Cookie- og Privatlivspolitik

Beautiful Beings

Tilladt for børn over 11 år
Filmen foregår i et barsk miljø og indeholder mange dramatiske scener med overfald, afstraffelser og slåskampe. Mange af scenerne er meget voldsomme og enkelte også blodige. Filmen indeholder desuden scener, hvor personerne eksperimenterer med euforiserede stoffer, bliver påvirkede, får synsforstyrrelser og er bange. I filmen indgår desuden en dramatisk scene med en voldtægt. Da de voldelige scener ikke er udpenslede, og da filmen ender håbefuld, vurderes den til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
20.10.2022
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Beautiful Beings
|

Den islandske film 'Beautiful Beings' handler om teenagedrengen Addi, der bor sammen med sin lillesøster og synske mor i Reykjavik. Efter en brutal hændelse inviterer han mobbeofferet Balli med i sin gruppe af voldelige outsiders. Gruppen får dagene til at gå med fest og grænsesøgende påfund.

Samtidig begynder Addi at opleve besynderlige drømme og syner, som udløser en ulmende forandring i ham og hans forhold til de andre drenge. Da Ballis voldelige stedfar kommer ud af fængslet, kommer vennegruppens sammenhold på den ultimative prøve.

Filmen, som er et socialrealistisk drama om en gruppe lovløse teenagedrenge, er Islands kandidat til Oscar-uddelingen i 2023. Den er instrueret af den islandske instruktør Guðmundur Arnar Guðmundsson, som i 2016 lavede den anmelderoste Heartstone

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
5.8
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Fremragende islandsk ungdomsfilm [...] vender brøsige mobberes ondskabsfuldhed til et menneskeklogt studie af sårbarhed bag toksisk maskulinitet." (Niels Jakob Kyhl Jørgensen)

 • Information

  "'Beautiful Beings' er en mesterlig ungdomsfilm – også for voksne – der handler om vold, venskab, hierarkier, social arv, skjult homoseksualitet, magt, afmagt og fraværende og voldelige fædre." (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "Man skal kigge langt efter forsoning og skønhed i Guðmundur Arnar Guðmundssons nådesløst barske 'Beautiful Beings'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Gudmundur Arnar Gudmundsson har et sikkert greb om den menneskelige psykologi, og særligt de store drenges magt- og identitetsforhandling, som han også viste med sin debutfilm 'Heartstone' (2016), lader han til at have absolut gehør for." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Historier om unge rødder, der skal enten vokse eller rådne i systemerne, de er fængslet i, spiller en central rolle i formidlingen af en destruktiv maskulinitetskultur, og 'Beautiful Beings' skriver sig smukt på listen af fortællinger, der formidler temaet stilfuldt og iøjnefaldende." (Ida Pedersen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.