Cookie- og Privatlivspolitik

Bergmans Ø

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående rolig og melankolsk grundstemning. Under to filmvisninger ses korte klip med en karakter, der skriger og en person, der dolkes. I flere scener kommer hovedkaraktererne i følelsesmæssig affekt og græder. Der er endvidere flere scener med let seksuelt indhold – dybe kys og intime berøringer af nøgne kroppe. Da de seksuelle skildringer ikke er udpenslede, da det let skræmmende indhold er kortvarigt og da hovedparten af handlingen er rolig og udramatisk, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
13.04.2022
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bergman Island
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Bergmans ø plakat

I dramaet 'Bergmans Ø' følger vi det amerikanske par Chris og Tony, der begge lever af at lave film.

De tager sammen på en ferie på den mytiske svenske ø, Fårö, for at finde inspiration i det bjergtagende, vilde landskab, hvor den legendariske Ingmar Bergman boede og optog de fleste af sine film.

Som dagene går, sløres skellet mellem virkelighed og fiktion for de to, hvis parforhold sættes på prøve af mødet med den svenske natur og fortidens ekko.

Tim Roth (Reservoir Dogs) og Vicky Krieps (Phantom Thread) spiller hovedrollerne i filmen, der både fungerer som en hyldest og indføring i den svenske filmskaber Ingmar Bergmans liv og virke. Samtidig kaster den lys over to mennesker, som opdager nye sider af dem selv og deres kunstneriske udfoldelser.

'Bergmans Ø' blev nomineret til Guldpalmen ved filmfestival i Cannes og er instrueret af Mia Hansen-Løve (Dagen i morgen), som tidligere har vundet priser i både Cannes og Berlin.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
2.9
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Da fiktion blander sig med virkelighed, og vi samtidig forstår, hvor meget ægteparret skjuler for hinanden, bliver filmen næsten Bergman’sk. Men filmen rummer det stille håb, som Chris savner i mesterens film." (Bo hr. Hansen)

 • Filmland P1

  "... med alle anekdoterne om Bergman og hans film, bliver 'Bergmans ø' en vidunderlig lille film om at være menneske og om at skabe. Her er skønt. Gid den sommer måtte vare for evigt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmkunsten og virkeligheden smelter sammen i Mia Hansen-Løves smukke og eftertænksomme parforholdsdrama." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... et storslået, filmmagisk korværk, der fletter fortidens, nutidens og fantasiens stemmer sammen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "'Bergmans ø' er enestående, fordi den handler om kunst uden at være prætentiøs, om relationer uden at være irriterende og om Bergman, uden at man behøver at have set hans film." (Johanne Høgfeldt)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.