Cookie- og Privatlivspolitik

Beslutningen

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
14.10.2010
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La Rafle
|

’Beslutningen’ handler om jødeforfølgelsen i Frankrig under 2. verdenskrig.

Joseph er 11 år gammel og går i skole med en gul stjerne syet i brystet på sit tøj. Året er 1942, og Josephs familie klarer sig lige akkurat i det tysk-besatte Paris, hvor folk enten håner eller hjælper dem.

Familiens tilværelse krakelerer den 16. juli, hvor Vélodome D'Hiver-opsamlingen af jøder fandt sted. Filmen omhandler et af de mørkeste kapitler i Frankrigs historie og følger både ofrene og bødlerne under holocaust.

’Beslutningen’ er med bl.a. Jean Reno (’Léon’) og Mélanie Laurent (’Inglourious Basterds’, ’Koncerten’.)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (42 votes)
4.9
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en ualmindelig sober fortælling... Slutningen er givet, men alligevel følger man med tilbageholdt åndedræt historien... " (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Ekstra Bladet

  "Den er på en gang for meget og for lidt. For lidt fordi den historiske baggrund ikke ridses tydeligt nok op... Og for meget fordi billedsproget har det med at tendere det bombastiske... " (Henrik Quietsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "På den ene side absurd parodiske portrætter og scener, på den anden tårepersende skildringer af brutalitet... Det går bare ikke, så filmen mister sin appel." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "... en meget bevægende film... grundlæggende en helt igennem konventionel film. Det særlige er den franske vinkel... " (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sanne

Har nu set den 2 gange og undrer mig stadig over at en hel nation (Frankrig) lod dette ske...?

Lars Michael

Jeg har altid været vild med sådan nogle film..og den her er også god en film alle skal se.

Lilly Gliz

Denne film SKAL ses! Den er på højde med mange andre store film. Som regel med super-gode film er anmelderne fuldstændig uenige, men denne film indeholder så meget at den skal ses. Alt er baseret på virkelige hendelser og det er virkelig tankevækkende. Hvis du er i tvivl, så se traileren på youtube :D Den adskiller sig fra alle mulige andre krigs film på en positiv måde. Den SKAL SES AF FILMELSKERE!!

Lilly Gliz

Denne film SKAL ses! Den er på højde med mange andre store film. Som regel med super-gode film er anmelderne fuldstændig uenige, men denne film indeholder så meget at den skal ses. Alt er baseret på virkelige hendelser og det er virkelig tankevækkende. Hvis du er i tvivl, så se traileren på youtube :D

Asliuser/70487

Der er en af de bedste film jeg har set i langt tid. De små skuespillere spiller virkelig godt, og filmen er bare en must!

rieuser/739508

Rigtig god og flot filmet. Billederne er flotte og understreger fint stemningen. Hen imod slutningen måtte lommetærklæderne frem - en film der går ind under huden og rører følelserne. Se filmen - den er spændende historiefortælling. Skræmmende, god og følsom på samme tid.

Tigerdyret

Trods jeg gispet lidt over den er Fransk - så er det en fortælling der er filmatiseret mange gange, trods dette formår Roselyne Bosch at få budskabet frem på en så bevægene måde - at når folk rejste sig efter filmen kunne man mærke stemningen var presset og folk var bevæget ! Er meget rørt over denne film og ville gerne se den igen - det er et most !

Jonas

Så naturligvis bestemmer de ikke alt- der er ikke nogen grund til at hade dem for det. Jeg vil vædde med både Grand, Gloria, Dagmar (som ejes af NF ) kommer til at vise en film som denne- om som jeg ser frem til!:)

Mads Frederik

@lars,

Fint nok

milesuser/469678

og Nordisk Film bestemmer jo bestemt ikke hvor mange kopier filmene kommer i. lad dog være med at give dem skylden for det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.