Cookie- og Privatlivspolitik

Berlin Alexanderplatz

Tilladt for børn over 15 år
Filmen foregår i et realistisk skildret nutidigt miljø og indeholder mange dramatiske scener med skænderier, opgør, ulykker, slåskampe og mord. Mange af disse scener er voldsomme og blodige og indgår desuden i sammenhænge, hvor personerne er fortvivlede og ulykkelige. Filmen indeholder desuden flere scener, hvor voksne har sex. I flere af scenerne skildres det seksuelle meget direkte og i enkelte scener foregår det seksuelle desuden under tvang. Filmen vurderes derfor til at kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
03.12.2020
| |
3 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Berlin Alexanderplatz
|

Filmen 'Berlin Alexanderplatz' er en moderne fortolkning af den anmelderroste roman ved samme navn fra 1929.

Fortællingen handler om Franz Biberkopf og om den konfliktfyldte skildring mellem storbyen og individet. For hvordan kan man forblive et anstændigt menneske, når man befinder sig i sølet og må kæmpe for overlevelse?

Franz ender som flygtning i Berlin, hvor han hverken har arbejds- eller opholdstilladelse, og han må derfor arbejde under farlige og hemmelige arbejdsforhold. 

Da den charmerende og psykopatiske Reinhold tilbyder Franz nyt arbejde i hans narko-fortagende, fristes Franz derfor til at takke ja. Men venskabet med Reinhold viser sig mest af alt at blive en forbandelse.

'Berlin Alexandersplatz' fortællers over 5 kapitler og en epilogue. I rollen som narkobossen Pums ses Joachim Król, der tidligere har medvirket i den tyske Lola. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
5.7
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... et højstemt melodrama, hvor æstetikken fortæller mindst lige så meget som dialog og plot. Billedsiden sitrer af storbyens forjættede glitter og forfald ..." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "... det er Albrecht Schucht som Franz' nemesis Reinhold, der løber med filmen. Meget af tiden er Schucht faretruende tæt på overspil, men fastholder alligevel et fascinerende, slibrigt og eksplosivt portræt af den dæmonisk forlokkende frister og usselryg Reinhold." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Qurbanis film kunne være en hårdkogt fortælling, som omsatte alting til action og kun lod os se det episke lag. Det er faktisk rørende, at han strækker sig så langt for at bevare poesien og evighedsperspektivet, i stedet for at drukne de gamle ting i social relevans. Netop derved lever Berlin i historien." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.