Cookie- og Privatlivspolitik

Black or White

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et overvejende roligt forløb. Den indeholder dog enkelte scener med fulde voksne, der skændes, truer og slås. I en scene trues en mand med en kniv. Han kommer i håndgemæng og slår sit hoved slemt, hvorefter han falder i en swimmingpool, bliver viklet ind i en presenning og er nær ved at drukne. Det vurderes at scener som disse vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år

Se mere på medierådet.dk
16.04.2015
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Black or White
|

I filmen ‘Black or White’ er Elliot Anderson alene om at opdrage sit barnebarn Eloise, efter hans datter og kone er gået bort. Elliot er en ganske almindelig hvid mand oppe i alderen, men opgaven er ikke altid lige til.

Situationen udfordres dog yderligere, da Eloises sorte farmor pludselig ringer på døren og spørger, om de to ikke snart skal dele forældremyndigheden over barnet. Elliot ønsker ikke at give slip på sin sidste familie og kan ikke tilgive pigens far for fortidens fejltagelser, da han også kommer ind i billedet.

Stridighederne udvikler sig hurtigt til en bitter retssag, der begynder at handle mere om hudfarve end familierelationer.

’Black or White’ har de to Oscar-vindere Kevin Costner og Octavia Spencer i de bærende roller som desperate mennesker, der i kampens hede kommer til at bruge racekortet uhensigtsmæssigt. Tematisk mindre filmen om ’Losing Isaiah’ fra 1995, der også handlede om, hvorvidt forældrerettigheder kan fordeles efter hudfarve. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.6
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Trods en gennemgribende sympatisk tone, hvor ingen for alvor er skurke eller helte, men bare mennesker med deres at slås med, er det, som om han [instruktøren, Mike Binder] trækker i land, lige når der er ved at komme kant på konflikten og derved uforvarende kommer til at lande i nogle lidt kedelige klicheer." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[Selvom] Kevin Costner gør sit bedste og finder uventede nuancer i sin rolle, så hæmmes filmen af alt for mange klicheer og forudsigelige problemstillinger og dertilhørende løsninger." (Henning Høeg)

 • Politiken

  "[...] En skæv kommentar til de aktuelle racismeretssager over there." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Instruktøren Mike Binder tænker tydeligvis, at publikum både skal græde og le. Så alle får mulighed for at forbedre sig, og ingen fører slaget igennem. Ydermere er barnebarnet en ulidelig type, og Octavia Spencer overspiller så fælt, at hendes karakter bliver netop den racemæssige kliché, som filmen ellers vil nuancere." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ninse

Først kører de fed trailer på den da jeg er inde for at se to andre film, i Lyngby. Da den endeligt bliver sat op, kommer den kun i Palads Kbh og i Århus. Altså 2 biografer over hele Danmark ...... Hvad er grunden til det ? Dårlig service, er så skuffet iver jeg ikke fik set den !! ØV , virkede fed på Traileren....

Marionuser/565643

Hvor er filmen blevet af ?
Det er kun 2 uger siden at den startet.

Stine Teglgaard

Det ser ud til, den allerede er pillet af programmet.
MVH Stine
kino.dk

Ninse

Hvorfor er billetter ikke sat til salg, der er under en uge til premiere?

Mvh Nina

Louiseuser/467961

Hvornår kan filmen ses i biffen og billetterne sat til salg

Stine Teglgaard

Filmen har fået premiere. Hvilken biograf vil du gerne se dem I?
MVH Stine
kino.dk

Louiseuser/467961

Jamen vi er 5 der skal i biffen den 6 og jeg har lagt op til vi skal se den film i københavn dagmar, palads eller bare i københavn.

Ninse

Den er åbenbart KUN i Palads Kbh og Århus, det er super ærgeligt

Louiseuser/467961

Jamen hvorfor kan jeg ikke bestille billetter på kino.dk til den palads er meget fint?

Stine Teglgaard

Det ser ud til, at filmen ikke spiller længere.
MVH Stine

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.