Cookie- og Privatlivspolitik

Beautiful Creatures

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
21.02.2013
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Beautiful Creatures
|

I filmen 'Beautiful Creatures' tæller Ethan ned til den dag, hvor high school er ovre, og han kan flytte langt væk fra sovebyen Gatlin. Hver nat hjemsøges han af mærkelige drømme om en pige, han aldrig har mødt.

Ethan er som besat og føler sig både forelsket og lettere sindssyg på én gang. Da den smukke, sagnomspundne Lena Duchannes dukker op på hans skole, bliver pigen fra hans drømme pludselig lyslevende.

Ethan føler sig uimodståeligt draget af Lena, der har magiske kræfter og derfor skræmmer alle andre. En stærk forbindelse opstår mellem Lena og Ethan, der er som skabt til hinanden, men der hviler en mørk forbandelse over Lenas skæbne, som vil blive afgjort på hendes 16 års fødselsdag - og den nærmer sig.

Den overnaturlige romance mellem Ethan og Lena kan sammenlignes med Bella og Edward i Twilight-universet, men i 'Beautiful Creatures' er kønsrollerne byttet om, så vi oplever den dragende kærlighed fra drengens perspektiv.

Instruktøren Richard LaGravenese har før stået bag 'Freedom Writers' (2007) og ’P.S. I Love You’ (2007), og som de ulykkelige elskende ses de stadig ret ukendte Alice Englert og Alden Ehrenreich.

'Beautiful Creatures' bygger på Kami Garcia og Margaret Stohls ungdoms-bestseller fra 2009 (da. 2010).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (347 votes)
4
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er fine scener, der dog er få og spredte, og Emmy Rossum lyser op som Lenas onde kusine, skræmmeeksemplet på, hvad Lena risikerer at blive. Én god karakter er dog ikke nok til at redde en hel film. Desværre." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "(...) 'Beautiful Creatures' vinder faktisk først og fremmest på kombinationen af en dystert gådefuld stemning og vittige, kløgtige detaljer samt glimrende skuespil - specielt af Alden Ehrenreich og Alice Englert som Ethan og Lena." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "'Beautiful Creatures' befinder sig - trods sine svagheder og lidt for lange spilletid - mange niveauer over de fem Twilight-film. Ikke mindst fordi Ethan og Lena er nogle langt mere interessante karakterer end de renskurede Edward og Bella." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "Til al held spiller Alden Ehrenreich og Alice Englert faktisk mere virkelighedsnært som de to unge. I en historie med hoved og hale ville de ligefrem have været en fornøjelse. Nu er de altså i stedet indlagt i en rodebutik af spekulationseffekter (...)" (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

Filmen er overraskende god til at skille sig ud, fra de mange ligende film. Jeg havde forventet at få noget lidt halvtamt, klichéfyldt og uinspirerende. Men jeg synes faktisk den kom med noget anderledes og mere seriøst i sin stil. Karakterne, dialogerne og dilemmaerne var på nogle punkter mere dybe og naturlige end man har set i de fleste andre ungdoms-fantasy.
Det er ikke historien der er original, for det er den laaangt fra - her oplever man intet nyt. Men skuespillet og manuskriptet er mere veludført end forventet. Og humoren er faktisk på et ret godt niveau. Og så synes jeg sydstat-settingen og sproget er vildt befriende! Jeg følte mig godt engageret og godt underholdt.
Castet spiller også en rolle, og de har fået trukket nogle virkelig dygtige skuespillere med. Og så gør Alden Ehrenreich det virkelig godt, han er enormt charmende. Det lover godt for Han Solo-solofilmen.

Wayne

Det mest positive man kan sige om filmen er at handlingen ikke er trukket ud over fem lange film.

Søs

:) Syntes det var en god film, den havde et fin historie, var spændende... Men... Jeg syntes dog den var for nem at forudse hvad der ville ske. -_-'' Savnede lidt mere at blive overrasket... Syntes ikk der rigtig skete noget som rørte mig så vildt.

Ifølge dem der havde læst bogen, så var den virkelig en "downer". Der er jeg glad for jeg ikk havde læst bøgerne, ville have været blevet SÅ skuffet! >.<

Alt i alt en okay film, og ja jeg skal klart se den næste. Jeg håber dog på den vil udfordre én lidt mere. :3

ann toftuser/72558

Efter at have læst alle bøgerne er filmen lidt af en skuffelse med hvis du blot ser film for hyggens skyld er den super sød

S. Rico

Ethan er herlig charmerende og ikke så renskuret og kedelig, som man ellers tit ser det i teenagefilm. Historien er fængslende langt hen ad vejen, og Lenas familie er et interessant og underholdende bekendtskab.

Desværre ender filmen med at blive lige lovlig lang i spyttet. Og Emma Thompson er ikke nogen særlig interessant eller skræmmende skurk.

The Womanuser/8031

Jeg var kun vild med Viola Davis og Alice Englerts stærke og stolte karakterer. De virkede realistisk, og var utroligt interessante at følge. Resten var enten utroligt sværer at forstå, dumme, grimme,mærkelige, dårligt valgt og meget andet!
Jeg synes bare ikke godt om figurerne, men heller ikke særligt godt om historien. Den twister gevaldigt og er fyldt med talrige mækeligt sammenhængene tidspinkter. Derudover er mange af effekterne grimme at se på. Men på en eller anden måde var filmen stadig interesant -i helhed- og alt i alt endte jeg med at finde den som en god underholdnings film, der faktisk overgår mange film på samme nevo!

Camilla

Sjældent har jeg set en filmatisering der er SÅ illoyal overfor bogen. Jeg læste bogen inden filmen kom ud, og da jeg sad i biffen og så filmen var der bare så mange ting der ikke stemte overens. Fair nok at visse karakterer udgår eller blandes sammen til en når en bog skal filmatiseres, men at man decideret ændrer forhold som afslutningen, at Macon pludselig er en Caster (det er han ikke i bogen), at Ethan er småglad hele tiden (han er depri i bogen og vil bare væk væk væk fra byen) og at Casteren fra fortiden slog Ethan fra fortiden ihjel (det gjorde hun ikke, hun fik ham genoplivet, og så døde han...) Dét er synd. Det kunne have været en god film, og det er det sikkert hvis man ikke har læst bogen. Men manuskriptet til filmen er gået en helt anden vej end bogen, der ellers var rigtig rigtig god.

Marilyn

Som en stor fan af bogen er jeg mildest talt RIGTIG skuffet. Hva f**k tænkte instruktøren på da han lavede den?.
Men som film tror jeg den lever op til den underholdning man har betalt for, så nemlig filmen med nogle venner, som syntes den var mægtig god, så må vel sige, at det nok kommer an på om du ar læst bogen eller ej? Men kan godt anbefalde den, bare ikke til folk der har læst bogen(Den ødelægger historien)

love science fiction

Filmen er ikke noget specielt og kan på ingen måde leve op til bogens storhed
Filmen for kun stjerne nummer to fordi bogen er så storartet

Marianne

Så den med min datter:-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.