Cookie- og Privatlivspolitik

Black Swan

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
20.01.2011
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Black Swan
|
Versioner: se alle
Originalversion, Film, tapas & cocktails, Særvisning, Særvisning
|

’Black Swan’ er en psykologisk thriller med Natalie Portman.

Nina er balletdanserinde og bliver fanget i intriger med den nye rival i balletkompagniet. Ninas liv handler udelukkende om dansen. Hun bor sammen med sin mor, som selv er pensioneret danser og støtter Ninas ambitioner.

Da den artistiske instruktør skal vælge en ny prima ballerina, er Nina det oplagte valg, men den nye danser Lily imponerer også instruktøren.

Nina og Lily indleder et forskruet venskab. For bedre at kunne personificere rollen som både hvid og sort svane, begynder Nina at komme i kontakt med sin mørke side, og hendes hæmningsløse tilgang til rollen er tæt på at ødelægge hende.

'Black Swan' er instrueret af Darren Aronofsky, og Natalie Portman modtog en Oscar for sin hovedrolle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1563 votes)
5.2
5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... står og falder med Natalie Portman som Nina, og hun yder en superintens kraft- og pragtpræstation, der er vildt imponerende... 'Black Swan' er ingen rar film. Men den griber sin tilskuer om struben med et jerngreb og nægter at give slip..." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Med 'Black Swan' har Aronofsky ... ført unge Natalie Portman til et karrierehøjdepunkt af overraskende dimensioner. ... Præstationen er ... på enhver måde imponerende. Hendes spil bliver et nervepirrende studie i indlevelse og præcision. 'Black Swan' er et uhyre spændende karaterstudie, og filmen er lige så drønuhyggelig som nogen gyser." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... du [skylder] dig selv at se dette først klaustrofobiske og til slut monumentale mesterværk." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... Natalie Portman ... er bogstavelig talt rystende god i rollen som Nina... Endnu en fuldstændig vild og overrumplende film fra den egensindige Aronofsky... Se den - også selv om du ikke troede, at du interesserede dig en døjt for ballet." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Portman fortjener alle de priser, som hun kan få... en postmoderne perle." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "Det er i visualiseringen af dette spil mellem det reelt uhyggelige og Ninas tiltagende hallucinationer, at Aronofsky viser filmisk særklasse. Billed- og lydmæssigt er 'Black Swan' en overlegen film... Men noget ved filmen skurrer. ... de subtile nuancer skriges ud i den tonstunge symbolik..." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  "... har alle den fødte klassikers træk. ... Natalie Portman yder en kompromisløs indsats ... Filmen fortjener at blive elsket, og mange vil gøre det uden forbehold. Mit går på graden af skævvreden psykologi. Så effektiv finalen føles, forekommer den meget gemacht. ... 'Black Swan' er højspændt, stram som wiren under en vaklende linedanser – og hele tiden i fare for at briste." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
MissTennaMaikenJensen

Pigen Nina = Natalie Portman - Black og White Swan spiller ret godt som hovedpersonen i denne film. Spændende og smukke personer.

Lars Michael

Årets film som mange har kaldt den er måske lige i overkanten efter min mening.
Selve historien er lidt tam og selve hovedrolle er trist at se på, og at hun vandt en Oscar.
Men jeg må så også sige at jeg overholdt mig selv med at se hele filmen fra start til slut.

Nikolaj

Det er helt sikkert en god film, men jeg blev en lille smule skuffet da jeg så den, jeg havde forventet mere i den.

Men det er nok bare smag og behag.

Bjerg

Aronofsky har kreeret en fantastisk dyster og skræmmende god fortælling omhandlende en forstyrret, usikker og overbeskyttet Natalie Portman, der pludselig sætter fod i den verden og den side af sig selv, som hun altid har taget stor afstand til (efter egen vilje eller ej).

Filmen er på samme tid smuk og tragisk gennem de 108 minutters krybende terror, der bare fortsætter med at stige indtil den når sit ultimative klimaks.

Jeg så denne film da den udkom, men trods min fascination fangede den mig bare ikke rigtig. Jeg kan roligt sige, at dette (u)behaglige gensyn ramte hver en klaveristisk tone, hos mig, til perfektion.

Filmen er som en flot symfoni trods sit skræmmende tema, og Darren Aronofsky har endnu engang vist hvorfor det betaler sig at være fortsat original og unik i filmbranchen.
- Og det gør selvfølgelig heller ikke noget at resten af holdet bag, både cast som fotograf, giver filmen den atmosfære og det look, som er nødvendig for at filmen kan fungere til fulde.

6/6

HeleneColor

Smuk, dystret og mystik..
- En velfortjent Oscar i den grad!

En fantastisk og unik perle!
5 Stjerner til den smukke Svanedroninng Natalie Portman.

Marilyn

Wow hvor var jeg bare blæst væk af denne her film, både Portman og Kunis vækker i den grad karaktererne til live, men puha en film.

:-)user/328480

Det er en rigtig god ungdomsfilm, som kommer ind på mange psykiske problemer. God gyser, da det stadig virker meget realistisk. Gør ballat mere spændende

Simon

Fremragende præstation af Natalie Portman, må man sige. Fuldt fortjent at hun fik den Oscar.

Mike

En fantastisk film, der fører os ind i Ninas tanker, og hvordan hendes personlighed forvandler sig psykisk i stræben om at blive den sorte svane og nå perfektion.

Jeff

You can’t take your eyes off this film. It is an amazing journey into an unraveling mind. The ugly search for perfection, with Portman at a never before seen peak.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.