Cookie- og Privatlivspolitik

Beyond

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
14.04.2011
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Svinalängorna
|
'Beyond' er et svensk drama med Noomi Rapace ('Mænd der hader kvinder').

34-årige Leena modtager en morgen, kort før juleaften, et telefonopkald fra sygehuset i sin hjemby. Hun får at vide, at hendes mor er døende.

Denne nyhed betyder, at hun for første gang i sit voksenliv bliver konfronteret med sin mor.

Leena har gennem alle årene kæmpet med sorgen over sin fortabte, mørke barndom, men for at kunne komme videre med sit liv, så bliver hun nu pludselig tvunget til at gøre op med sin fortid. En fortid som hun levede i Ystads berygtede kvarter, Svinestierne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (39 votes)
4.4
4.8

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Pernilla August og hendes skuespillerhold leverer en opvisning i det underspilledes kunst. Det fornemste ved 'Beyond' er immervæk den måde, hvorpå filmen går balancen mellem en virkelighedsnær og bevægende socialrealisme og en - endog lige så realistisk - historie om håb og forsoning." ()

 • Ekstra Bladet

  "... en sikker, bevægende og noget knugende film..." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... bevægende svensk socialrealisme. ... Augusts empatiske instruktion ... fanger den klaustrofobiske stemning." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... både tankevækkende, rørende og modbydelig - et skandinavisk drama af kammerspilsmættet intensitet, der med enkle midler fortæller en evigtgyldig historie." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "... en forsigtig, ærlig, troværdig og dybt menneskelig fortælling om kærlighed på trods af alt og om finsk viljestyrke. Forløst i suverænt, svensk filmsprog." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "... [gør] sin virkning ved ikke at være sentimental, skønt den både har nærvær og følelsesdybde. Det er en meget bevægende oplevelse." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
mo cuishle

Jeg læste bogen inden jeg så filmen. Bogen hedder Svinelängorna (Svinestierne på dansk), og filmen er svensk. En masse realisme er der her inde over, forfatteren Susanna Alakoski er selv opvokset i det socialt belastede område som historien foregår i. I bogen følger man pigen Leena som barn, hvor man i filmen ser hende som voksen, spillet af Noomi Rapace, med flashback tilbage til hendes barndom. En film der fik tårerne frem hos mig.

Maxuser/577588

En stærk skidring af Leenas bardom til nu hvor hun genoplever mørke sider fra sin opvækst da hun skal møde sin dødende mor.....
Super Noomi R.
Max

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.