterfølger til en original idé?
Jeg lyder måske en anelse for bitter, men jeg føler virkelig at jeg kunne have brugt tiden bedre.

Den ender på små 2 ud af 6 stjerner, da den ikke er helt forfærdelig. Men den er langt fra en god gyser, og bestemt heller ikke et smut i biografen værd.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.