Cookie- og Privatlivspolitik

Beskytteren

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en konfliktfyldt og dramatisk grundstemning og foregår i en genkendelig virkelighed. Den indeholder scener med meget voldsomt indhold, hvor helt unge karakterer (skoleelever) udsættes for følelsesmæssige svigt, grov mobning, trusler, ydmygelser, forfølgelser og voldelige overfald af jævnaldrende. I flere af scenerne vises blodige sår og forslåede kroppe efter slåskampe og overfald og karaktererne optræder i passager meget følelsesladede. Selvom hovedpersonerne er handlekraftige og det voldsomme indhold overvejende vises i korte scener med hurtige klip, vurderes det at filmens mobbetematik og realistiske fremstilling kan virke skræmmende på de yngste børn mellem 11-15 år. Filmen får derfor en 15 års grænse.

Se mere på medierådet.dk
11.08.2022
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Shaonian de ni
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning
|

Den kinesiske film 'Beskytteren' (Shaonian de ni) er et Oscar-nomineret drama.

Da teenagepigen Chen Nian sammen med sine medstuderende overværer, hvordan en af kammeraterne springer i døden fra en af skolebygninger, sender det naturligvis chokbølger gennem både elever og lærere.

Årsagen til selvmordet skal findes i lang tids mobning, men desværre ændrer dødsfaldet ikke på mobbernes adfærd, som i stedet kastet deres interesse på Chen.

Snart er hun det nye offer, og hun udsættes for utallige grove overgreb. I desperation søger Chen støtte hos den ungdomskriminelle Xiao, der snart giver hende et løfte: Han vil være hendes beskytter…

'Beskytteren' var en af de fem film, som konkurrerede om Oscar for Bedste internationale film i 2021. Som bekendt løb Thomas Vinterbergs Druk med sejren, men 'Beskytteren' har vundet hele 59 andre priser på festivaler verden over.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1 vote)
6
4.7

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Filmen fortjener dog at blive set, for den er barsk og rørende. Det er en af den slags film, der sætter sig i sjælen, fordi følelserne er så rå og ægte, at de nægter at gå væk." (Rikke Schubart)

 • Information

  "...på trods af at den er tre minutter kortere end oprindeligt, så tegner den fortsat et harsk billede af skolemobning og præstationshysteri i Kina. I centrum er to fabelagtige hovedroller, to marginaliserede skæbner med tårnhøjt moralkodeks." (Ralf Christensen)

 • Politiken

  "'Beskytteren', der balancerer mellem romantisk melodrama og kriminalistisk tragedie, blev først holdt tilbage af de kinesiske myndigheder og så nomineret til en Oscar." (Søren Vinterberg)

 • Soundvenue

  "Med 'Beskytteren' maler Tsang et ekstremt dystert billede af en ekstrem kinesisk skolekultur, hvor hverken lærere, skoleleder eller politi formår at gribe ind. Men filmens pædagogiske projekt er en tand for tydeligt med direkte henvendelser til publikum om konsekvenserne af mobning." (Lise Stenbæksgaard)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.