Cookie- og Privatlivspolitik

Blå (1993)

Tilladt for børn over 11 år
Ikke angivet

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Trois couleurs: Bleu
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Filmuniversitetet
|

Filmen 'Blå' handler om kvinden Julie, der overlever en bilulykke, hvor både hendes mand Patrice og 5-årige datter dør.

Julie forsøger efterfølgende at skabe sig et nyt liv uden forpligtelser, sorg og kærlighed - helt frigjort fra fortiden.

'Blå' er den første film i den nu afdøde polske instruktør Krzysztof Kieslowskis trilogi 'Tre farver'. Trilogiens navn kommer af det franske flag Trikolorens tre farver og begreber: Frihed, lighed og broderskab, hvoraf blå symboliserer førstnævnte.

Filmen, der har den franske stjerneskuespiller Juliette Binoche i hovedrolllen, fer en del af Trois colors-trilogien sammen med Hvid og Rød.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (43 votes)
5.1
6

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Det er alt sammen meget symbolsk, dét Kieslowski har gang i. Men der er ingen grund til at analysere derudad eller frygte 90'ernes hype. Se bare 'Blå' igen for hver scenes skyld." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ZINTHER

Jeg nåede i 1993/1994 at se denne i biografen mere end 3 gange. Og jeg synes stadig efter min subjektive vurdering det er den bedste film nogensinde. Den indeholder alle elementer som jeg synes bør være i en film...og samtidig er udført til højeste karakter på alle disse dele.

Her er min rækkefølge af yndlingsfilm:

1. Blå (1993)
2. Se7en (1995)
3. Øjnenes Hemmelighed (2009)

Martinuser/571930

Et mesterværk, som fortjener et gensyn i biografen. En stærk og smuk film.

Troelsuser/233645

Filmen er for mig et mestværk i alle retninger. Budskabet om, at kærligheden til og alle er det største og langt overgår intelligens, position eller rigdom fremgår klart af selve handlingen, men udtrykkes også direkte i underteksten til slut i filmen.
Stor præsentation af Juliette Binoche, der med skønhed udtrykker meget uden ord. Instruktion, musik og klipning kan vist ikke gøres bedre. Det er bestemt ikke uden grund, at filmen har vundet mange priser.

Jørgen

Blå er en af de smukkeste film nogensinde.
Så trøsterig i forhold til et meget tungt emne.
Musik og budskab fra kærlighedens højsang .

Dude

Et ord til at beskrive filmen "kedelig". Og det gør den ikke ligefrem bedre at vi var tvunget til at se den som en del af fransk undervisningen.

Wayne

Og ærlig talt så kedelig, at jeg endnu ikke har orket at se de andre endnu - selvom de står på reolen og venter. Det burde ikke være kedeligt, for plottet går ud på at hun og manden kører galt, og da hun vågner finder hun langsomt ud af at manden havde en affære. Det bliver bare aldrig for alvor vedkommende. Men måske er de andre bedre?

S. Rico

Et godt drama behøver ikke nødvendigvis at have en fængslende historie. Det kan være en disciplin i sig selv at drage publikum ind i personernes følelsesunivers og følge deres lidelser - eller glæder.
Blå er desværre hverken i stand til at levere en interessant historie eller at gribe os med Juliette Binoches spil. I det meste af filmen er hendes ansigt udtrykløst, og det et sandsynligvis også hensigten, da hun skal forestille en kvinde der trækker sig ind i sig selv.
Problemet er blot, at det er svært at sympatisere med hendes kedelige karakter, og det meste af tiden kedede jeg mig bravt.
Filmen indeholder dog nogle gode musiske kompositioner, der dog indimellem kammer for meget over i (over)dramatisk englekor. Det er de stille passager fra partituret, der virklig rører og løfter den op på 2 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.