Cookie- og Privatlivspolitik

Biutiful

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2010
| |
2 timer 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Biutiful
|
'Biutiful' er et drama med Javier Bardem ('No Country For Old Men', 'Vicky Cristina Barcelona').

Uxbal er gråzone-forretningsmand i Barcelonas underverden - men også et spirituelt menneske og en kærlig far for sine to børn. Han beskæftiger sig blandt andet med import af illegale kinesiske immigranter.

En dag opdager Uxbal, at han er døende. Diagnosen frigør ham mentalt fra hans hidtidige liv. Han er grundlæggende en god mand, men gode hensigter er ikke nok denne gang; og selv hans forsøg på at hjælpe immigranterne går grueligt galt.

Uxbal kommer pludselig under kraftigt pres fra alle sider; fra sin ekskone, immigranterne, politiet og en senegalesisk mor, hvis mand er blevet udvist.

Det spansk-mexicanske drama er instrueret af Alejandro González Iñárritu ('Amores Perros', 'Babel', '21 Grams').

’Biutiful’ er nomineret til 2 Oscars: Bedste mandlige hovedrolle og Bedste udenlandske film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (229 votes)
5
4.5

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Bardem alene gør 'Biutiful' værd at se, og i hans præstation er der trods alt skønhed at finde." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Iñárrutu har levet en intens film om det kaotiske rod, som en mands modstræbende afsked med livet er. Fyldt med utroligt smukke billeder af nedslidte slum og Uxbals fysiske forfald er den en sej død – to en halv time lang. Filmen er tung, men samtidig så fascinerende, at man ikke ville undvære ét minut." ()

 • Ekstra Bladet

  "Nej, det er ikke nogen hyggespreder. Men en rystende intens oplevelse, både på grund af indholdet, den virtuose udførelse samt ikke mindst Javier Bardems pragtpræstation i den altdominerende hovedrolle, der fuldt fortjent indbragte ham skuespilprisen i Cannes." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "To og en halv times elendighed er altså længe og meget, men hverken for længe eller for meget, for filmen har et massivt, mættet billedforløb, der lukker sig klaustrofobisk og tvingende om tilskueren." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "At Inarritu er en helt usædvanlig filmkunstner med sin egen påtrængende dagsorden, står med 'Biutiful' lysende klart." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Manden bag 'Amores Perros', '21 Grams' og 'Babel' har skabt sin smukkeste, reneste film." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Her kan jeg ikke fatte at folk synes den er mega god osv, men hold da op hvor er den dårlig hele vejen skod film.

Wayne

den endelig set. Ikke fordi jeg ikke ville, for jeg er nemlig meget stor fan af Alejandro González Iñárritu og har set hans andre film. Men man ved at man vil blive rørt - og temaet i filmen er jo på forhånd noget af det mest hjertesskærende man kan forestille sig. For at det for alvor giver mening at se en film, så skal man se den med andre, for en film har fortjent at man taler om den bagefter. Jeg var bestemt ikke skuffet - det var en anderledes film af Iñárritu, denne gang, rent teknisk. Han havde valgt ikke at blande en masse menneskeskæbner sammen i parralelle handlingsforløb, men istedet at holde sig til en kompleks historie. Der er såmænd rigeligt med skæbner at holde sig alligevel. Virkelig en flot og skræmmende oplevelse, og som altid noget der sætter tankerne igang. Godt at vi har de instruktører der tør at vise de skyggesider der findes derude, så alt ikke bare bliver lykke og Hollywood. Og bragende godt spillet af Bardem.

maj-br

Måske en god film. Fantastisk spillet af Javier. Men for meget af livets de værste sider, smerte, ulykkelighed, udnyttelse, sort, blod. Men nok også kærlighed, og store kampe. Det var nok en fantastisk film, jeg er nok bare ikke til den barske virkelighed. Den gør ondt.

Zuma_

...

Dorteuser/657492

Det var hvad jeg fik under denne pragtfulde film. Eminent skuespil af alle, især Javier Bardem. Kan kun anbefales. At den ikke vandt både Golden Globe og en Oscar, det går over min forstand. Al ære og respekt til Susanne Bier og Hævnen, men denne film burda have vundet.

Jacobuser/337689

Denne film er noget nær det smukkeste jeg nogensinde har set, den skønhed som dukker op af dette dybe helvedes lignende hul. Aldrig har jeg set bedre skuespil præstationer, Bardem er et fænomen, intet andet. Børnene spiller ikke, de ER!!
J Rico anmeldelse kan ikke fortælles bedre, han har sat de ord som jeg ville have brugt på sin anmeldelse.
Fatter ikke Hævnen kunne vinde en Golden Globe foran netop BIUTIFUL.
Personligt vidste jeg godt at min elskede Barcelona havde en forfærdelig skyggeside, men denne gå rent ind! Tårerne trillede ned ad kinderne på mig efter denne barske oplevelse af en film.

Dorteuser/657492

Det er mig en gåde at Hævnen vandt de Gyldne Plamer foran Biutiful.
Som altid en fryd og fornæjelse at se Javier Bardem.

Lucidia

Storslået film, MEN alt for mange scener indeholdende blod, vold, smerte, svigt, forfald, udnyttelse. Det er alt for meget!!!!!!!!
Jeg orker ikke at se flere af denne type rå film, og det er jo typisk for denne instruktør/filmmand at filmen har så meget råhed.

Metteuser/586149

Så grusom og hudløs ærlig at den aldrig forlader dig, på den smukke måde. Fantastisk Javier Bardem...

Heidi

Det er en fantastisk og meget gribende film, der sidder i kroppen flere dage efter...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.