Cookie- og Privatlivspolitik

Bjørnene fra Sicilien

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er et animeret eventyr. Den veksler mellem en trist, munter og spændingsfyldt stemning med enkelte let uhyggelige scener. Hovedfigurerne er idérige og handlekraftige, og ved hjælp af mod og magi har de fleste farefulde begivenheder en positiv forløsning. Endvidere rummer filmen en række komiske indslag, og historiens fortællere har en formildende effekt på det dramatiske indhold. Der er imidlertid flere triste og farefulde scener: En bjørneunge bliver kidnappet og faderen er i sorg. En kæmpe kat sluger nogle bjørne, men de overlever. En bjørneunge bliver skudt, men genoplives ved hjælp af magi. Bjørne kæmper mod en stor skrigende søslange. Det uhyggelige og dramatiske er dog ikke udpenslet. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
09.01.2020
| |
1 time 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La fameuse invasion des ours en Sicile
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning - dansk tale
|
Bjørnene fra Sicilien

Familiefilmen 'Bjørnene fra Sicilien' handler om en gruppe bjørne, der bor i bjergene på Sicilien.

Da bjørnenes kongesøn, Tonio, en dag skylles ned ad floden, fanges han af en gruppe mennesker, og bjørnekongen efterlades ude af stand til at passe sine pligter.

En hård vinter frarøver bjørnene deres fødekilder, og de må nu nedstige bjerget for ikke at sulte og lede efter Tonio. Men bjørnene mødes af et voldsomt had fra mennesket, og en magtkamp mellem de to racer begynder.

'Bjørnene fra Sicilien' er en animationsfilm, der ligesom Bjørnebrødre har bjørne i hovedrollen, mens temaet om dyr vs. mennesker blandt andet kan ses i George Orwell-romanen 'Kammerat Napoleon'. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
4.4
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... som alternativ til de ofte konventionelt flotte og traditionelt fortalte animationsfilm byder 'Bjørnene fra Sicilien' på et velkomment alternativ." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "... filmens scenerier er i alt deres koloristiske raffinement en fryd. Også for børn over 5-6 år med øjet opladt for visuel skønhed, men ikke mindst for voksne med interesse for europæisk animationfilms forsøg på i disse år at søge andre veje og visuelle vejrlig end den computerskabte latterorkan efter amerikansk opskrift." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "'Bjørnene fra Sicilien' indgår i konceptet Rabalder Bio, som på ottende år forsøger at vise publikum animation, der er anderledes. Denne film er i hvert fald en vinder, og den taler lige stærkt til børn og voksne. Jeg så den med yngste datter på syv. Vi var rørende enige om, at den holder." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.