Cookie- og Privatlivspolitik

Begravet i fortiden

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
18.09.2014
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Walk Among the Tombstones
|

Filmen 'Begravet i fortiden' handler om den tidligere betjent Matthew Scudder, der siden en skudduel fik uforudsete og tragiske konsekvenser, har levet et liv som uautoriseret privatdetektiv.

Den tvivlsomme levevej bringer ham i kontakt med personer, der søger hjælp, hvor de offentlige myndigheder må give op, og Scudder gebærder sig i en moralsk gråzone, hvor hævn og retfærdighed vejer tungere end lovens rammer.

Da han bliver kontaktet af en narkogangster, hvis hustru er blevet brutalt myrdet, kommer privatdetektiven på færten af to seriemordere med forkærlighed for unge kvinder. 

Med den mørke krimi, baseret på en roman af Lawrence Block, fortsætter Liam Neeson sin rejse fra karakterskuespiller til en stærkt handlekraftig action-karakter. 

Sammenlignet med film som ’Taken’ (2008), ’Taken 2’ (2012) og dette års ’Non-Stop’ er vi dog ovre i den mere seriøse del af skalaen, hvor der ikke nødvendigvis nedlægges hårde kriminelle på stribe uden den mindste form for modstand.

Scott Frank, der i 2007 stod bag den skammeligt oversete thriller ’The Lookout’, har instrueret Liam Neesons jagt på de koldblodige mordere. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (92 votes)
4
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Begravet i fortiden' er en kriminalthriller, der vil lidt mere end gennemsnittet, og flere film om Matthew Scudder skal være velkomne." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] så mekanisk liret af, at den aldrig rører os. Hvad hjælper det at have knaldhøje skudeffekter, skumle kirkegårde og kødøkser i kældermørket, når man ikke har hjertet med?" (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] end ikke Neeson kan give liv til den nærmest lidt pinligt uopfindsomme variant over Philip Marlowe, Sam Spade og hvad de nu ellers alle sammen hedder." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "I det hele taget samler Scott Franks ambitiøse idéer sig i en fortættet stemning, der måske nok fordufter hurtigt så snart det hele er forbi og det jo bare var en ny Liam Neeson-film, men som undervejs nægter at give slip. For hvad sker der lige om hjørnet?" (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Trods effektiv spænding tangerer den blodige kulmination selvparodien [...]." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det er omsider en værdig rolle til Neeson. Han giver filmen et centrum af stor episk ro, mens brikkerne lægges tålmodigt på plads. Man savner hverken fart eller særlige effekter. Filmen slår ikke farvede gnister, men har både troværdighed og substans." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Okay allerede titlen stemmer ikke helt.

Liam Neeson skal denne gang spille en tidligere politibetjent, som nu arbejder som pensioneret privatdetektiv. Liam Neeson gør det rigtigt fint, men desværre er handlingen meget tynd.

Filmen er okay spændende til at starte med, men der går ikke lang tid før plottet bliver for forudsigeligt.

Der var en mørk tone hele filmen igennem, som jeg synes godt om, og der er komponeret noget ganske fint suspens musik i den.

Til sidst i filmen går det desværre helt galt, man prøver ligesom alt for meget, uden det bliver godt på nogle måder. Og man sidder, når filmen er slut og mangler nogle svar.

Filmen i sig selv er okay, men desværre føler jeg ikke nogle mening ved filmen desværre.

Så kun 3 stjerner herfra.

Jørgen

Den var okay

Marishen76

Havde vundet billetter til filmen og havde ingen forventninger, for havde ikke rigtig hørt noget om den. Så blev hverken skuffet eller blown away. Ganske udmærket film, som er fin at se og ikke ses igen.

Wayne

Og selve filmen er langtfra en klassiker - selvom den ikke ligner andre i genren.

Det er i øvrigt ret typisk for (nyere) film med Liam Neeson, at selvom de indeholder en god portion action så er plottet ikke det samme.

Filmen hører til thriller segmentet - men man savner en forklaring på hvorfor vores skurke er psykotiske, og man sidder tilbage med flere spørgsmål efter rulleteksterne.

Når det er sagt, så gør Neeson det godt og filmen er glimrende underholdning med et tilpas spændingsniveau.

osj2507

Jeg havde hørt at det var noget nyt fra Liam Neeson, vi kender ham alle fra hans seneste række af meget action prægede film, han har typisk rollen som hævneren der skal efter nogen der har gjort hans familie eller måske endda bare kollegaer fortræd. Noget anderledes og nyt, en thriller, ikke en action film, men det lå stadig lidt i baghovedet om den vrede Irer ikke ville vise sit ansigt :)

Dette er en rigtig god film, selvom Liam Neeson ikke helt havner i en anden rolle end den han plejer efter min mening, så er der klart facetter af hans karakter som er nye og anderledes. I denne er han mere hårdkogt strømer som bliver hårdkogt Private Investigator, han er stadig barsk, men han har en fortid som tynger hans samvittighed og får ham til at leve livet anderledes og får ham til at vælge eller måske endda fravælge opgaver ud fra tanken om hvis det nu gik galt eller han ikke kunne klare opgaven.

Det er et dystert univers vi bevæger os rundt i, med masser af skumle typer og ubehagelige forbrydelser. Scenerne er for det meste mørke, men udspiller sig i forskellige omgivelser, oftest får det dog personerne til at fremstå lurvede, skumle og til tider ubehagelige.

Geertuser/68886

Spændende film-fra start til slut, og Liam er bare go' i disse roller.(som Taken filmene).

Palasse

Jeg giver filmen 3 stjerner, men det kunne ligeså godt have været 4 små stjerner. Det hele er set før og også bedre, men man får hvad man vel på forhånd forventer. Mange tror fejlagtigt, at dette er "Taken 3" (som i øvrigt har premiere efter Nytår, red.), men det er det nu ikke. Lidt groft sagt er den dog bygget op omkring en tilsvarende skabelon.

Liam Neeson gentager sig selv med denne film, men den er godt lavet og han skuffer derfor ikke, kan man sige, så jeg vil gerne give den min anbefaling med herfra.

CINEMANDRUP

Begravet i 5 stjerner finder vi et bombastisk og sprællevende værk af Frank Scott, som tager os på sengekanten og overrasker positivt i stemning, brutalitet og krimigenremæssigt.

Liam Neeson har efterhånden fundet sin niche af blockbustere og forstår at omsætte sine karakterer til karismatiske personer, som publikum elsker. Han er et kæmpe trækplaster til så skøn en krimi som denne og han falder ind i rollen helt naturligt. Her er Liam Neeson superb castet og han gør det nok engang ved at gøre karakteren til sin egen og det virker hele vejen igennem.

Filmen adskiller sig dog lidt fra Liam Neesons andre action baskere, da han ikke nedlægger så mange fjender i denne, så hvis du forventer dette, så bliver du skuffet, men du vinder til gengæld så meget meget mere. Liam Neeson formår i selskab med instruktøren at gøre denne krimi genre vidunderligt mørk, dyster og særdeles brutal. Du er revet med i den dragende og dystre historie, som ikke er ny på nogen måde, men blot er effektueret bragende stilistisk flot og så er det gjort dejligt realistisk i bedte krimi stil.

Samtlige skuespillere leverer varen og for mig blev det aldrig kedeligt – nok fordi jeg er en sucker for krimi. Samspillet imellem vores helt Liam Neeson og ondskaben inkarneret i vores seriemordere er fantastisk. Dialogen stråler, stemningen giver et ekstra tryk på thriller knappen, suspensen stiger, så du nærmest mærker koldsveden af bare nervøsitet nogle steder – se det er krimi på særdeles godt plan.

Jeg følte mig underholdt hele vejen igennem og blev overrasket flere steder i filmen, hvor jeg tænkte holy shit det er godt lavet, eller gud hvor er det brutalt eller simpelthen fik mig et jump scare af en anden verden. Filmen formår for mig at stå som meget frisk, når jeg ser på det krimi mæssigt og jeg ser gerne, at Matthew Scudder (Liam Neeson) optrådte i flere film efterfølgende. En regulær krimi serie kunne være født, hvis det var tilfældet.

Jeg elsker krimier, når de er vel udført og her har du en film, som efterlader dig åndeløs efterfølgende. Filmen er ikke bange for at vise ondskab som den er og den er barsk – blot til orientering. Jeg vil anbefale den til alle som trænger til en original krimi historie, da filmen er blandt de bedste krimier jeg har set længe. Topklasse herfra og vidunderligt stykke arbejde. Må og vil have mere tak.

Birgitte P

Havde glædet mig rigtig meget til denne film, da jeg synes Liam Neeson er en utrolig dygtig skuespiller. Filmen er faktisk rigtig god og spændende,Liam Neesons figur er god og man kan godt lave mere, men jeg synes der manglede et par brikker for at hænge rigtig sammen.Jeg savnede noget, men kan ikke helt sætte fingeren på det. Det er ikke en film jeg vil tænke mere over og det er måske lidt ærgeligt.

Stoffer

...så kedelig

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.