/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

BlacKkKlansman

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående spændingsmættet stemning med en humoristisk undertone. Der er mange scener, der indeholder racistiske udtalelser, lige som der er nogle scener med voldsomt indhold. Der ses en del våben og en skydeøvelse. Sorte chikaneres af hvide politibetjente. En sort betjent slås med knippel af andre betjente. En bil eksploderer og rammer også en anden bil med personer i. Der gengives en række klip fra fiktionsfilm: En kvinde ses falde ned af en høj klint. En sort mand mishandles af KKK-klædte personer. Endelig vises der dokumentariske optagelser af gadekampe mellem demonstranter og en bil, der torpederer en menneskemængde, hvorved en kvinde dræbes. Da det voldsomme imidlertid beskrives kortvarigt og ikke udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende og grænseoverskridende de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
20.09.2018
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
BlacKkKlansman
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Sidste chance, Særvisning
|

Komedie-dramaet 'BlacKkKlansman' foregår i 1970erne i Colorado, hvor den unge Ron Stallworth ansættes som delstatens første afroamerikanske politimand.

Hans opgave bliver at infilterere De Sorte Pantere, men han standser ikke der. Den snarrådige Ron vælger nemlig at kontakte selveste Ku Klux Klan for at blive medlem. 

Inden længe har han etableret en direkte forbindelse over telefonen, men når det kommer til at mødes ansigt til ansigt, får han brug for hjælp fra sin hvide kollega. Snart er Ron og to andre politimænd i fuld gang med at undergrave klanen indefra. 

'BlacKkKlansman' bygger på vanvittige, men autentisk begivenheder, og er ikke bange for at sidestille sort humor med et tragisk kapitel i amerikansk historie. 

Instruktøren Spike Lee har altid haft en politisk dagsorden, og har med denne film leveret en "joint" på niveau med hovedværkerne 'Do the Right Thing' og Malcolm X. En indsats, der også blev hyldet ved dette års Cannes Filmfestival, hvor filmen vandt juryens særpris.

Denzel Washingtons søn, John David Washington, spiller den bærende hovedrolle og får selskab af Adam Driver samt en veloplagt Topher Grace. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (179 votes)
4.9
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... fejlen i 'BlacKkKlansman er, [...] at den forenkler racismen, institutionaliseret eller ej, og gør den til et spørgsmål om godhed mod ondskab." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... det kan være enormt svært at kombinere komedie og tragedie [...]. Men Spike Lee holder tungen lige i munden og har lavet en film holdt i en forbilledlig gennemtænkt tone ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "'BlacKKKlansman' er virkelig en film, der dissekerer USA for øjnene af os. Men det er også en alt for poleret beskrivelse af noget, der kunne have været helt usædvanligt på film." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... ['BlacKkKlansman'] er en vred film, en forarget film og en foruroliget film, som samtidig formår at være voldsomt underholdende, velspillet og i visse passager regulært spændende." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Enten er du med mig eller imod. God eller ond. [...] Alt det anskueliggør Spike Lee i denne ujævne, rummelige, underholdende og historisk velfunderende beretning fra en nation i splid med sig selv." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... 'BlacKkKlansman' svæver og flyver reelt. Alle Spike Lees kvaliteter får stemme. Det er effektiv propaganda. Og virkelig en film, som kulturen fortjener." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Man kunne forvente at se en totalt unuanceret film om hvide mod sorte. I stedet er det et herligt tilbageblik på 70'erne, uden at gøre alting ondt eller godt - tilført en masse galgenhumor. Absolut værd at se.

Andreas

Stærk film med et stærkt budskab.

Fuldt fortjent at Adam Driver blev nomineret til en Oscar, for hans ekstremt stærke performance her.

Mvh. Andreas
https://www.board-governance.com/dk/

Thor

Fin skildring af Ron Stallworths infiltrering af KKK. Filmen minder om de klassiske Blaxploitation og John David Washington gør det vildt overbevisende og stjæler rampelyset sammen med Adam Driver. En fin filmatisering af hele episoden, som fortjener et kig. At inddrage instruktørens politiske holdning til sidst rev mig temmelig meget ud af den ellers fremragende oplevelse.

Peter

Rigtig god film

jeanette

I LOVE IT ♡♤◇ GO BLACK POWER..

Kurt

Fed historie og jeg blev positivt overrasket. Den kan jeg godt anbefale du tager ind og ser eller lejer når den kommer på blueray. Fed oplevelse. Tak.

Jeppe

Jeg har ikke set en lignende film før, så det var noget af en oplevelse jeg fik mig.

S. Rico

Der er virklig skruet op for 70'er stemningen med brune jakkesæt, højt afrohår og alt hvad der hører til. BlackkKlandsman er interessant og yderst velspillet, men ca. midtvej begynder filmen at køre lidt rundt i samme rille, og jeg begyndte at kede mig. Problemet er, at den ikke er satirisk nok til at være sjov, og den er ikke alvorlig nok til at være spændende.

maiuser/505959

For mig var filmen troværdig,da instrueret af en sort mand. Og især da virkelig historie. Både karrikeret,troværdig,spændende humoristisk,der gjorde man kunne udholde at se den.Selv om meget sort,hvid, er det gjort på en både helt firkantet,så alle kan følge med,og elegant måde.Især slutningen.Det bedste var budskabet,som jeg opfattede det.Det handler ikke om sort mod hvid ,eller omvendt,kun.Fordommene i filmen fra begge sider ,er spot on.Filmen opfordrer til ,det er hadet,der skal væk,ligegyldigt hvilken farve.
David Washington er skøn i den rolle

Anton Berg

Skuespillerne er top-notch, og de fortjener virkeligt en pris for bedste ensemble cast, for de gør det vildt troværdigt og realistisk. Havde aldrig hørt om historien før, og Spike Lee gør det fremragende med at fortælle, hvrdan denne interessant opgave fandt sted!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter