Beskytteren

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en konfliktfyldt og dramatisk grundstemning og foregår i en genkendelig virkelighed. Den indeholder scener med meget voldsomt indhold, hvor helt unge karakterer (skoleelever) udsættes for følelsesmæssige svigt, grov mobning, trusler, ydmygelser, forfølgelser og voldelige overfald af jævnaldrende. I flere af scenerne vises blodige sår og forslåede kroppe efter slåskampe og overfald og karaktererne optræder i passager meget følelsesladede. Selvom hovedpersonerne er handlekraftige og det voldsomme indhold overvejende vises i korte scener med hurtige klip, vurderes det at filmens mobbetematik og realistiske fremstilling kan virke skræmmende på de yngste børn mellem 11-15 år. Filmen får derfor en 15 års grænse.

Se mere på medierådet.dk
09.06.2022
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Shaonian de ni
|
Beskytteren plakat
Få en påmindelse 3 dage før premieren.

Den kinesiske film 'Beskytteren' (Shaonian de ni) er et Oscar-nomineret drama.

Da teenagepigen Chen Nian sammen med sine medstuderende overværer, hvordan en af kammeraterne springer i døden fra en af skolebygninger, sender det naturligvis chokbølger gennem både elever og lærere.

Årsagen til selvmordet skal findes i lang tids mobning, men desværre ændrer dødsfaldet ikke på mobbernes adfærd, som i stedet kastet deres interesse på Chen.

Snart er hun det nye offer, og hun udsættes for utallige grove overgreb. I desperation søger Chen støtte hos den ungdomskriminelle Xiao, der snart giver hende et løfte: Han vil være hendes beskytter…

'Beskytteren' var en af de fem film, som konkurrerede om Oscar for Bedste internationale film i 2021. Som bekendt løb Thomas Vinterbergs Druk med sejren, men 'Beskytteren' har vundet hele 59 andre priser på festivaler verden over.

Skal du se Beskytteren?
(0 stemmer)

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.