Cookie- og Privatlivspolitik

Biutiful

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2010
| |
2 timer 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Biutiful
|
'Biutiful' er et drama med Javier Bardem ('No Country For Old Men', 'Vicky Cristina Barcelona').

Uxbal er gråzone-forretningsmand i Barcelonas underverden - men også et spirituelt menneske og en kærlig far for sine to børn. Han beskæftiger sig blandt andet med import af illegale kinesiske immigranter.

En dag opdager Uxbal, at han er døende. Diagnosen frigør ham mentalt fra hans hidtidige liv. Han er grundlæggende en god mand, men gode hensigter er ikke nok denne gang; og selv hans forsøg på at hjælpe immigranterne går grueligt galt.

Uxbal kommer pludselig under kraftigt pres fra alle sider; fra sin ekskone, immigranterne, politiet og en senegalesisk mor, hvis mand er blevet udvist.

Det spansk-mexicanske drama er instrueret af Alejandro González Iñárritu ('Amores Perros', 'Babel', '21 Grams').

’Biutiful’ er nomineret til 2 Oscars: Bedste mandlige hovedrolle og Bedste udenlandske film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (229 votes)
5
4.5

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Bardem alene gør 'Biutiful' værd at se, og i hans præstation er der trods alt skønhed at finde." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Iñárrutu har levet en intens film om det kaotiske rod, som en mands modstræbende afsked med livet er. Fyldt med utroligt smukke billeder af nedslidte slum og Uxbals fysiske forfald er den en sej død – to en halv time lang. Filmen er tung, men samtidig så fascinerende, at man ikke ville undvære ét minut." ()

 • Ekstra Bladet

  "Nej, det er ikke nogen hyggespreder. Men en rystende intens oplevelse, både på grund af indholdet, den virtuose udførelse samt ikke mindst Javier Bardems pragtpræstation i den altdominerende hovedrolle, der fuldt fortjent indbragte ham skuespilprisen i Cannes." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "To og en halv times elendighed er altså længe og meget, men hverken for længe eller for meget, for filmen har et massivt, mættet billedforløb, der lukker sig klaustrofobisk og tvingende om tilskueren." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "At Inarritu er en helt usædvanlig filmkunstner med sin egen påtrængende dagsorden, står med 'Biutiful' lysende klart." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Manden bag 'Amores Perros', '21 Grams' og 'Babel' har skabt sin smukkeste, reneste film." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Her kan jeg ikke fatte at folk synes den er mega god osv, men hold da op hvor er den dårlig hele vejen skod film.

The Artist

Meget barsk og rørende socialrealistisk film om sygdom og overlevelse og drømme, som aldrig fuldbyrdes. Forfriskende at slippe for den sædvanelige amerikanske jargon!

Wayne

den endelig set. Ikke fordi jeg ikke ville, for jeg er nemlig meget stor fan af Alejandro González Iñárritu og har set hans andre film. Men man ved at man vil blive rørt - og temaet i filmen er jo på forhånd noget af det mest hjertesskærende man kan forestille sig. For at det for alvor giver mening at se en film, så skal man se den med andre, for en film har fortjent at man taler om den bagefter. Jeg var bestemt ikke skuffet - det var en anderledes film af Iñárritu, denne gang, rent teknisk. Han havde valgt ikke at blande en masse menneskeskæbner sammen i parralelle handlingsforløb, men istedet at holde sig til en kompleks historie. Der er såmænd rigeligt med skæbner at holde sig alligevel. Virkelig en flot og skræmmende oplevelse, og som altid noget der sætter tankerne igang. Godt at vi har de instruktører der tør at vise de skyggesider der findes derude, så alt ikke bare bliver lykke og Hollywood. Og bragende godt spillet af Bardem.

Balleman1993

var meget overrasket over filmen, da jeg ikke havde forventet ret meget af den. Historien var gribende, samt barsk. Blev positivt overrasket, da jeg ikke havde forventet det helt store af en spansk film.

christian

Hvorfor skulle filmen være dårlig, bare fordi den er spansk?

Luna

Dette er virkelig en af de smukkeste film jeg længe har set i biografen. Fantastisk filmet og fantastisk skuespil.
Midt i dette helvede følger vi den godhjertede, døende Uxbal i sit forsøg på at rydde op efter sig, før han dør.
Et virkelig sræmmende og deprimerende billede af bagsidens Barcelona. Iñárritu formår på sin helt egen vis at vise denne elendighed, så den går gennem marv og ben og virkelig kan mærkes.
Jeg har kun ét at sige: Beautiful!

maj-br

Måske en god film. Fantastisk spillet af Javier. Men for meget af livets de værste sider, smerte, ulykkelighed, udnyttelse, sort, blod. Men nok også kærlighed, og store kampe. Det var nok en fantastisk film, jeg er nok bare ikke til den barske virkelighed. Den gør ondt.

Zuma_

...

Dorteuser/657492

Det var hvad jeg fik under denne pragtfulde film. Eminent skuespil af alle, især Javier Bardem. Kan kun anbefales. At den ikke vandt både Golden Globe og en Oscar, det går over min forstand. Al ære og respekt til Susanne Bier og Hævnen, men denne film burda have vundet.

martinuser/619998

I al sin elendighed er den bare smuk !

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.