Cookie- og Privatlivspolitik

Big Fish (2003)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Big Fish
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Big Fish' byder på en heks, en kæmpe, en forhekset skov og en meget stor fisk. Edward Bloom kan fortælle fantastiske historier fra sit eventyrlige liv. Nu er han blevet en gammel mand, men minderne deler han gerne ud.

Bloom fløj fra reden fast besluttet på at opleve alt det, livet kan tilbyde. Han arbejdede i cirkus og var pilot under anden verdenskrig og hele tiden mødte han mennesker og oplevede ting, der var fantastiske – og komplet utrolige.

Blooms søn, Will, er den eneste, der ikke lader sig fascinere af den gamle mands liv. Han vil vide, hvad der virkelig foregik. Men efterhånden som han afdækker sin faders fortid, opnår de to en fælles forståelse og båndet knyttes.

Filmen 'Big Fish' er instrueret af Tim Burton.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (62 votes)
4.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anders

Tim Burtons fantasi er bemærkelsesværdigt. Med en “Forrest Gump”-agtig handling, sjove skabninger og et smukt budskab om at leve livet fuldt ud, bliver man efterladt med et smil og en tåre i øjet.

Maggie Smith

Filmen er utrolig sød hen af vejen og en masse skabelser, som vi bliver præsenteret for undervejs er velkendt i Burtons fremragende univers. Ting som så på sigt giver mere og mere mening og filmen ender som en fremragende Burton film, som er så smuk og rørende i dets glæde for livet og alle skabninger. Jeg var overrasket over, at kæmpen i filmen er så høj i virkeligheden - selvom han desværre døde 2 år efter premieren. Alle bør give sig den tid, at se den her film og sætte sine børn eller lignende ind i dette værk af Burton.

Line FS

For at skabe en fuldt ud oplevelse, burde filmen anstrenge sig mere for at blive ekstra skør. Der er geniale scener, som den i cirkuset, med fantastisk og velskrevet manuskript. Men overordnet halter historien, og man får aldrig helt interesse for karakterne. Jeg vil gerne elske dem, jeg vil gerne se nogle dybe, rørende og skøre skæbner - som Tim Burton ofte godt kan formå. Men det kommer desværre ikke til udtryk i denne film. Den er lidt tom.
Jeg elsker Ewan McGregor enormt meget, han er så fantastisk - men han er blevet instrueret forkert her, hvis I spørger mig. Tim Burton har måske set ham i Moulin Rouge! og ønsket romantikeren derfra. Men karakteren i Big Fish kan næsten ikke være længere fra karakteren i Moulin Rouge!, og jeg føler at Big Fish karakteren er utroværdigt fremstillet og at den ikke stemmer overens mellem sin gamle og unge version.
Jeg er også lidt i tvivl om hvad historien vil, for den er lidt flad. Det gør at filmen føles alt for lang.
Visuelt er der dog nogle interessante detaljer.

Nikolaj

Fantasien har aldrig fejlet fra Tim Burton. Og selvom vi egentlig for en rimelig realistisk film, så viser Tim Burton det, som han er bedst til. Og det er at skabe et magisk univers, som egentlig kun handler om en mands fantasi. Men vi og ham selv tror på det, da det bliver beskrevet så flot og præcist, og selvom det er fantasi, så for vi alligevel den mere nøjagtige og realistiske historie til sidst. Og det er især det, som jeg elsker ved Tim Burtons film, de er fantasifulde, men har en lille snært menneskelig tilgang til tingene, når det kommer til stykket.

Super film som klart kan anbefales.

Jeff

Some big names and a couple of good performances, but it was terribly boring.

Wayne

Overraskende og uforudsigeligt eventyr, som ender som heksen havde forudsagt. Charmerende og godt fortalt. En af de lyseste film Burton har lavet.

S. Rico

Tim Burton er i højeste gear i denne fantastiske originale fortælling, hvor alt kan ske og intet er forudsigeligt.

Oliveruser/680310

Den bedste film nogensinde

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.