Cookie- og Privatlivspolitik

Big Eyes

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har i sit forløb en voksende stemning af undertrykte konflikter og truende usikkerhed. Blandt mange rolige scener træder enkelte frem med dramatisk indhold: En mand slår et maleri ned over hovedet på en anden; en mand smider en kvinde ud af sit hjem; et par skændes og kvinden er tårevædet; en mand prøver i vrede at stikke en anden i øjet med en gaffel; en mand kaster brændende tændstikker ind i et rum, så gulvtæppet antændes. Da vi ikke ser egentlig vold, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
05.03.2015
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Big Eyes
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
Billetter

Filmen 'Big Eyes' foregår i 1950ernes USA, hvor den talentfulde kunstmaler, Margaret, er blevet skilt fra sin mand. Lynhurtigt falder hun for den charmerende Walter Keane, der selv har en kunstner gemt i maven, og de to bliver snart gift.

Margaret maler portrætter af børn med unaturligt store øjne. De særprægede billeder skaber straks interesse blandt kunstkøbere fra nær og fjern, men det er først, da Walter sælger værkerne som sine egne, at kæmpesuccesen er sikret. For Margaret handler det dog ikke om at blive millionær, men om kunstnerisk anerkendelse.

Derfor sætter den handlekraftige kvinde sig for at fortælle verden, at hun i virkeligheden står bag malerierne med de store øjne. En beslutning hendes mand bestemt ikke har i sinde at lade hende gennemføre.

Tim Burtons nye film, 'Big Eyes', er en biografisk skildring af ægteparret Keane, der står for en af det 20. århundredes mest bemærkelsesværdige sager i kunstens verden. Samtidig er det en historie om lige anerkendelse i en tid, hvor kvindelige kunstnere har lavere status end deres mandlige modpart. Filmen er en afviger i forhold til Burtons seneste film som Alice in Wonderland og Dark Shadows og ligger tættere op ad fx Ed Wood.

'Big Eyes' er tilmed noget mindre ekspressionistisk i sin billedstil, end man er vant til fra Burton, men til gengæld lægges der vægt på skuespillet med Oscar-nominerede Amy Adams og dobbelte Oscar-vinder Christoph Waltz i hovedrollerne. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (46 votes)
3.8
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er en grundlæggende god historie, der endda er sand. Det er også en udmærket film, der dog på ingen måde skiller sig ud som et værk af den ellers så letgenkendelige og originale Tim Burton." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Som ægteparret er Amy Adams og Christoph Waltz velvalgte. Og visuelt er filmen en fornøjelse. Men fra instruktør Tim Burtons side kunne man godt efterlyse lidt mere spræl." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[Man har] som tilskuer svært ved at investere noget i personerne, så 'Big Eyes' ender som en overraskende traditionel og lidt uvedkommende filmoplevelse." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Hvert et billede i filmen er [...] så lækkert i al sin velkomponerede farveglans, at man bliver løftet langt ud af realismens kedelige hverdag og ind i et filmisk eventyr. Hver en statist i filmen ser ud til at leve et misundelsesværdigt glamourøst liv." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Big Eyes' en underholdende svindlerkomedie, men den mangler de originale penselstrøg, der giver filmen kunstværkets aura." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Big Eyes' ligner ikke så meget en Tim Burton-film som noget fra skuffen med kasserede Coen-projekter. Fornøjelig nok, men heller ikke mere." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "[...] en skarp, let film med en overdådig scenografi, som passer perfekt til tidsbilledet. Den understøttes af et udsøgt Danny Elfman-score." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Overraskende interessant biopic. I starten troede jeg, at jeg skulle se den sædvanlige historie om den hårde vej fra ukendt kunstner til succes. Og ja, det er faktisk grundliggende en sådan historie, men vejen er brolagt med helt andre sten, end jeg lige havde forventet. Amy Adams og Christoph Waltz er forrygende sammen, og kemien slår gnister i både den ene og den anden retning. Man skal ikke forvente en typisk Tim Burton film. Det er nok nærmere et psykologisk drama med sociale og feministiske budskaber.

Nikolaj

Jeg savner måske lidt mere humor, og lidt mere troværdighed i nogle af scenerne. Christoph Waltz er filmens højdepunkt, men også filmens svagpunkt. Han er fremragende i flere af scenerne, men desværre overspiller han i nogle af scenerne, som gør det utroværdigt, og det er synd, da han er sådan en fremragende skuespiller. Men han skal dog roses i slutningen, da de er i retssalen, der giver han den hele armen, og leverer i filmens bedste scener. Amy Adams er også ganske god, dog lidt anonym da man gerne vil fremvise Christoph Waltz, så meget som man kan. Men okay film, som får 3 stjerner herfra!

jonas

Jeg har i langt tid været stor fan af Christoph Waltz, og jeg må sige at han på ingen måde skuffer i denne film. Den østrigske skuespiller er fantastisk som altid og giver et godt grin ind i mellem. Filmen er interessant, bygget på en god og sand historie og har massere af potientiale. Det er bare som om at den aldrig kommer helt ud over scenekanten, og forbliver en slags søndagshygge film, der er tankevækkende, men som man desværre hurtigt glemmer igen. Og det er ærgerligt, for filmen er eller visuelt flot, og fyldt med gode skuespillerpræstationer.

Alle karaktererne er troværdige, og man lærer også hurtigt at holde af dem, desværre også Christoph Waltz der spiller Walter Keane, som man tydeligvis burde være indebrandt på. Jeg ved ikke om det bare er mig, men det lykkedes ikke helt. Filmen er ellers sjov, enormt underholdene og tankevækkende på mange måder.

Wayne

Dybest set, havde ingen af dem haft succes uden hendes stil og hans salgsevner.

Selvfølgelig må det gå galt, at han vælger at tage æren for hendes malerier.

Burton har tidligere lavet en biografi over Ed Wood, så det er ikke nyt for ham. Dette er dog langt fra de eventyr vi normalt ser fra ham. Godt nok har Walter problemer med sandheden, men han har ikke det tvist af vanvid vi normalt ser fra Burtons figurer - og Margaret er så almindelig som man kan forestille sig.

Alt i alt en jævn, og i virkeligheden jævnt kedelig film - godt produceret, men langt fra Burtons andre film.

Palasse

…efter at have læst anmeldelserne i dagspressen.

En god og finurlig historie. Ikke Tim Burton's bedste film, men flot lavet, flot filmet og med gode skuespillere over hele linien.

Jeg var godt underholdt og bestemt ikke skuffet over denne film.

Jan Engel

Alle tiders historie, som skuespillerne leverer på en dejlig ligefrem måde hver fra deres perspektiv.

Man lever sig fuldstændigt ind i, hvad der foregår i deres hjerner. Dialogen er til at forstå, og skuespillet er brandgodt.

Instruktøren har ikke inkluderet for mange filmkunstneriske dikkedarer, som kan forvirre den biografiske handling.

Retssagen er uforglemmelig. Humoren er fin.

Se filmen og gå ud af biografen med et smil på læben.

Dunbar

Men den er ikke et mesterværk, men den er så absolut seværdig stadigvæk, og Amy Adams cementerer endnu engang, hvorfor hun er en af Hollywoods darlings lige nu.

Det samme kan faktisk sige om Christoph Waltz, som leverer en nærmest tragikomisk rolle som en mand, der lyver, charmer og taler sig igennem livet.

Den kan klart anbefales at se, hvis man mangler en god film at se, og det er en overraskende interessant film fra Burton, der tager en pause fra kostumefilmene, og det klæder ham.

elisabeth

Big eyes er virkelig god!!
Amy Adams spiller rollen som Margaret vildt godt og Christopher Walltz spiller også sin rolle godt.

Det er en stærk historie, og filmen er ikke på noget tidspunkt kedelig. Den er spændende, og rigtig god. EN FILM som helt klart bør ses.

Wayne

Sjovt at Burton går uden om Johnny Depp, denne gang - men Christoph Waltz er en fuldgod erstatning.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.